TIEDOTE 10.6.2014         Helsinki Pride 2014

Helsinki Pride 2014 kummit toivovat rauhaa ja rakkautta

Helsinki Pride 2014 on kasvattanut jälleen kummikaartiaan. Mukaan ovat lähteneet nyt ihmisoikeusaktivistinakin tunnettu laulaja-lauluntekijä Tommy Lindgren sekä näyttelijät Sanna Stellan, Irina Vartia ja Nora Rinne. Kummit liputtavat sateenkaaren värien puolesta ja vievät eteenpäin tapahtumaviikon sanomaa – kaikilla on oikeus tulla nähdyksi ja kunnioitetuksi yhdenvertaisina.

“Pride tarkoittaa ylpeyttä. Sanalla on suomen kielessä vähän ikävä klangi. Useimmiten vähemmistöjen ylpeys on kuitenkin ylimielisyyden sijaan rohkeaa uskoa omaan itseensä. Omanarvontuntoa. Mistä minä olisin ylpeä? Oman arvonsa tuntevasta yhteiskunnasta, jossa jokaisella on sama arvo ja samat oikeudet, riippumatta siitä mitä sukupuolta tai sukupuolten yhdistelmää rakastaa,” kertoo Tommy Lindgren.

Sanna Stellan liputtaa myös vahvasti Helsinki Priden arvojen puolesta: ”Olen ilolla Pride-kummi, koska haluan olla mukana tekemässä Suomesta tasa-arvoisen ihan jokaiselle. Kun kaikki yhteiskunnan jäsenet ovat lähtökohtaisesti samalla viivalla, voi ihan koko poppoo paremmin. Rauhaa ja rakkautta!”

Näyttelijät Nora Rinne ja Irina Vartia vievät eteenpäin rakkauden sanomaa Nuorten Pride -kummeina. “Omaksi itseksi tuleminen on jokaisen pisin matka. Se on ihana haaste, mutta muuttuu liian vaikeaksi jos joku toinen koko ajan koittaa taivuttaa haluamaansa suuntaan, repiä tai vääntää muuksi kuin olet. Oma tie löytyy vain omasta sydämestä. Seurataan sitä ja rakastetaan rohkeasti. Rakkaus on paras kartta ja opas!”, pohtii Irina.

Helsinki Pride 2014 on kerännyt taakseen ison joukon julkisuuden henkilöitä, jotka toimivat tapahtuman kummeina. Sateenkaaren värien puolesta liputtavat Kimmo Tiilikainen, Minttu Mustakallio,Stefan Wallin,Arno Kotro, Arman Alizad, Jannika B., Maija Vilkkumaa, Esko Valtaoja, Iina Kuustonen, Krista Kosonen, Armi Toivanen,Jaakko Saariluoma, Maria Veitola, Stig ja Iisa.

Nuorten Pride 2014 -kummeina toimivat jo Irinan ja Noran lisäksi Jani Toivola ja Diandra.

Tapahtuman suojelijana toimii Tarja Filatov.

Helsinki Pride 2014 pääteemana on työelämä. Tapahtumaviikolla kiinnitetään huomiota myös Venäjän ihmisoikeustilanteeseen ja urheilumaailman suhtautumiseen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin.

Helsinki Pride on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen teemaviikko. Kyseessä on Suomen suurin kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma yhdenvertaisuuden puolesta. Tapahtuma on avoin kaikille ja se järjestetään tänä vuonna 23.-29.6.

Helsinki Priden järjestäjänä toimii kansalaisjärjestö HeSeta ry, ja tapahtuma toteutetaan lähes kokonaan vapaaehtoisvoimin.

Helsinki Pride tapahtumaviikon kävijämäärät ovat kasvaneet vuosittain. Vuonna 2013 tapahtuma keräsi yli 30 000 kävijää, joista noin 8000 osallistui myös Pride-kulkueeseen. Tänä vuonna paikalle odotetaan entistä enemmän väkeä.

www.helsinkipride.fi

Nuorten Pride 2014 Facebook

Helsinki Pride 2014 Facebook

Helsinki Pride 2014 Twitter

 

Lisätietoja:

Senni Moilanen

Tuottaja / producer, Helsinki Pride 2014

tuottaja@helsinkipride.fi

+358 40 525 6571

 

Nina Autio
Viestintäkoordinaattori, Helsinki Pride 2014

viestinta@helsinkipride.fi

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

logo
Rekry12.7.2024

Helsinki Pride -yhteisö rekrytoi: Helsinki Pride -tapahtuman kumppanuuspääll...

logo
Helsinki Pride 202429.6.2024

Helsinki Pride -yhteisö jakoi Ylpeys muuttaa maailmaa -tunnustuspalkinnot yh...

logo
Tiedotteet & kannanotot26.6.2024

Avoin kirje lakivaliokunnalle