Tässä uutiskirjeessä:
 

Ajankohtaista HeSetalla:

1.) Hae mukaan HeSetan hallitukseen
2.) Tule HeSetan edustajaksi Setan edustajakokoukseen

3.) HeSetan osa-aikainen järjestösihteeri palvelee jäsenasioissa
4.) Tuunaa omat vaatteesi!
5.) HeSeta mukana FemF – Feministisessä Foorumissa
6.) Sateenkaari-joogaa marraskuussa
7.) Welcome to FUCKSHOP!
8.) Pian saapuu seuraava H-lehti
9.) Kysely sosiaali- ja terveyspalveluiden kokemuksista
 

Muita sateenakaarevia uutisia & tapahtumia:

10.) Helsingin Gay-teatterin Jeffrey-esitykset
11.) Vinokino Helsingissä 7.-9.11.2014
12.) TransHelsinki 18.-23.11.2014
13.) Musiikkiteatteri Palatsi pikkujouluilee Kaapelilla
 
14.) Setan uutiskirje
 

1. Hae mukaan HeSetan hallitukseen

Haluatko vaikuttaa hlbti-asioihin? Oletko jo nyt innoissasi ensi vuoden Helsinki Pridesta? Kiinnostaako sateenkaarinuorten parissa tehtävä järjestötyö? Kaipaatko uusia mukavia ihmisiä elämääsi? Tule mukaan HeSetan hallitukseen!
HeSetan hallitus valitaan yhdistyksen syyskokouksessa 20.11.2014 klo 18 toimistollamme Kaapelitehtaalla osoitteessa Tallberginkatu 1 C, 4. krs. Puolet hallituksen jäsenistä sekä puheenjohtaja on vuosittain erovuorossa. Lisäksi syyskokouksessa hyväksytään toimintasuunnitelma ja budjetti vuodelle 2015.
Mikäli vastasit alun kysymyksiin (tai osaan niistä) kyllä, olet erinomainen ehdokas HeSetan hallitukseen! Hallituksessa pääset suunnittelemaan HeSetan toimintaa, ottamaan vastuuta ja tekemään käytännön hlbti-työtä mukavassa seurassa. Hallitustyöskentely vaatii aikaa keskimäärin 2-5 h/vk (kokous n. kerran kuussa). Jos sinulla on kysyttävää hallitustyöskentelystä tai haluat ilmoittaa kiinnostuksesi etukäteen, laita viesti osoitteeseen puheenjohtaja[at]heseta.fi – tai ilmesty vain paikalle kokoukseen! Nähdään syyskokouksessa!
Syyskokous Facebook-tapahtuma: www.facebook.com/events/298550567011967
 

2. Tule HeSetan edustajaksi Setan edustajakokoukseen

Haluatko vaikuttaa valtakunnalliseen lhbtiq-toimintaan ja politiikkaan? Haluatko tavata uusia mahtavia ihmisiä ja viettää viikonlopun hyvässä seurassa? Tule osallistujaksi Setan edustajakokoukseen!
HeSeta etsii jälleen kokousedustajia Setan edustajakokoukseen. Setan edustajakokous järjestetään 29.–30.11.2014.
Edustajakokous valitsee Setalle uuden puheenjohtajan ja yhden varapuheenjohtajan sekä uusia hallituksen jäseniä. Kokouksessa käsitellään myös toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2015. Edustajakokouksen yhteydessä järjestetään myös koulutusta ja työpajoja. HeSetalla on edustajakokouksessa runsaasti kokousedustajia! Tule siis mukaan ja ota kaverisikin!
Ilmoittaudu HeSetan kokousedustajaksi laittamalla sähköpostia hallituksen puheenjohtajalle puheenjohtaja[at]heseta.fi viimeistään 10. marraskuuta! Ilmoita samalla myös tiedot erityisruokavaliosta tai muut mahdolliset huomioitavat asiat.
Tervetuloa mukaan!
Edustajakokous Facebook-tapahtuma: www.facebook.com/events/889960404362603

3. HeSetan osa-aikainen järjestösihteeri palvelee jäsenasioissa

Lokakuussa HeSetalla aloitti osa-aikaisena järjestösihteerinä Minna Kortesmaa. Järjestösihteerinä Minna vastaa HeSetan jäsenasioista, laskutuksista ja muista toimiston juoksevista asioista. Voit olla yhteydessä järjestösihteeriin jäsenasioissa, kuten jäsenmaksuun tai jäsenkorttiin liittyvissä kysymyksissä. HeSetan toimisto on auki ja palvelee jäsenasioissa keskiviikkoisin klo 15.00-18.00. Voit ottaa yhteyttä järjestösihteeriin myös sähköpostitse toimisto@heseta.fi tai puhelimitse 0451702330 (ke klo 15-18).
 

4. Tuunaa omat vaatteesi!

Työpaja nuorille (13-28v) Lauantaina 8.11.2014 klo 13:00-18:00
Harjun nuorisotalo, Aleksiskivenkatu 1-3
HeSeta järjestää Harjun nuorisotalon tiloissa työpajan, jossa ammattiompelija ohjeistaa tuunaamaan omia vaatteita. Voit lyhentää, kaventaa, lisätä, poistaa tai vaikka muokata kymmenestä eri vaatteesta yksilöllisen tai hauskan kokonaisuuden. Osallistua voit myös, jos haluat oppia tekemään ja korjaamaan vaatteita. Voit itse tuoda tuunattavia vaatteita mukanasi, me tuomme myös. Vetäjinä työpajassa toimivat Lau Lukkarila, HeSetan nuorten vertaistoiminnan ohjaaja sekä ompelija ja pukuvalmistaja Tiina Häkkinen.
Ilmottaudu työpajaan heti! Lähetä siis yksityisviesti facebookissa heti Lau HeSeta:lle tai sähköpostitse nuortenvertaistoiminta@heseta.fi!
Työpaja on ilmainen. Tilat ovat esteettömät myös manuaaliselle pyörätuolille.
 

5. HeSeta mukana FemF – Feministisessä Foorumissa

FemF on Suomen ensimmäinen Feministinen Foorumi, jossa yhteiskunnallinen keskustelu feministisin näkökulmin käy kuumana ja jossa ajatukset ja ideat muodostuvat! Feministinen foorumi on kokonainen päivä keskustelua, luentoja, työpajoja, taidetta, teatteria, musiikkia ja performansseja. Virallisen ohjelman lisäksi paikalla on tilaa järjestöille kuten HeSeta, kustantamoille sekä muille, jotka haluavat esitellä itseään ja toimintaansa, myös kirjoja ja aikakauslehtiä on esillä. Tilaa on myös yleiselle keskustelulle ja hengailulle. FemF on esteetön, ilmainen ja monikielinen. Tapahtumassa lapsiparkki leluineen.
Milloin? Lauantai 8. marraskuuta kello 10–16 Missä? Helsingin ruotsinkielinen työväenopisto Arbis, Dagmarinkatu 3
 

6. Sateenkaari-joogaa marraskuussa!

Kesällä 2014 järjesti HeSeta ensimmästä kertaa Sateenkaari-joogan tiiviskurssin – nyt uusi kurssi luvassa 21.-23.11.2014!
Sateenkaari-jooga on tutkimusmatka omaan kehoon ja mielen reaktioihin joogan liikekielen ja harjoitusten keinoin. Tiiviskurssilla opitaan tekemään joogan perusasentoja yhdessä, mutta yksityiskohtaisten ohjeiden ansiosta jokainen oppilas keskittyy ja tutustuu omaan, yksilölliseen kehoonsa. Syksin tiiviskurssilla on myös teemana, miten keho kantaa itseään.
Harjoitus vahvistaa, avaa ja tasapainottaa sekä kehoa että mieltä kokonaisvaltaisesti ja opettaa hyväksymään itsensä sellaisena kun on. Kurssin opettajana toimii sertifioitu iyengarjoogan opettaja Lauha Halonen.
Kurssipäivät ovat perjantai 21.11 (klo 18-20), lauantai 22.11. (klo 10-13) ja sunnuntai 23.11. (klo 10-13). Kurssimaksu HeSetan jäsenille 40 euroa, ei-jäsenille 45 euroa.
Sitovat ilmoittautumiset kurssille ti 11.11. mennessä sossu@heseta.fi / 0451210026 (klo 13-15). Kurssille mahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä 15 osallistujaa.
 

7. Welcome to FUCKSHOP!

In this workshop you will get information about how to make anal sex more pleasant. You will get to know about the anatomy and function of anus. It also gives information how to reduce the risk of HIV or other STI’s in anal intercourse. The FUCKSHOP is held by Walter Heidkampf a project leader at Helseutvalget, Norway. The workshop is especially for men and transmasculines but all people from sexual / gender minorities and their partners are welcome.  The FUCKSHOP is in English.

Date: 9th of December from 5pm to 8pm / Place: HeSeta, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 C, 4th floor.

This workshop is free of charge and we will offer coffee and a small snack. FUCKSHOP FB-event: https://www.facebook.com/events/735052283199258/
Please let us know if you’re coming:
jenny.tigerstedt@hivtukikeskus.fi or aaro.horsma@heseta.fi
 

8. Kysely sosiaali- ja terveyspalveluiden kokemuksista

Kolme terveydenhoitajaopiskelijaa Helsingin Diakonia-Ammattikorkeakoulusta tekee yhteistyössä HeSetan kanssa opinnäytetyötä aiheesta Sateenkaari-ihmisten kokemuksia syrjinnästä sosiaali- ja terveyspalveluissa. Kyselyn tarkoituksena on kartoittaa pääkaupunkiseudun sukupuoli- ja seksuaalivähemmistön kokemuksia terveys- ja sosiaalipalveluista sekä kokemuksia syrjinnästä. Kyselyn vastauksia käytetään opinnäytetyöss. Opinnäytetyövalmistuu 2015 vuoden aikana ja on sen jälkeen luettavissa Ammattikorkeakoulujen julkaisuarkisto Theseuksessa. Kyselyyn vastaaminen vie vastauksistasi riippuen 10–25 minuuttia. Osallistu kyselyyn osoitteessa: https://www.webropolsurveys.com/Answer/SurveyParticipation.aspx?SDID=Fin857191&SID=fa9dbf31-fd33-4c68-9fcb-07bf121837e1&dy=666170301

