Helsinki Pride -yhteisö etsii vahvistusta asiantuntijatiimiinsä!

Helsinki Pride -yhteisö ry on kansalaisjärjestö ja asiantuntijaorganisaatio, jonka tavoitteena on poistaa kulttuuriin, kieleen sekä yhteiskunnan rakenteisiin, arvoihin ja normeihin sisältyvää eriarvoisuutta. Etsimme nyt joukkoomme nuorisotyön asiantuntijaa täydentämään tiimiämme Helsingissä. 

Nuorisotyön asiantuntija tarjoaa 13-29 -vuotiaille sateenkaarinuorille yksilöllistä ja sateenkaarierityistä keskustelutukea, palveluohjausta ja neuvontaa seksuaali- ja/tai sukupuolivähemmistöjen kohtaamiin haasteisiin liittyen. Sateenkaarinuoria ovat esimerkiksi transnuoret, muunsukupuoliset ja intersukupuoliset nuoret sekä lesbo-, homo- ja binuoret. Yksilötyössä pyritään tavoittamaan erityisen haavoittuvassa asemassa olevia 13-29 -vuotiaita sateenkaarinuoria, jotka ovat vaikeassa elämäntilanteessa identiteettinsä suhteen, kokevat muita identiteettiin liittyviä haasteita tai kokevat yksinäisyyttä, syrjintää tai kiusaamista. Toimintaa rahoittaa pääasiallisesti Sosiaali- ja Terveysjärjestöjen Avustuskeskus (STEA).

Nuorisotyön asiantuntijan työtehtäviin kuuluu 13-29 -vuotiaiden sateenkaarinuorten kanssa käytävät yksilölliset tukikeskustelut, palveluohjaus ja neuvonta, toiminnan suunnittelu, arviointi ja raportointi sekä verkostoyhteistyö. Nuorisotyön asiantuntija työskentelee yhteistyössä Helsinki Pride -yhteisö ry.n sosiaali- ja nuorisopalveluiden asiantuntijoiden kanssa. Työnkuva on uusi. 

Hakijalta odotamme:

 • soveltuvaa sosiaali- tai terveysalan korkeakoulututkintoa
 • kokemusta nuorten kanssa työskentelystä
 • seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin liittyvien haasteiden tuntemusta
 • itsenäistä ja oma-aloitteista työotetta sekä vahvoja tiimityötaitoja
 • suomen kielen erinomaista suullista ja kirjallista hallintaa 
 • hyvää englannin kielen taitoa

Eduksi katsomme:

 • kokemuksen moninaisuus-, vastuullisuus-, yhdenvertaisuus- ja tasa-arvoasioissa
 • kokemuksen turvapaikanhakijoiden ja/tai pakolaisten parissa työskentelystä
 • kokemuksen sateenkaarinuorten parissa työskentelystä 
 • seksologian opinnot (esim. seksuaalineuvoja, seksuaaliterapeutti)
 • muun kielitaidon

***

Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat toimintamme ja henkilöstöpolitiikkamme keskiössä ja haluamme rohkaista työnhakijoita useista eri taustoista hakemaan työtehtävään. Toivommekin, että hakijoiden joukossa olisi eri ikäisiä, sukupuolisia, kielisiä, kulttuuritaustaisia ja muita vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä.

Työsuhde on toiminnan rahoituksen vuoksi määräaikainen 31.12.2022 asti ja viikoittainen työaika on 30h. Työ suoritetaan pääasiassa järjestön toimitiloissa Helsingin Ruoholahdessa, mutta etätyöhön on myös mahdollisuus. Työtehtäviin saattaa sisältyä jonkin verran matkustamista ja ilta- ja viikonlopputöitä, joista sovitaan etukäteen. 

Lähetä hakemuksesi osoitteeseen rekry@pride.fi. Liitä hakemuksen yhteyteen ansioluettelosi, palkkatoiveesi ja mahdollisten suosittelijoiden yhteystiedot. Tutkinto- ja työtodistukset kysytään haastattelun yhteydessä. Hakuaika päättyy 28.02.2022. Käsittelemme hakemuksia jo hakuajan aikana. Työ alkaa mahdollisimman pian. Työsuhteessa sovelletaan sosiaalialan järjestöjä koskevaa työehtosopimusta.

Tehtävään valitun on esitettävä lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämistä koskevan lain (504/2002) mukainen rikosrekisteriote.

Lisätietoja tehtävästä ja hakuprosessista antaa toiminnanjohtajan sijainen Laura Laine (laura@pride.fi, +358 44 277 3611 – poissa viikolla 6) sekä sosiaali- ja nuorisopalveluiden asiantuntija Aleksanteri Virta (aleksanteri@pride.fi, +358 45 121 0024).