Kansanedustaja Jani Toivola (vihr.) on Helsinki Pride 2018 -tapahtuman virallinen suojelija.
Toivola on toiminut Vihreiden kansanedustajana vuodesta 2011 lähtien, ja hänen sydäntään lähellä ovat erityisesti lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvien oikeuksien edistäminen. Toivola on muun muassa yksi eduskunnan historian ensimmäisen hlbti-verkoston perustajista.
“On mielettömän suuri ja liikuttava kunnia olla tämän vuoden Helsinki Priden suojelija. Olen itse osa lhbtiq-yhteisöä ja tällainen luottamus tuntuu äärimmäisen tärkeältä. Tietoisuus siitä, että en ole yksin,  antaa voimaa tehdä työtä myös jatkossa. Me emme ole yksin, vaan meillä on toisemme.”
Toivola muistuttaa, että vaikka Pride tarkoittaakin ylpeyttä siitä mitä olemme ja juhlistaa  jo saavutettuja oikeuksia, on tärkeää muistaa, että monelle ihmiselle oman identiteetin näyttäminen on edelleen riski.
“Avoimuus omasta identiteetistä voi altistaa syrjinnälle, väkivallalle tai vihapuheelle. Meidän täytyy tehdä lakkaamatta töitä sen eteen, ettei kenenkään tarvitsisi pelätä tai piilottaa omaa tarinaansa, ja jotta jokaisella yhteiskunnassa olisi ääni ja mahdollisuus käyttää sitä. Sanoilla luodaan tulevaisuutta, joka kuuluu meistä jokaiselle.”
Helsinki Priden järjestävän HeSeta ry:n puheenjohtaja Hassen Hnini iloitsee Toivolan mukaan lähtemisestä.
“On ilo ja kunnia saada Jani Toivola Helsinki Priden suojelijaksi. Hän on puolustanut seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia aktiivisesti työssään kansanedustajana ja on ollut eduskunnassa avainasemassa viemässä eteenpäin merkittäviä lakiuudistuksia, kuten  tasa-arvoista avioliittolakia.”
Helsinki Priden suojelijana ovat aikaisemmin toimineen muun muassa Nasima Razmyar, Silvia Modig, Ville Niinistö, Tarja Filatov, Eva Biaudet, Paavo Arhinmäki, Mikael Jungner, Alexander Stubb ja Anni Sinnemäki.
Helsinki Pride on Suomen suurin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna 25.6.-1.7.2018.
Helsinki Pride järjestetään lähes täysin vapaaehtoisvoimin. Viikon kävijämäärät ovat kasvaneet jatkuvasti kolmen viimeisimmän vuoden aikana. Vuosi sitten tapahtuma teki jälleen uuden ennätyksen, kun kulkueeseen ja Puistojuhlaan osallistui yli 35 000 ihmistä.
Tapahtumaviikon teema on tänä vuonna ääni. Helsinki Pride haluaa tuoda esille yhteisömme moninaisuutta ja tehdä tilaa äänille, jotka usein jäävät kuulematta.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

logo
Tiedotteet & kannanotot14.6.2024

Yhteiskannanotto: rauha tuo vähemmistöille turvaa – vähemmistöjen oikeudet o...

logo
Helsinki Pride 202431.5.2024

Helsingin pormestarikunta Helsinki Pride -tapahtuman suojelijaksi vuonna 2024

logo
Ei kategoriaa23.5.2024

”Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa” – virallinen Pride Anthem uudell...