Tässä uutiskirjeessä :
1) Uutisia ja kannanottoja
2) HeSetan tapahtumia ja ryhmiä
3) Kouluttajakoulutukset
4) Muita sateenkaarevia tapahtumia ja uutisia
5) New English speaking group established

1) Uutisia ja kannanottoja

H-logo

HeSetan lehti on H!

HeSetan uusi lehti on nimetty. Lehti kantaa nyt nimeä H. Suuret kiitokset kaikille nimeä ehdottaneille!
Upean logon ja nimiön ovat suunnitelleet graafikot Katri Sulin ja Saara-Henriikka Mäkinen.
H käsittelee kulttuuria, ihmisoikeuksia ja yhteiskunnallisia ilmiöitä sateenkaarevasta näkökulmasta. H-lehden edeltäjän, Pride-lehden, tapaan H:n tekoon on osallistunut lukuisia vapaaehtoisia järjestöaktiiveista ja toimittajista yhteiskunnallisiin vaikuttajiin ja kulttuuripersooniin. H ilmestyy vuonna 2014 kesäkuussa ja marraskuussa.
Ihka ensimmäinen H on Helsinki Pride -teemanumero, ja se julkaistaan pe 13.6.  Pridehuumaa on luvassa tuplasti, sillä lehden mukana tulee myös Pride-viikon käsiohjelma. H:n voi noutaa jakelupisteistä, jotka ilmoitetamme myöhemmin. Se julkaistaan myös näköisversiona verkossa. Kaikille HeSetan jäsenille näköisversio lähetetään sähköpostitse. Olethan ilmoittanut meille s-postiosoitteesi!
Uutta lehteä odotellessa vuosien 2011-2013 Pride-lehtiä voi lueskella osoitteessa www.issuu.com/helsinkipride
Toimitukselle voi lähettää postia osoitteeseen toimitus(at)heseta.fi.

Hanki HeSetalle jäseniä, pääset ilmaiseksi Priden päätösbileisiin!

HeSeta haastaa kaikki jäsenensä keväiseen jäsenhankintakampanjaan! Osallistumalla kampanjaan ja hankkimalla HeSetalle kolme jäsentä saat ilmaislipun Helsinki Priden päätösbileisiin. Päätösbileet järjestetään Pride-viikon lauantaina 28.6. Lipun arvo on 15 euroa.
Osallistuminen kampanjaan on helppoa! Pyydät vain kolmea kaveriasi liittymään HeSetan jäseneksi ja samalla täyttämään sinun nimesi liittymislomakkeen viestikenttään. Jäseneksi liittyminen onnistuu täyttämällä liittymislomake HeSetan nettisivuilla sekä maksamalla jäsenmaksu sähköpostilla tulevien ohjeiden mukaisesti. Kun olet saanut kolme jäsentä liittymään mukaan, otamme sinuun yhteyttä. Huolehdithan, että meillä on ajantasaiset yhteystietosi – voit päivittää yhteystiedot täällä!
Jäsenhankintakampanja on voimassa toukokuun alusta Pride-viikon alkuun 22.6. saakka. Päätösbileiden ilmaisliput tulevat lunastettaviksi nimeä vastaan Pride-infosta.
Lue lisää Helsinki Pridestä täältä.

HeSetan jäsenkortilla nyt alennusta Freedom-terassibaarista

HeSetan jäsenkortilla saa nyt alennusta vappuaattona avatusta Freedom-terassibaarista. Freedom sijaitsee Olympiastadionin ja Kisahallin kupeessa Töölön Mäntymäessä. Freedom tarjoaa aurinkoterassin, kesädiscon ja karaokea vapaamielisille ihmisille.
HeSetan jäsenet saavat Freedomista euron alennuksen kahvista ja alkoholittomista mixereistä. Katso muut HeSetan jäsenkortilla saamasi alennukset täältä!
Eikö sinulla ole HeSetan vuoden 2014 jäsenkorttia tai jäsentarraa? Ei hätää, ota yhteyttä meihin. Jos sinulla on aiempi jäsenkortti tallessa, tarvitset vain tarran. Jos korttia ei ole, saat kokonaan uuden kortin. Ilmoitathan tarvitsetko tarran vai kortin ja vahvistathan osoitetietosi ajan tasalle lähettämällä sähköpostia osoitteeseen toimisto@heseta.fi.

Haluatko itsellesi hyvän mielen? Tee lahjoitus Helsinki Pridelle!

