Vietimme vuosittaista sääntömääräistä syyskokousta torstaina 30.11. upeissa puitteissa Kaapelitehtaan Teatterimuseolla. Kokouksessa käsiteltiin tavanomaisten kokousasioiden eli toimintasuunnitelman ja talousarvion lisäksi yhdistyksen uusi strategia vuosille 2018-2022 sekä hallituksen sääntömuutosesitys yhdistyksen nimen muuttamisesta muotoon Helsinki Pride Yhteisö ry. Lue hallituksen perustelut nimenmuutokselle täältä.
Kokouksessa oli läsnä 23 äänivaltaista HeSetan jäsentä. Kokouksen puheenjohtajaksi oli kutsuttu Seta ry:n entinen puheenjohtaja Panu Mäenpää. Sihteerinä toimi HeSetan hallituksen jäsen Heidi Silvast.
Sääntömuutosesityksestä käytiin hyvää keskustelua. Kokous oli kanssamme samaa mieltä siitä, että nimenmuutos on tarpeen, mutta esitetty uusi nimi mietitytti. Kokous oli myös sitä mieltä, että esitys tuli liian nopeasti ja toivoi, että nimenmuutoksesta käydään laajempaa keskustelua, johon osallistetaan myös jäsenistöä.
Sääntömuutoksen hyväksymiseen tarvitaan kolme neljäsosaa annetuista äänistä. Hallituksen esitystä kannatti 17, vastusti 5 ja yksi ei äänestänyt. Kokouksen puheenjohtajan päätöksellä hallituksen esitys hylättiin. Kokous päätti valtuuttaa vuoden 2018 hallituksen kokoamaan sääntötyöryhmän, joka valmistelee esityksen nimenmuutoksesta ensi vuodelle. Esityksen valmistelussa kuullaan myös jäsenistöä.
Toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2018 sekä yhdistyksen uusi strategia vuosille 2018-2022 hyväksyttiin yksimielisesti. Seuraavan viisivuotiskauden yhdistyksen toimintaa ohjaavat kolme arvoa, jotka ovat yhteisöllisyys, asiantuntijuus ja vaikuttavuus. Tutustu toimintasuunnitelmaan, talousarvioon ja strategiaan täältä.
HeSetan puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti toiselle kaudelle aiemmin muun muassa Pohjois-Afrikassa toiminut ihmisoikeusaktivisti Hassen Hnini.  Ehdolle hallituksen jäseneksi asettautui seitsemän hakijaa. Iloksemme joukko oli todella ammattitaitoinen ja jokainen hakijoista olisi ollut upea lisäys HeSetan hallitukseen. Paikkoja oli kuitenkin jaossa vain kuusi; 3 varsinaisen jäsenen ja 3 varajäsenen paikkaa.
Hallituksen varsinaisiksi jäseniksi kaksivuotiskaudelle valittiin Juha Kilpiä, Danielle Gargour ja Siiri Viinikainen ja varajäseniksi yksivuotiskaudelle Enna Jokela, Samuel Susilinna ja Ameer Ali. Valituista Siiri Viinikainen, Enna Jokela ja Samuel Susilinna ovat olleet mukana myös vuoden 2017 hallituksessa, mikä tuo jatkuvuutta ensi vuoden hallitustyöhön. Ensi vuoden hallituksessa jatkavat kauttaan myös Minna Kortesmaa, Heidi Silvast ja Ville Pennanen. Onnea kaikille valituille! Suuret kiitokset kuluneesta kaudesta uusiin haasteisiin suuntaaville Inka Salolle, Birgit Bergmanille ja Nicole Aholalle! <3

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä