TIEDOTE         Helsinki Pride 2014 / 20.5.2014

Iina Kuustonen rakkauden lähettiläänä

Iina Kuustonen julistaa yhdenvertaisen rakkauden puolesta, sukupuoleen tai ihonväriin katsomatta. Tätä sanomaa Iina vie eteenpäin Helsinki Pride 2014 kummina. Pride-kummit tukevat tapahtumaa ja sen viestiä ihmisoikeuksien puolesta – kaikilla on oikeus tulla nähdyksi ja kunnioitetuksi yhdenvertaisina.

“Kenelläkään ei ole oikeutta tuomita toisen ihmisen rakkautta. Kuuluu ihmisoikeuksiin saada rakastaa ketä tahansa sukupuoleen, tai ihonväriin katsomatta. Rakastakaa ja näyttäkää se!” kehottaa Iina.

Helsinki Pride 2014 kummijoukkoon kuuluvat jo Stefan Wallin, Arno Kotro, Arman Alizad, Krista Kosonen, Armi Toivanen,Jaakko Saariluoma ja Maria Veitola sekä musiikkimaailmasta tunnetuksi tulleet Stig ja Iisa.

Helsinki Pride 2014 pääteemana on työelämä. Tapahtumaviikolla kiinnitetään huomiota myös Venäjän ihmisoikeustilanteeseen ja urheilumaailman suhtautumiseen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin.

Helsinki Pride on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen teemaviikko. Kyseessä on Suomen suurin kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma yhdenvertaisuuden puolesta. Tapahtuma on avoin kaikille ja se järjestetään tänä vuonna 23.-29.6.

Helsinki Priden järjestäjänä toimii kansalaisjärjestö HeSeta ry, ja tapahtuma toteutetaan lähes kokonaan vapaaehtoisvoimin.

Helsinki Pride tapahtumaviikon kävijämäärät ovat kasvaneet vuosittain. Vuonna 2013 tapahtuma keräsi yli 30 000 kävijää, joista noin 8000 osallistui myös Pride-kulkueeseen. Tänä vuonna paikalle odotetaan entistä enemmän väkeä.

www.helsinkipride.fi

Helsinki Pride 2014 Facebook

Helsinki Pride 2014 Twitter

Lisätietoja:

Senni Moilanen
Tuottaja / producer, Helsinki Pride 2014
tuottaja@helsinkipride.fi
+358 40 525 6571

Nina Autio
Viestintäkoordinaattori, Helsinki Pride 2014
viestinta@helsinkipride.fi