9. Pian saapuu seuraava H-lehti! 

Pian se on täällä! HeSetan uuden H-lehden toinen numero putkahtaa uunituoreena painosta maanantaina 11.11.2014. H on Suomessa ainoa laatuaan. Se on sateenkaarenmakuinen kulttuuri- ja ihmisoikeuslehti, joka ilmestyy kolme kertaa vuodessa.
Lehti on saatavissa useista jakelupisteistä ympäri Helsinkiä, ilmoitamme jakelupisteet pian. Näköisversio löytyy pian myös Issuu.com:sta. Nappaa H mukaasi, tutustu, ihastu ja vaikutu!
 

Muita sateenakaarevia uutisia & tapahtumia:

 

10. Helsingin Gay-teatterin Jeffrey

Helsingin Gay-teatterin Jeffrey-esityksen ensi-iltaa vietetään torstaina 6.11.. Esityksessä eletään 90-luvun alkua New Yorkissa, jolloin hiv ja aids pakotti ihmiset pohtimaan suhtautumistaan seksiin. Luvassa on räiskyviä henkilöhahmoja, ystävyyttä ja suuria tunteita.  Lue lisää esityksestä: http://www.gayteatteri.info/hgt_jeffrey.html
 

11. Vinokino Helsingissä 7.-9.11.2014

Sateenkaareva elokuvafestivaali on taas Helsingissä!
“Alta löydät tämän vuoden Vinokino-festivaalin ohjelmiston. Monipuolinen ja monikansallinen elokuvatarjonta on meille tärkeää ja olemme erityisen ylpeitä voidessamme esittää harvinaisuuksia, joita tuskin koskaan muuten nähtäisiin Suomessa.”
Lisää Vinokinon sivuilta: www.vinokino.fi/elokuvat/helsinki/
 

12. TransHelsinki 18.-23.11.2014

Sukupuolen moninaisuutta juhlistava ihmisoikeustapahtuma TransHelsinki järjestetään taas 18.–23.11. TransHelsinkiin kuuluu sekä transihmisille ja heidän lähipiirilleen suunnattua ohjelmaa että kaikille avoimia seminaareja. Viikon tavoitteena on antaa ääni kaikelle sille tiedolle, luovuudelle ja kokemuksille, joita sukupuolivähemmistöjen keskuudessa on. Lisää tapahtumasta: http://transhelsinki.fi/
 

13. Musiikkiteatteri Palatsi pikkujouluilee Kaapelilla

Palatsi kuvaa Kaapelitehtaalla 29.11.2014. järjestettävää show-iltaa seuraavasti: “Viime jouluna teimme ensimmäisen kerran Suomen mahtavimmat pikkujoulut ympäri Suomea, ja menestys oli huikea. Nyt tuomme Pikkujoulut Helsingin Kaapelitehtaalle lauantaina 29. marraskuuta. Päämusikaalina nähdään vaikuttava suurmenestys Queen-musikaali Show Must Go On II, jolla on ollut jo yli 70 000 katsojaa. Ideana Pikkujouluille on se, saman katon alta löytyy kaikki, mitä vain voi Pikkujouluilta toivoa; Ihanaa jouluista ruokaa, maittavia juomia ja runsaasti huippuohjelmaa koko illan! Ohjelmana päämusikaalin lisäksi erillisiä shownumeroita, joissa tavataan mm. Tina Turner, Mick Jagger ja David Bowie. Illan päättää vauhdikas Retrodisco, jossa jokainen saa pistää jalalla koreasti kello 03 asti. Huikeaa ohjelmaa siis todellakin on mahtavat määrät! Peruslippu Pikkujouluihin 44 eur, show & dinner -lippu 86 eur/hlö. VIP-tarjouksena teille joka kymmenes lippu on ilmainen sekä saatte narikat kaikille kaupan päälle (norm. 3€/hlö).”
Katso tarkka ohjelma osoitteesta: http://www.palatsiteatteri.fi/show.aspx?show=SUOMEN%20MAHTAVIMMAT%20PIKKUJOULUT&id=71042
Jos olet kiinnostunut lähtemään seuraamaan show´ta HeSetan jäsenporukassa. Ota yhteyttä 22.11 mennessä osoitteeseen toimisto@heseta.fi

14. Setan uutiskirje

31.10. ilmestyneessä uutiskirjeessä tietoa mm. tasa-arvoisen avioliittolain käsittelystä eduskunnassa, kansainvälisiä hlbtiq-uutisia, järjestöuutisia sekä lisää tapahtumia. Lue Setan koko lokakuun uutiskirje osoitteessa: http://seta.fi/category/uutiskirje/