Helsinki Pride -viikko 2020 siirretään syyskuulle, ilmoittaa tapahtuman järjestävä Helsinki Pride -yhteisö ry.

 

Helsinki Pride -viikko on Suomen suurin ihmisoikeustapahtuma, joka järjestetään vuosittain juhannuksen jälkeisellä viikolla. Tänä vuonna tapahtuma oli tarkoitus järjestää 22.-28. kesäkuuta, mutta koronavirustilanteen vuoksi se siirtyy kokonaisuudessaan ja toteutetaan 7.-13. syyskuuta.

 

–Helsinki Pride -viikko on meille kaikille erittäin merkityksellinen tapahtuma ja haluamme toteuttaa sen niin, että mahdollisimman monella on mahdollisuus osallistua viikon tapahtumiin. Tarve sekä Pride-viikolle että ympärivuotiselle työllemme vain kasvaa tämän kriisin aikana, toteaa Helsinki Pride -yhteisön toiminnanjohtaja Aaro Horsma.

 

Helsinki Pride antaa äänen sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluville ja juhlistaa tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta sekä kaikille kuuluvia ihmisoikeuksia. Pride-viikon aikana Helsinki Pride -yhteisö järjestää erilaisia tapahtumia, keskustelutilaisuuksia ja seminaareja, yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa.

 

Helsinki Pride -viikon tunnetuin osuus on lauantaina järjestettävä kulkue, johon osallistui viime vuonna yli 110 000 ihmistä. Kulkue lähtee viime vuosien tapaan Senaatintorilta ja päättyy Kaivopuistoon, missä järjestetään ohjelmallinen puistojuhla.

 

–Tärkeintä on nyt pitää huolta toisistamme ja suunnata samalla myös katseet tulevaan. Haastavissakin hetkissä me kuljemme ylpeästi eteenpäin yhteisömme, tukijoidemme ja kumppaneidemme avulla, ja pidämme huolen, ettei kukaan jää yksin, korostaa Horsma.

 

Tapahtumasivut WWW.HELSINKIPRIDE2020.FI

 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Aaro Horsma
Toiminnanjohtaja, Helsinki Pride -yhteisö
Puh. +358 45 121 0036
S-posti: aaro@pride.fi

Sekä tapahtuman tuottaja

Annu Kemppainen
Tapahtumien ja yhteisöllisyyden asiantuntija, Helsinki Pride -yhteisö
Puh. +358 50 559 5539
S-posti: annu@pride.fi

 

Lisää aiheesta: Usein kysytyt korona-kysymykset