Tässä uutiskirjeessä:
 

Ajankohtaista HeSetalla:

1.) HeSeta ry:n kevätkokous 2015
2.) H on ehdolla Vuoden laatulehti 2015 -palkinnon saajaksi
3.) Uusi järjestökoordinaattori Tanja Rajala on aloittanut HeSetalla
4.) Q-illat Poikien Talolla alkavat
5.) Ryhmä sateenkaarinuorten vanhemmille
6.) Helsinki Pride etsii vapaaehtoisia
7.) Helsinki Priden ja Nytin Euroviisubileet: Livenä LOREEN (SWE) ja Satin Circus
 

Muuta sateenkaarevaa toimintaa, uutisia & tapahtumia:

8.) HeSetan jäsenkortilla alennusta DIVA VULVA – Keho kapitalismin symbolina -tanssiteoksen lipuista
9.) Setan uutiskirje
 

1. HeSeta ry:n kevätkokous 2015

Tervetuloa HeSeta ry:n kevätkokoukseen!
Kokouksessa käsittelemme sääntömääräiset asiat eli vuoden 2014 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen vahvistamisen. Palkitsemme myös ansioituneita hesetalaisia toiminnastaan yhdistyksessä. Lisäksi kevätkokous valitsee hallitukseen uuden varajäsenen loppuvuodeksi. Lisätietoja saat puheenjohtajalta, puheenjohtaja(at)heseta.fi.
Tervetuloa mukaan tiistaina 28.4.2015 klo 18 toimistollemme Kaapelitehtaalle, C-rappu, 4.krs. (Tallberginkatu 1).
https://www.heseta.fi/heseta-ryn-kevatkokous-2015
 

2. H on ehdolla Vuoden laatulehti 2015 -palkinnon saajaksi

HeSetan jäsenlehti H on valittu Vuoden laatulehti -kilpailun finaaliin. Finaalissa on mukana pienillä resursseilla toimitettuja laatulehtiä. Tänä vuonna myös yleisö voi vaikuttaa kilpailun tulokseen. Voittaja julkistetaan Maailma kylässä -festivaaleilla la 23.5.
 
H on sateenkaareva kulttuuri- ja ihmisoikeuslehti, joka ilmestyy kolme kertaa vuodessa. Seuraava H on Helsinki Pride -teemanumero, ja se julkaistaan 5.6.
Äänestä H kilpailun voittoon ja osallistu itse samalla arvontaan, josta voit voittaa vapaavalintaisen Kultti ry:n jäsenlehden vuosikerran!
 
Äänestyslomake: https://fi.surveymonkey.com/s/3MV29RJ
Kultti ry:n tiedote aiheesta: http://www.kultti.net/uutiset/324/
 
Palautetta ja juttuehdotuksia: toimitus@heseta.fi
www.h-lehti.fi
 

3. Uusi järjestökoordinaattori Tanja Rajala on aloittanut HeSetalla

HeSetalla on aloittanut uusi osa-aikainen järjestökoordinaattori Tanja Rajala. Hän vastaa jäsenasioista, laskutuksesta ja muista järjestön hallinnollisista tehtävistä. Tanja on paikalla pääsääntöisesti ma, ti, ke klo 9-16.
 
Puh.: 045 170 2330
Sähköposti: toimisto[at]heseta.fi
 

4. Q-illat Poikien Talolla alkavat!

Q-illat Poikien Talolla ovat avoimia illanviettoja 16–28-vuotiaille HBTIQ*(*)- sekä moninaisuutta pohtiville miehille/transmaskuliineille. Poikien Talolla pidettävissä illoissa on vaihtuvia teemoja, joita käsitellään keskusteluin ja toiminnallisin menetelmin. Teemoina ovat mm. seksuaalisuus, ihmisuhteet, “kaappi”, sosiaalinen media ja yhdenvertaisuus. Aiheita kootaan myös kävijöiden toiveiden pohjalta.
Illanvietot keväällä 2015 pe 17.4., la 2.5., pe 15.5. ja pe 29.5. klo 17.00-20.00. Saavuthan paikalle ajoissa ehtiäksesi mukaan esittely- ja kuulumiskierrokselle. Illoissa kahvi- ja teetarjoilun ohella pientä purtavaa. Lisätiedot HeSetan Aarolta aaro@heseta / 0451210026 tai Poikien Talon Tommilta tommi.p.pesonen@poikientalo.fi / 0407799582www.heseta.fi / www.poikientalo.fi
(*) HBTIQ* = homo, bi, trans, inter, queer/questioning, *= itsemäärittely/määrittelemättömyys
https://www.heseta.fi/q-illat-poikien-talolla-alkavat
 