Mitä yhdenvertaisuus sinulle merkitsee? Koetko tärkeänä sen, että jokainen saa mahdollisuuden tulla nähdyksi ja kuulluksi yhdenvertaisena missä tahansa, paikasta riippumatta?
Tekemällä nyt lahjoituksen HeSetalle tuet Helsinki Pride 2014 -tapahtumaa ja samalla juuri näitä arvoja. HeSeta ohjaa kaikki kesäkuun loppuun mennessä lahjoituslinkin kautta tulleet lahjoitukset Helsinki Pridelle. Kaikki lahjoitusvarat käytetään lyhentämättömänä tapahtumaviikon toteutukseen, jonka pääteema tänä vuonna on työelämä. Kiinnitämme huomiota myös Venäjän ihmisoikeustilanteeseen ja urheilumaailman suhtautumiseen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä kohtaan.
Helsinki Pride on Suomen suurin kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma yhdenvertaisuuden puolesta. Tapahtumaviikon järjestäjänä toimii HeSeta ry, ja tapahtuma toteutetaan lähes kokonaan vapaaehtoisvoimin. Tekemällä lahjoituksen sinäkin voit omalta osaltasi olla mukana mahdollistamassa kaikkien aikojen Helsinki Pride -tapahtumaa!

Tule tanssimaan ihmisoikeuksien puolesta Pride-etkoille!

Helsinki Pride 2014 järjestää etkot 16.5. dtm:ssä. Tule antamaan panoksesi, jotta tämänkin vuoden Pride-viikko voidaan järjestää turvallisesti ja siististi.
Illan ohjelmassa ainakin kasvomaalausta ja mahdollisuus liittyä HeSetan jäseneksi.
Tule ja tanssi ihmisoikeuksien puolesta!
Liput 8 €.
Tapahtuman Facebook-event

Helsinki Pride etsii vapaaehtoisia!

Helsinki Pride 23.–29.6. tarvitsee juuri sinun apuasi! Tule vapaaehtoiseksi Suomen suurimpaan ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtumaan!
Tervetuloa torstaina 22.5. klo 17.00-19.00 HeSetan toimistolle Kaapelitehtaalle (Tallberginkatu 1 C, 4.krs) kuulemaan, millaisia talkootehtäviä kesän värikkäin tapahtumaviikko tarjoaa. Torstain tapahtuma-aika on liukuva. Voit siis vain pistäytyä kurkkaamassa tai jäädä pidemmäksi aikaa tutustumaan Priden vastuuhenkilöihin ja muihin talkoolaisiin sekä Pride-viikon ohjelmaan ja osa-alueisiin. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi!
Ilmoittautuminen vapaaehtoiseksi Helsinki Prideen on käynnissä ja jatkuu 15.6. asti. Ilmoittaudu mukaan sähköisellä lomakkeella.
Lisätietoja Priden vapaaehtoiskoordinaattorilta Veeralta vapaaehtoiset[at]helsinkipride.fi

Transgender Europen johtoon Arja Voipio ja Alecs Recher

Transgender Europen liittokokous Budapestissa 1.–5.5. valitsi järjestölle uudet puheenjohtajat. Valituksi tulivat HeSetan vuoden 2013 puheenjohtaja Arja Voipio, joka toimi aiemmin TGEU:n taloudenhoitajana, sekä Alecs Recher, joka puolestaan toimi TGEU:n sihteerinä. Hallituksen jäsenet vuosille 2014–2016 ovat Arian Kajtezovic, Jùlia Mendes Pereira, Kemal Aysu Ordek, Kristian Randelović, Krisztina/Kolos Orban, Stein Wolff Frydenlund ja Vreer Verkerke. HeSetan kokousedustaja Kira Selin tuli valituksi TGEU:n tilintarkastajaksi.
Liittokokous sinetöi myös järjestön muuton Itävallasta Saksaan. TGEU:n toimisto sijaitsee Berliinissä, missä järjestön sihteeristö työskentelee.

