Tiedote 22.7.2020

 

Sateenkaaren kaikki värit valtaavat Helsingin 7.-13.9.2020

 

Helsinki Pride -viikon kulkue ja puistojuhla toteutetaan poikkeusajassa, poikkeuksellisesti, turvallisesti ja yhdenvertaisesti meille kaikille 

 

Yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistäminen jatkuu vuoden jokaisena päivänä, ja yllättävässä ja odottamattomassa maailmantilanteessa haluamme huolehtia siitä, että voimme jatkossakin kulkea maailmassa, jossa ylpeys ja kunnioitus, itseämme ja toisiamme kohtaan on vahvana. Siksi Helsinki Pride -yhteisö haluaa toteuttaa vuoden 2020 Pride-tapahtuman tavalla, jolla se on mahdollinen ja turvallinen, ihan jokaiselle meistä. 

Helsinki Pride -kulkue ja Puistojuhla toteutetaan hybridinä verkossa ja ulkona

 

Helsinki Pride -viikko sisältää moninaista ohjelmaa viikon jokaisena päivänä. Viime vuosina yli 100 000 osallistujaa kokoavan kulkueen ja puistojuhlan järjestäminen turvallisesti on osoittautunut erityisen  haastavaksi tässä tilanteessa. Monet Helsinki Pride -tapahtumiin osallistuvat ja heidän läheisensä kuuluvat riskiryhmiin, eikä syyskuun tilannetta voida ennustaa. 

Tästä syystä Helsinki Pride -yhteisön hallitus päätti, että vuoden 2020 Helsinki Pride-kulkue ja Puistojuhla 12.9. järjestetään ensi kertaa hybriditapahtumana, sekä verkossa ja kaupunkitiloissa:

 

“Poikkeukselliset ajat ovat haastaneet meistä jokaista. Olemme ylpeitä, että tänäkin vuonna pystymme järjestämäään Helsinki Pride -viikon vahvistaaksemme yhteisöllisyyttä, juhliaksemme moninaisuutta sekä muistuttamaan tehtävästä työstä yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien edistämiseksi”, kertoo Helsinki Pride -yhteisön puheenjohtaja Juha Kilpiä.

 

Helsinki Pride -kulkue ja Puistojuhla verkossa, kaupunkitiloissa ja kodeissa

Tapahtumasivuille luodaan verkkokulkue kumppaniyhteisöille ja -organisaatioille, johon myös yksityisihmiset voivat liittyä. Verkkokulkueen lisäksi kaupunkia, katuja ja puistoja, otetaan haltuun kaikissa sateenkaaren väreissä la 12.9. klo 12 alkaen. Yhtenäisen kulkueen sijaan ihmisiä kannustetaan kulkemaan itse valitsemillaan reiteillä sateenkaariliput ja kyltit heiluen. Pienryhmät, yhteisöt ja ystäväporukat tekevät Pridea näkyväksi kaduilla ja verkossa, sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #imwithpride ja #helsinkipride2020. 

 

Kuvia ja videoita ympäri kaupunkia ja sen ulkopuolelta jaetaan sosiaalisessa mediassa matkalla kohti eri puolille levittyvän puistojuhlan Pride-piknikkejä klo 13 alkaen. Omaa piknik-hetkeä voi viettää kaupungin puistoalueilla tai vaikkapa omassa kodissaan. Helsinki Priden PrideCam kiertää päivän aikana eri puolilla kaupunkia kuvaten ryhmiä ja seurueita kaupunkitiloissa, kaduilla ja puistoissa.

 

Helsingin kaupunki vaalii jokaisen turvallisuutta, kaupunkilaisten keskinäistä luottamusta sekä yhteenkuuluvuuden tunnetta. Haastavina aikoina näitä tarvitaan entistä enemmän. Olemme erityisen ylpeitä Helsinki Priden pääyhteistyökumppanuudesta ja syyskuun Pride-viikosta, jolla konkreettisesti edistämme kaikille turvallista ja yhteisöllistä kaupunkia”, kertoo Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

 

Lauantai huipentuu live-striimattuun Pride-konserttiin 

 

Kulkueen jälkeen on kello 16-18 vuorossa Pride-konsertti Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa. Luvassa on huikeita artisteja ja visuaalista ilotulitusta. Konsertti striimataan Pride-sivustolle, joten sitä on mahdollisuus seurata myös piknikiltä tai omalta kotisohvalta. Koko lauantaipäivän lähetämme livestriimiä kaupungin kaduilta, puistoista sekä Pride -konsertista. Myös Yle on mukana taltioiden viikon tapahtumia ja Pride-erikoislähetyksellä lauantaina. 

 

Helsinki Pride -viikko 7.-13.9.2020

Syyskuun toisella viikolla vietettävän Helsinki Pride -viikon ohjelmaan sisältyy keskustelutilaisuuksia, luentoja, vertaistapaamisia, esityksiä ja juhlia. Helsinki Pride Housena toimii Kansallismuseo, josta löytyy osa viikon ohjelmatarjonnasta sekä myös Pride Info & Shop. Nuorten oma Nuorten Pride -viikko järjestetään yhdeksättä kertaa,  ja myös tähän sisältyy lukuisia tapaamisia, piknikkejä, työpajoja, esityksiä ja juhlia ympäri kaupunkia.

Helsinki Pride on Suomen suurin ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma ja se tuotetaan muutaman työntekijän, kymmenien kumppaniorganisaatioiden ja lukuisten vapaaehtoisten yhteisvoimin. 

 

Lisätiedot:

 

Media: 

Aaro Horsma, 045 121 0026 / aaro@pride.fi

toiminnanjohtaja 

 

Ohjelmajärjestäjät: 

Annu Kemppainen, 050 559 5539 / annu@pride.fi

tapahtumien ja yhteisöllisyyden asiantuntija

 

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

logo
Ei kategoriaa23.5.2024

”Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa” – virallinen Pride Anthem uudell...

logo
Helsinki Pride 202422.5.2024

Poliittiset toimijat laajasti edustettuina tämän vuoden Helsinki Pride -tapa...

logo
Blogi21.5.2024

Sense of Belonging -hanke vahvistaa yhdenvertaisuuden toteutumista työelämässä