5. Ryhmä sateenkaarinuorten vanhemmille

HeSeta ry ja Kohtaus ry järjestävät yhteistyönä vertaisryhmän teini-ikäisten ja jo täysi-ikäisten sateenkaarinuorten vanhemmille. Ammatillisesti ohjatussa ryhmässä käsitellään teemoja kuten sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuus, kaapista ulostulo, vuorovaikutus nuoren kanssa, vanhemman oman kriisin kokeminen ja nuoren tukeminen.
Olet tervetullut mukaan, jos koet, että uusi tieto ja näkökulmat sekä keskustelu muiden sateenkaarinuorten vanhempien kanssa ovat sinulle hyödyksi. Ryhmään mahtuu mukaan max. 8 henkilöä, kertoja on 4 ja ryhmä on suljettu sekä luottamuksellinen.
Ryhmän ohjaajina toimivat Kohtauksesta pari- ja seksuaaliterapeutti Satu Lekola ja HeSetan sosiaalityöntekijä Aaro Horsma. Ryhmä on maksullinen ja sen hinta on 90€/ hlö, HeSetan jäsenille 80€/hlö. Hintaan sisältyy iltatee tai -kahvi. Kaikki ryhmästä saatavat tuotot ohjataan suoraan Kohtaus ry’n työhön nuorten aikuisten hyväksi.
Lisätietoja ja ilmoittautuminen 1.5. mennessä osoitteeseen satu.lekola@kohtaus.info. Ilmoittautumisen yhteydessä pyydämme kirjoittamaan lyhyesti elämäntilanteesta oman nuoren kanssa ja mahdollisista toivomuksista ryhmään osallistumisen suhteen. Tervetuloa!
Ryhmäkerrat osoitteessa Eurantie 3 (Vallila):
ti 5.5. klo 18- 20.00
ti 12.5. klo 18-20.00
ti 19.5. klo 18-20.00
ti 26.5. klo 18-20.00
https://www.heseta.fi/ryhma-sateenkaarinuorten-vanhemmille
 

6. Helsinki Pride etsii vapaaehtoisia!

Tule mukaan toteuttamaan kesän ykköstapahtumaa, Helsinki Pridea! Helsinki Pride on HeSeta ry:n vuosittain järjestämä seksuaali-­ ja sukupuolivähemmistöjen teemaviikko, joka toteutetaan pääasiassa vapaaehtoisvoimin. Tämän vuoden teemana on hyvinvointi.
 
Pride-­viikko on tulvillaan sateenkaarevaa ohjelmaa: ajankohtaisiin aiheisiin pureutuvia luentoja, aurinkoisia piknik-­tapaamisia, työpajoja, taidetta ja kulttuuria – sekä tietysti lukuisia juhlia, tansseja ja myöhään yöhön jatkuvia iltabileitä. Tapahtumia on laajasti kaiken ikäisille ja kaikki  huipentuu kulkueeseen ja upeaan puistojuhlaan, joista tulee tänä vuonna suurempia ja aiempia vuosia upeampia. Tarvitsemme siis juuri sinun apuasi, jotta voimme luoda kaikkien aikojen parhaimman ja suurimman Helsinki Priden!
 
Täytä lomake verkossa ja tule mukaan iloiseen joukkoon!
https://www.heseta.fi/pride/vapaaehtoiseksi
 

7. Helsinki Priden ja Nytin Euroviisubileet 23.5: Livenä LOREEN (SWE) ja Satin Circus

Helsinki Pride, Nyt ja Euroviisuklubi OGAE Finland ry yhdistävät Euroviisustudion, konsertit ja massiiviset bileet 23.5! Illan aikana lavalle nousevat Satin Circus ja Loreen (Swe). Euroviisufinaali alkaa klo 22 ja se heijastetaan kokonaisuudessaan suorana Circuksen jättimäiselle valkokankaalle.
 