46 eurovaaliehdokasta sitoutunut hlbti-oikeuksien edistämiseen

Setan uutiskirjeestä
Seta järjesti tiistaina eurovaaliehdokkaille paneelin, johon osallistuivat Eila Aarnos (Vasemmistoliitto), Outi Alanko-Kahiluoto (Vihreät), Timo Harakka (SDP), Niklas Mannfolk (RKP), Piritta Poikonen (Perussuomalaiset) sekä Lisa Sounio-Ahtisaari (Kokoomus).
Ehdokkailta kysyttiin kantoja liittyen muun muassa EU:n rooliin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien ajajana, siirtolaisuuteen ja EU:n ulkopolitiikkaan, sateenkaariperheiden oikeuksiin ja koulukiusaamisen vähentämiseen. Ehdokkaiden vastaukset voi katsoa kysymys kerrallaan Setan Youtube-kanavalta.
Eurovaalit vaikuttavat ratkaisevasti ihmisoikeuksien asemaan EU:ssa yleisesti. ILGA-Euroopan sitoumuksen hlbtiq-ihmisten oikeuksien edistämiseksi on huhtikuun loppuun mennessä allekirjoittanut 46 suomalaista eurovaaliehdokasta. Heti vaalien jälkeen Seta aloittaa yhteistyön niiden valituksi tulleiden europarlamentaarikkojen kanssa, jotka ovat allekirjoittaneet sitoumuksen.
Euroopan parlamentin vaalit pidetään sunnuntaina 25.5. Ennakkoon voi äänestää 14.–20.5.

Ministeri Susanna Huovinen lupasi vauhdittaa translain etenemistä

Setan uutiskirjeestä
Translaista vastaava peruspalveluministeri Susanna Huovinen osallistui huhtikuussa Ihmisoikeusliiton ja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun järjestämään paneelikeskusteluun transihmisten oikeuksista. Huoviselle esitettiin huoli translakiuudistuksen jämähtämisestä ja kunnianhimon puutteesta uudistuksen sisällössä. Tilaisuuden kuulijat nostivat esiin translain ja sukupuolen korjaushoitojen uudistustarpeita laajasti, muun muassa 18 vuoden ikärajan ja vaatimukset tietynlaisesta sukupuoliroolista.
Translakia käsittelevän työryhmän työ on keskeytyksissä kevään ajan. Seta ja muut järjestöt ovat yhä huolissaan uudistuksen aikataulusta – eduskuntavaalit ovat jo vuoden kuluttua. Huovinen lupasi paneelissa vauhdittaa työryhmän työtä ja tehdä parhaansa, jotta translaista saadaan hallituksen esitys eduskunnan käsittelyyn vielä tänä vuonna. Hän lupasi myös lisätä tietoisuutta transihmisten oikeuksista sosiaalidemokraattisessa puolueessa. Samaa lupasivat paneeliin osallistuneet kansanedustaja, keskustan varapuheenjohtaja Annika Saarikko ja MEP Sirpa Pietikäinen.
Keskustelutilaisuus järjestettiin Transfinlandia-näytelmän yhteydessä. Paula Vesalan käsikirjoittama ja Piia Peltolan ohjaama teos käsittelee tarkkasilmäisesti nykyistä sukupuolen juridisen vahvistamisen ja sukupuolen korjaushoitojen prosessia, joka alistaa ihmisen järjestelmän kontrolliin. Panelistit kokivat keskustelua edeltäneen Transfinlandia-esityksen vahvana herättäjänä translain ongelmiin.
Uutinen aiheesta Verkkouutisissa

Alaikäisten itsemurhista tutkimustietoa – Seta vaatii viranomaisilta ennaltaehkäisyä

Setan uutiskirjeestä
Onnettomuustutkintakeskuksen julkaisemassa tuoreessa selvityksessä käsitellään alaikäisten kuolinsyitä Suomessa. Selvityksessä arvioidaan, että 2–3 alaikäistä riistää Suomessa vuosittain henkensä seksuaaliseen suuntautumiseen tai sukupuoli-identiteettiin liittyvän kiusaamisen takia.
HeSetan sosiaalityöntekijä Aaro Horsma tapaa työssään alaikäisiä lesbo-, homo- bi- ja transnuoria. Osalla heistä on ollut itsetuhoisuutta. Horsman mukaan on tärkeää kiinnittää huomiota ympäristön asenteisiin ja nuoren saamaan tukeen.
“Ongelma ei ole nuoressa, vaan kulttuurissa, jonka hetero- ja sukupuolinormit ovat monelle nuorelle liian ahtaita ja pakottavia. Oma identiteetti on nuorelle voimavara silloin, kun hän kokee tulevansa nähdyksi ja hyväksytyksi. Ahdistusta voivat aiheuttaa perheen, opettajan tai muun lähiyhteisön tuomitseva asenne tai sen pelko. Aikuisten pitää luoda kaikille nuorille turvallinen arki, jossa jokainen saa tukea kasvuun omana itsenään ja myönteisiä esikuvia, ja jossa homo- ja biseksuaalisuudesta tai transsukupuolisuudesta puhuminen ovat tavallisia, näkyviä asioita”, Horsma sanoo.
Setan mielestä avainasemassa nuoren hyvinvoinnin tukemisessa ovat koulu, nuorisotyö sekä mielenterveys- ja sosiaalipalvelut.
”Nuorten kanssa työskentelevät ammattilaiset, kuten opettajat, nuorisotyöntekijät ja terveys- ja sosiaalipalveluiden henkilökunta tarvitsevat tuekseen ajantasaista tietoa seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuoli-identiteetin merkityksestä. Tämä olisi tärkeää saada jo ammatillisissa opinnoissa”, Setan pääsihteeri Aija Salo sanoo.
”Eri viranomaiset voivat kasvattaa tietämystään ja luoda hyviä käytäntöjä esimerkiksi osana tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnittelua.”
Lisätietoa Setan sivuilta

