Split
 
Kuva Jacob Skaaning, kuvassa Michiel Tange van Leeuwen (DK/NL) / Queer Masculinities
Sukupuolen moninaisuus valtaa esitystaiteen talo Mad House Helsingin 7.- 20.3.2016, jolloin Suvilahden Tiivistämö-rakennuksen ottaa haltuunsa transnäkyvyyden, transhyvinvoinnin ja sukupuolen moninaisuuden puolesta puhuva ja toimiva aktivistiryhmä Transforces. Ryhmä tuo Suvilahteen esitystaidekokonaisuuden, Transforces On Stagen, joka koostuu esityksistä, työpajoista, näyttelyistä, ja klubi-illasta.
Kokonaisuuden avaa Queer Masculinities –illat 9.-12.3. Illoissa nähdään tanskalaisia queer- ja transtaiteilijoita. Mukana ovat ilma-akrobatiaan, tanssiin ja tasapainoiluun erikoistunut Michiel Tange van Leeuwen, performanssiduo Miss Fish & Carla from Helle7ted, burleskia ja uutta kabareta yhdistelevä performanssitaiteilija-laulaja Christian Van Schijndel, Uranuksen syvyyksistä matkaava Ancient Order sekä transvestiitti-esiintyjä ja taiteilija Bo Hagen Clausen, joka tuo lavalle yhden tunnetuimmista queer-hahmoistaan, Ramona Machon.
Kotimaisena ensi-iltana puolestaan nähdään 17.-20.3. Teemu Mäen ohjaama Transformations – Otteita maskuliinisuuden sanakirjasta. Transformations – Otteita maskuliinisuuden sanakirjasta -esitys käsittelee maskuliinisuuden muutosta. Samalla se tutkii maskuliinisuuden rinnalla myös naiseutta, sukupuolten moneutta ja sitä, kuka niitä määrittelee ja mitä näistä määritelmistä seuraa. Esityksessä käytettävät menetelmät ovat stand up, haastattelut, sanakirja, tanssi ja puheteatteri. Esiintyjät ovat Transforces-ryhmän jäseniä; transmaskuliineja sekä muita sukupuoleltaan moninaisia ihmisiä. Esitys on dokumenttiteatteria ja perustuu esiintyjien omiin kokemuksiin.
Transformations-esityksiä ennen nähdään Valto Kuuluvaisen esitys Eino –henkilökohtainen sukupuolihistoria. Esityksessä hyödynnetään päiväkirjamerkintöjä kymmenen vuoden ajalta, joissa korostuu kokemus sukupuolesta ja sen variaatioista.
HeSetan jäsenet pääsevät Queer Masculinities – ja Transformations – Otteita maskuliinisuuden sanakirjasta -esityksiin jäsenhintaan 10 € (norm. 15 €). Lippuvaraukset osoitteesta liput@madhousehelsinki.fi. Ilmoita varauksen yhteydessä HeSetan jäsenyydestä. Jäsenkortti esitetään lipun lunastuksen yhteydessä. Jäsenhintaiset liput lunastetaan lipunmyynnistä vähintään 30 minuuttia ennen esityksen alkamista. Huomiothan, että jäsenhintaisia lippuja ei voi ostaa Lippu.fi:n kautta.
 
Queer Masculinities (K-18):
Ke 9., to 10. ja pe 11.3. klo 19, la 12.3. klo 18.
https://www.facebook.com/events/1686791231563349/
 
Transformations – Otteita maskuliinisuuden sanakirjasta & Eino – henkilökohtainen sukupuolihistoria (K-15):
To 17. ja pe 18.3. klo 19, la 19. ja su 20.3. klo 18.
https://www.facebook.com/events/1771523849737311/
 
Transforces On Stage 7.-20.3.2016, Mad House Helsinki, Kaasutehtaankatu 1,
Suvilahti, Helsinki
 
Lisätietoa ja Transforces on Stage -esitystaidekokonaisuuden koko ohjelma osoitteessa:
http://madhousehelsinki.fi/events/transforces-on-stage