Tiedote. 8.6.2023

Helsinki Pridella on tänä vuonna 84 yhteisökumppania, jotka ovat mukana edistämässä yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa Pride-tapahtumassa. Yhteisökumppaneina on esimerkiksi järjestöjä, liittoja ja poliittisia toimijoita, joiden kautta Helsinki Pride -yhteisö vaikuttaa moninaisesti koulumaailmaan, asenteisiin ja työelämään. 

“Päätämme kaikista kumppanuuksista arvojemme pohjalta. Odotamme kumppaneiltamme aitoa sitoutumista yhdenvertaisuuteen, halua edistää sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksia Suomessa sekä valmiutta tarkastella ja korjata omaa toimintaa tarvittaessa. Kun päätös kumppanuudesta on tehty, olemme ylpeästi sitoutuneet yhteistyöhön”, kertoo Helsinki Pride -yhteisön puheenjohtaja Senni Moilanen

Helsinki Pride -yhteisö tekee aktiivisesti yhteistyötä myös sellaisten toimijoiden kanssa, jotka eivät tänä vuonna ole yhteisökumppaneita. Vuosikohtaisessa kumppanuudessa on kyse tapahtumanäkyvyydestä: yhteisökumppanina voi tuottaa ohjelmaa viralliseen Helsinki Pride -ohjelmistoon ja saada logonäkyvyyttä. Lisäksi osa yhteisökumppaneista näkyy myös Helsinki Priden puistojuhlassa 1.7. omilla telttapisteillään.

Yhteisökumppanuuksien hintakategoriat on jaettu kuuteen tasoon hakijaorganisaation vuosibudjetin (edelliskauden toteutuman) perusteella. Näin pyritään varmistamaan kustannusten tasapuolisuus. Sateenkaarijärjestöille pyritään aina mahdollistamaan osallistuminen budjetista riippumatta. 

Yhteisökumppanuudet auttavat myös kattamaan Suomen suurimman kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtumat tuotantokulut ja luomaan tapahtumasta vaikutttavamman. Yhteisökumppaneiden lisäksi Helsinki Pride -yhteisöllä on tänä vuonna ennätysmäärä yrityskumppaneita, yhteensä 60, mikä kuvastaa myös osaltaan yrityskentän laajaa tukea ihmisoikeuksien puolesta. Helsinki Pride -tapahtuma tuotetaan pääosin omalla varainhankinnalla. Helsinki Pride -yhteisölle on tärkeää mahdollistaa jatkossakin turvallinen ja onnistunut kokemus, johon voi osallistua varallisuudesta riippumatta.

Kaikki tähän mennessä julkaistut yhteistyökumppanit löytyvät täältä.

Lisätietoja: 

Annu Kemppainen
Toiminnanjohtaja, Helsinki Pride -yhteisö
044 744 8042
annu@pride.fi 

Senni Moilanen
Puheenjohtaja, Helsinki Pride -yhteisö
senni@pride.fi 

Helsinki Pride -yhteisö on ihmisoikeus- ja kansalaisjärjestö joka tekee monipuolista sosiaali ja nuorisotyötä, tarjoaa koulutus- ja konsultointipalveluita sekä järjestää ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma Helsinki Pride -viikon edistääkseen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ja hyvinvointia.