Tasa-arvoisen avioliittolain tiellä mutkia?

Setan uutiskirjeestä
Seta osallistui huhtikuun alussa eduskunnan lakivaliokunnan kuulemiseen tasa-arvoisesta avioliittolaista. Kaikki samassa kuulemisessa kuultavana olleet asiantuntijat puolsivat Tahdon2013-kansalaisaloitetta. Mukana olivat Ikäinstituutti, Kuntaliitto, Mannerheimin lastensuojeluliitto, Regnbågsankan, Sateenkaariperheet, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos sekä Väestöliitto. Valiokunta on kuullut lukuisia muitakin asiantuntijoita, joista osa vastustaa kansalaisaloitetta.
Lakivaliokunta laatii kansalaisaloitteesta mietinnön. Asia etenee siten, että jos lakivaliokunta puoltaa kansalaisaloitetta, asiasta äänestetään eduskunnan täysistunnossa. Jos lakivaliokunnan kanta sen sijaan on kielteinen, täysistunto saattaa lähettää asian vielä suureen valiokuntaan, joka laatii oman mietintönsä. Tässä voi kestää, sillä joidenkin tietojen mukaan lakivaliokunta laatii mietintönsä vasta kesälomien jälkeen. On siis yhä mahdollista, että Tahdon2013-aloitteesta ei päästä äänestämään vielä vuonna 2014.
Setan lausunto kansalaisaloitteesta

2) HeSetan tapahtumia ja ryhmiä

Kansainvälinen homo- ja transfobian vastainen päivä 17.5.

Setan uutiskirjeestä
17.5. vietetään kansainvälistä homo- ja transfobian vastaista päivää (IDAHOT). Päivän aikana Seta ja sen jäsenjärjestöt järjestävät tapahtumia eri puolilla maata.
Helsingissä järjestetään IDAHOT-toimintapäivä Asema-aukiolla. Seta, Amnestyn Suomen osasto, Plan Suomen Älä vihaa -kampanja sekä Setan jäsenjärjestöt telttailevat Asema-aukiolla klo 11.00–15.00. Teltalla tietoa, toimintaa ja pientä tarjottavaa! Tule kuvauttamaan itsesi ja viestisi homo- ja transfobiaa vastaan!
IDAHOT-päivän tapahtuma Facebookissa
Lisätietoa IDAHOT-päivästä Setan sivuilla

”God Loves Uganda” -dokumentti ja paneeli hlbti-oikeuksista 18.5.

Helsinki African Film Festival yhdessä HeSetan kanssa järjestää elokuvanäytöksen “God Loves Uganda” Bio Rexissä 18.5 kello 19.15.
God Loves Uganda tutkii yhdysvaltalaisen evankelisen herätysliikkeen toimia Ugandassa, missä yhdysvaltalaiset lähetystyöntekijät ovat perustaneet maahan kouluja ja sairaaloita sekä levittäneet vaarallisen ahdasmielistä raamatullista sanomaa. Dokumentissa seurataan yhdysvaltalaisia ja ugandalaisia uskonnollisia johtajia sekä poliitikkoja ja lähetyssaarnaajia, kun he pyrkivät kitkemään maasta homouden ja käännyttämään ugandalaiset fundamentaaliseen kristinuskoon.
Näytöksen jälkeen järjestetään paneelikeskustelu hlbti-oikeuksista Saharan eteläpuolisessa Afrikassa.
Elokuvalippujen hinnat ovelta 8,00 euroa ja netistä 7,50 euroa / kpl + palvelumaksu. Sarjaliput: 5 lippua neljän hinnalla. Sarjalippuja on mahdollista ostaa vain ovelta. Teatteriliput 10 euroa.
Katso elokuvan traileri täältä.
Lisätietoa: www.haff.fi

Seta ja HeSeta Maailma kylässä -festareilla 24.–25.5.