Lähtölaskenta Helsinki Prideen alkaa näistä bileistä. Bileiden tuotoilla varmistetaan muun muassa kaikille maksuton kulkue ja puistojuhla.
 
Circuksessa ovet auki klo 19
Ikäraja k 18
Ovelta liput 20 € + 3 € narikka
Liput myynnissä ennakkoon Lippupalvelussa 15/ 17€ + 3€ narikka
 
Alennettu hinta HeSetan jäsenkortilla sekä Euroviisuklubin jäsenille. HeSetan / Euroviisuklubin jäsenkorttia ei tarvitse esittää lippuja varatessa tai ostettaessa. Jäsenkortti näytetään vasta Circuksen ovella.
 
Tapahtuman Facebook event: https://www.facebook.com/events/835413596506309/
 

Muuta sateenkaarevaa toimintaa, uutisia & tapahtumia:

 

8. HeSetan jäsenkortilla alennusta DIVA VULVA – Keho kapitalismin symbolina -tanssiteoksen lipuista

Huhtikuussa saa ensi-iltansa K&C Kekäläinen Companyn tuottama uusi tanssiteos DIVA VULVA – Keho kapitalismin symbolina. HeSetan jäsenkortilla esityksen liput saa alennushintaan 23/13 euroa (norm 25/15).
 
Onko olemassa paikkaa, johon spektaakkelin normisto ei yllä? Herkässä ja hienovireisessä teoksessaan Sanna Kekäläinen kietoo yhteen ainutlaatuisella tavalla runouden, rakkauden, ajattelun ja kehon.
 
Sanna Kekäläinen tunnetaan feministisestä ja kantaaottavasta nykytanssitaiteestaan. DIVA VULVA jatkaa Kekäläisen vallan ja sukupuolen kysymyksiä käsittelevien teosten sarjaa. Esitysten yhteydessä järjestetään kolme keskustelutilaisuutta otsikolla “Keho kapitalismin symbolina.”
22.4. Esityksen jälkeen keskustelutilaisuus ”Keho kapitalismin symbolina”, puhujana sukupuolen- ja tanssintutkija Anu Laukkanen.
– 29.4. Kansainvälisen tanssin päivän kunniaksi esityksen jälkeen taiteilijatapaaminen Sanna Kekäläisen kanssa!
– 6.5. Esityksen jälkeen keskustelutilaisuus ”Keho kapitalismin symbolina”, puhujina politiikan- ja sukupuolentutkija Maria Svanström sekä queer-tutkija Antu Sorainen.
– 13.5. Esityksen jälkeen keskustelutilaisuus ”Keho kapitalismin symbolina”, puhujana kuvataiteilija Teemu Mäki.
 
Esityksen ensi-ilta on 18.4.2015.
Muut esitykset 22.4, 25.4, 29.4, 6.5, 9.5, 13.5 sekä 16.5
Kaikki esitykset klo 19:00, Ruumiillisen taiteen teatterissa, Kaapelitehtaalla, Tallberginkatu 1C, 4. kerros.
http://www.kekalainencompany.net/fi_works_diva.html
 

9. Setan uutiskirje

Setan maaliskuun uutiskirje on ilmestynyt. Uutiskirjeessä käsitellään muun muassa Maltan uutta translakia ja kansanedustajaehdokkaiden yhdenvertaisuuslupauksia.
 
Lue uutiskirje osoitteessa:
http://seta.fi/setan-uutiskirje-maaliskuu-2015/
 

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

logo
Tiedotteet & kannanotot14.6.2024

Yhteiskannanotto: rauha tuo vähemmistöille turvaa – vähemmistöjen oikeudet o...

logo
Helsinki Pride 202431.5.2024

Helsingin pormestarikunta Helsinki Pride -tapahtuman suojelijaksi vuonna 2024

logo
Ei kategoriaa23.5.2024

”Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa” – virallinen Pride Anthem uudell...