Suomen suurin ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma, sateenkaariyhteisöä ja yhdenvertaisuutta edistävä Helsinki Pride -viikko järjestetään jälleen 27.6.–3.7.2022. Tasavallan presidentin puoliso, Jenni Haukio on lupautunut suojelijaksi tämän vuoden tapahtumalle.

Yhteisöllisyys on yksi Helsinki Pride-yhteisön tärkeimmistä arvoista. Toiminnan tavoitteena on luoda puitteet yhteisön ja yhteisöllisyyden rakentamiseen ja tukea sitä, että ihminen uskaltaa kohdata myös omat, tiedostamattomat ennakkoluulonsa. Helsinki Pride-viikon teemana on tänä vuonna “Kohtaamisia”, jolla halutaan tuoda esiin Helsinki Pride -tapahtuman perustehtävää: ihmisten kohtaamisen mahdollistamista ja yhteisöllisyyden tukemista näiden kohtaamisten kautta.

– Tasavertaisesti kohdatuksi, kuulluksi ja nähdyksi tulemisen tarve on ihmisyyden ytimessä, ja yhdistää meitä kaikkia yksilöllisistä ominaisuuksistamme riippumatta. Helsinki Pride rakentaa osaltaan maailmaa, jossa ihmisoikeuksien puolesta työskennellään niin kauan kuin epätasa-arvoa esiintyy, ja jossa jokaisella on täysi vapaus ilmaista itseään ja toteuttaa omaa persoonaansa, toteaa Jenni Haukio

Helsinki Pride aloittaa ensimmäistä kertaa kuukauden mittaisen tapahtumakokonaisuuden 1.6.2022. Yli 100 ohjelmanumeroa sisältävät keskustelutilaisuuksia, työpajoja, vertaistukitapaamisia, näyttelyitä sekä juhlintaa. Helsinki Pride -tapahtuma huipentuu 2.7.2022 järjestettävään Pride-kulkueeseen ja puistopiknikkiin.

– Olemme erittäin iloisia siitä, että saamme tänä vuonna suojelijaksemme vahvan yhteiskunnallisen keskustelijan, jolle itselleen meidän asiamme, yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon teemat ja niiden toteuttaminen, ovat erittäin tärkeitä. Jenni Haukion vahva sitoutuminen yhtäläisen tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseen on asia, josta me voimme olla ylpeitä, ja ylpeys muuttaa meidän mielestämme maailmaa, joka päivä, toteaa Panu Mäenpää, Helsinki Pride -yhteisön puheenjohtaja

Lisätietoja:
Panu Mäenpää
hallituksen puheenjohtaja, Helsinki Pride yhteisö
panu@pride.fi
+358 50 3011332

Helsinki Pride -yhteisö on ihmisoikeus- ja kansalaisjärjestö joka tekee monipuolista sosiaali- ja nuorisotyötä, tarjoaa koulutus- ja konsultointipalveluita sekä järjestää ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma Helsinki Pride -viikon edistääkseen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ja hyvinvointia.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä