Helsinki Pride
Tiedote
17.6.2016
Julkaisuvapaa heti
Helsinki Pride on Suomen suurin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma, jonka näkyvin osa on lauantain kulkue ja Puistojuhla 2.7.
Orlandossa Yhdysvalloissa lhbtiq-yhteisöä kohtaan tehty joukkosurma ei ole vaikuttanut suunnitelmiin Pride-viikon osalta. Turvallisuusriskit ja -uhat on otettu Helsinki Pridessa vakavasti joka vuosi ja tapahtuman osalta tehdään tiivistä yhteistyötä poliisin kanssa. Lauantaina kulkueessa ja Puistojuhlassa turvallisuudesta vastaavat poliisin lisäksi järjestyksenvalvojat.
“Turvatoimia on kasvatettu viimeisen kahden vuoden aikana mittavasti samaa tahtia osallistujamäärän kasvun kanssa. Vuonna 2013 lauantain kulkueeseen ja Puistojuhlaan osallistui alle 10 000 henkeä ja tänä vuonna odotamme kahden edellisen vuoden tapaan paikalle yli 25 000 ihmistä. Jotta kaikki sujuisi hyvin myös turvallisuus pitää olla mitoitettuna oikein”, kommentoi Helsinki Priden tuottaja Iina Niemi.
HeSetan puheenjohtaja Annu Kemppainen uskoo, ettei pelolle tule antaa tilaa: “Tällaisten iskujen yhtenä tarkoituksena on vaimentaa yhteisön ääni. Jokainen kävijä tekee tietenkin itse sen päätöksen, että saapuuko paikalle vai ei, mutta tapahtuman järjestäjänä katsomme, että meidän tehtävämme on, etenkin tällaisten iskujen jälkeen, tuoda lhbtiq-ihmisoikeudet näkyvästi esiin.”
Helsinki Priden järjestäjänä toimii kansalaisjärjestö HeSeta ry.
Annu Kemppainen pitää tänään puheen Setan järjestämässä Muistotilaisuus ja solidaarisuuden osoitus -tapahtumassa. Tilaisuus alkaa klo 17 Karhupuistossa kesäkahvila Bear Park Cafén luona. Paikalla ovat Setan ja HeSetan lisäksi Yhdysvaltain suurlähetystö, Kaupungin Naiset (Petra Lampinen) ja Out ‘n loud.
Lisätietoja:
Annu Kemppainen
Puheenjohtaja, HeSeta
puheenjohtaja@heseta.fi
+358503425476
Iina Niemi
Tuottaja, Helsinki Pride
iina.niemi@helsinkipride.fi
+358400703517
www.heseta.fi
www.helsinkipride.fi
 
Alejandro 2
Kuva: Alejandro Lorenzo