Maailma kylässä -festivaali järjestetään tänä vuonna viikonloppuna 24.–25.5. Rautatientorilla ja Kaisaniemen puistossa. Myös HeSeta on mukana festareilla Setan ständillä. Tule moikkaamaan meitä ständille lauantaina klo 11–20 tai sunnuntaina klo 11–18 välillä!
Maailma kylässä on yksi Suomen suurimmista festivaaleista ja suurin järjestö-, kehitysyhteistyö- ja monikulttuurisuustapahtuma. Festivaalikävijöitä on vuosittain noin 80 000.
Lisätietoja Maailma kylässä -festareiden kotisivuilta.

Expressive Art Moments is still looking for participants!

Expressive Art Moments is a group for lgbtiq-people* who are new** to Finland/Helsinki. The group bases on peer support and Expressive Art Therapy combined methods, offering lgbtiq-sensitive spaces and activities to strengthen the social capital of its members.
Expressive Art Moments combines Inspirational Expressive Art -methods to raise self-awareness and expression through different forms of Art while sharing experiences of life with others. Expressive Art Therapy combines methods from painting, drama, dance, music and poetry. There is no need for any previous know-how with any of the Art forms.
Group will be closed and confidential, maximum size 10 individuals. Meetings will start by April 2014, gathering on Tuesday evenings every other week. Group will meet approximately 10 times during spring 2014 and 10 times during autumn 2014.
Expressive Art Moments is led by Mimosa Puumalainen, a third year student of Expressive Art Therapy, Bachelor of Social Services and Bachelor of Arts and Design. For further information contact Mimosa: mimosa.puumalainen[at]hotmail.com
*lesbian, gay, bisexual, and transgender or queer ** more or less under 3 years living in Finland

Viittova Sateenkaari tavoittelee kaarevia myös kauempaa!

HeSetalla syksyllä 2013 aloittanut Viittova Sateenkaari pyrkii nyt Setan avustuksella mahdollistamaan osallistumisen myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tuleville. Korvaamme pääkaupunkiseudun (Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen) ulkopuolelta saapuvien osallistujien matkakuluista 80 prosenttia 200 euroon asti. Kulut korvataan halvimman julkisen kulkuneuvon mukaan.
Ohjeet matkakulujen korvaamiseen löydät HeSetan nettisivuilta.
Ajankohtaista tietoa Viittovasta Sateenkaaresta FB-sivulta
Kysymyksissä ota yhteys sähköpostitse osoitteeseen viittova[at]heseta.fi tai HeSetan sosiaalityöntekijään Aaroon aaro.horsma[at]heseta.fi

3) Kouluttajakoulutukset

Kokemuskouluttajakoulutus 17.5.2014

Uskotko tarinoiden voimaan? Olisiko transkokemuksen jakamisesta hyötyä muillekin? Voiko sateenkaariperheen arjesta tai ikääntymisestä sateenkaarevana henkilönä kertominen murtaa myyttejä? Voisitko tarinallasi tehdä moninaisuutta näkyväksi?
Mikäli vastasit kysymyksiin myöntävästi, tule koulutukseemme 17.5. klo 12-19. Koulutus on suunnattu kaikille Setan ja sen jäsenjärjestöjen sekä Yhdenvertainen vanhuus -projektin kokemuskouluttajuudesta kiinnostuneille. Koulutuksessa saat valmiudet toimia muun muassa ammattilaisille sekä ammattiin opiskeleville suunnatuissa koulutuksissa kokemuskouluttajana. Päivän aikana käsitellään oman tarinan kertomista (sisältö, rakenne, jne.) sekä pohditaan koulutukseen liittyviä eettisiä kysymyksiä kuten omien ja muiden rajojen tunnistamista. Tämän ohella tutustumme esiintymisen saloihin.
Kouluttajina toimivat Setan koulutussuunnittelija Marita Karvinen sekä Yhdenvertainen vanhuus -projektin koordinaattori Salla-Maija Hakola.
Koulutus järjestetään Setan tiloissa Länsi-Pasilassa Helsingissä.
Ilmoittautumiset 12.5. mennessä osoitteeseen marita.karvinen[at]seta.fi.

Protuvierailijakoulutus 1.6.2014

Suuresta kiinnotuksesta johtuen Prometheus-leirien vierailijakoulutus järjestetään myös Helsingissä. Mikäli olet hlbtiq-henkinen, keskustelusta, tiedon ja kokemusten jakamisesta kiinnostunut henkilö, olet tervetullut koulutukseen. Koulutuksessa saat valmiudet vierailla Protu-leireillä kesän aikana.
Koulutus toteutetaan sunnuntaina 1.6. Setan toimistolla Länsi-Pasilassa. Alustava aika koulutukselle on klo 10-16. Kouluttajina toimivat Protu ry:n aktiivit. Ilmoittautumisia vastaanottaa ja lisätietoja antaa Setan koulutussuunnittelija: marita.karvinen[at]seta.fi.

4) Muita sateenkaarevia tapahtumia ja uutisia

Ajankohtainen Tom of Finland

Setan uutiskirjeestä
Itella julkaisee syksyllä kansainvälisesti tunnetun taiteilijan Touko Laaksosen eli Tom of Finlandin piirroksia merkeissään. Laaksonen ehti tehdä uransa aikana yli 3 500 piirrosta. Postimerkkiarkkiin päätyneet kaksi piirrosta ovat valinneet merkin suunnitellut graafikko Timo Berry ja Susanna Luoto, joka edustaa Los Angelesissa toimivaa Tom of Finlandin nimeä kantavaa säätiötä Suomessa.
Syksyllä avautuvassa Postimuseon näyttelyssä Tampereella on esillä Laaksosen kirjeenvaihtoa. Näyttely Salaisuuksin suljettu – kirjeiden Tom of Finland on osa Setan 40-vuotisjuhlavuotta.
Itellan tiedote
Postimuseon näyttely

En ny hbtiq-ungdomsgrupp i Helsingfors på svenska

Från Setas nyhetsbrev
Helsingfors stads ungdomsarbete sätter i gång en svenskspråkig grupp för unga hbtiq-personer (övre åldersgräns 25 år) i huvudstadsregionen. Tanken är att träffas en gång i veckan och att verksamheten och innehållet utformas på basis av vad gruppen själv önskar. Vi vill erbjuda en möjlighet att umgås med likasinnade och jobba fram en bra gruppsamhörighet. Om vi vill, kan gruppen vara till för träffar där vi pratar och umgås. Känner vi för att vara aktiva kan vi tillsammans organisera verksamhet för gruppen eller för andra ungdomar, eller varför inte marschera i Prideparaden tillsammans? Med gruppen skulle vi anta nya utmaningar, stora och små.
Blev du intresserad? Vår första träff är måndagen den 12 maj klockan 18:30. Kontakta oss och fråga mera genom att mejla ung.grupp@gmail.com, senast onsdagen den 7 maj. Det är helt okej att vara nyfiken och osäker, du binder dig inte till någonting. Känsliga ämnen och personliga erfarenheter som diskuteras stannar också inom gruppen. Verksamheten är gratis.
Vem är det som möjliggör det här då? Vi är två ungdomsarbetare engagerade inom hbtiq-frågor som vill skapa någonting unikt tillsammans med just er. Vi har tystnadsplikt.
Nicole Stambej och Nadja Leham
Ungdomsarbetare
Helsingfors svenska ungdomsarbetsenhet

Avoin koulutus nuorisotyöntekijöille: Sateenkaarinuorena Suomessa 21.5.

Setan uutiskirjeestä
Seta järjestää toimistollaan Pasilassa avoimen koulutuksen nuorisotyöntekijöille teemalla Sateenkaarinuoret Suomessa – näkökulmia ammatilliseen kohtaamiseen. Koulutus järjestetään 21.5. klo 9:00–15:30 ja se maksaa 25 euroa.
Koulutuksen tavoitteena on saattaa nuorisoalan ammattilaisten ja toimijoiden tietoisuuteen uusimpia tutkimustuloksia sateenkaarevien suomalaisnuorten hyvinvointiin liittyvistä kysymyksistä. Koulutus on suunnattu nuorten ja lasten kanssa työtä tekeville ja alan opiskelijoille. Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Lisätietoa Setan kotisivuilta.