Suomen suurin ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma, sateenkaariyhteisöä ja yhdenvertaisuutta juhliva Helsinki Pride -viikko, järjestetään jälleen 27.6.–3.7.2022. Pride-viikon teema on “Kohtaamisia”, jolla halutaan tuoda esiin Helsinki Pride -tapahtuman perustehtävää: ihmisten kohtaamisen mahdollistamista ja yhteisöllisyyden tukemista näiden kohtaamisten kautta.

Yhteisöllisyys on yksi Helsinki Priden tärkeimmistä arvoista. Toiminnan tavoitteena on luoda puitteet yhteisön ja yhteisöllisyyden rakentamiseen ja tukea sitä, että ihminen uskaltaa kohdata myös omat, tiedostamattomat ennakkoluulonsa.

“Me uskomme, että kunnioittamalla itseään pystyy myös kunnioittamaan

muita. Haluamme tänä vuonna, kahden vuoden tauon jälkeen, tuoda ihmiset yhteen

kohtaamaan toisensa, keskustelemaan, oppimaan ja jakamaan itsestään muille.

Helsinki Priden perustehtävä on ymmärryksen ja yhteisöllisyyden lisääminen ja sitä

pääsemme vihdoin taas toteuttamaan” – toteaa Panu Mäenpää, Helsinki Pride -yhteisön hallituksen puheenjohtaja.

Helsinki Pride -yhteistyökumppanit osoittavat, miten yritykset ja organisaatiot voivat tukea muutosta kohti yhdenvertaisempaa maailmaa

Helsinki Pride aloittaa ensimmäistä kertaa kuukauden mittaisen juhlinnan 1.6.2022. Yli 100 ohjelmanumeroa pitävät sisällään keskustelutilaisuuksia, työpajoja, vertaistukitapaamisia, näyttelyitä sekä bileitä. Helsinki Pride -tapahtuma huipentuu 2.7.2022 järjestettävään Pride-kulkueeseen ja puistopiknikkiin. Tänä vuonna Helsinki Pride Housena toimii ylpeästi nykytaiteen museo Kiasma, jonka ensimmäisessä kerroksessa järjestetään tuttuun tapaan erilaista ohjelmaa, joihin kaikilla osallistujilla on vapaa pääsy. Pride Housesta löytyy myös Pride Info & Shop. Muut tapahtumatiedot julkaistaan myöhemmin kevään aikana.

Vuoden 2022 virallista ohjelmaa ovat mukana järjestämässä kymmenet yhteisökumppanit, viralliset kumppanit sekä yksityiset ohjelmanjärjestäjät. Yhteistyökumppaneiden tuki on korvaamattoman arvokasta Helsinki Pride -tapahtuman mahdollistamiseksi. Kumppanit näyttävät mallia, miten erikokoiset yritykset ja organisaatiot voivat konkreettisesti toimia tasa-arvoisemman yhteiskunnan hyväksi. Tänäkin vuonna tapahtuma tuotetaan yhteisvoimin Helsinki Pride -yhteisön työntekijöiden, kumppaniyritysten ja -organisaatioiden sekä vapaaehtoisten kesken. Tapahtumassa mukana olevia virallisia kumppaneita on tällä hetkellä 31. Loput kumppaneista julkaistaan kesäkuun aikana.

 

Yhteistyökumppanit:

 Academic Work

Alko

Borenius

Burger King

CGI

Kauppakeskus Citycenter

Clarion Hotel by Nordic

DNA

Elisa

Finnish Design Shop

KauppakeskusForum

Helsingin kaupunki

Iittala

IKEA Suomi

ISS

Karhu

Kuntaliitto

KONE

Lumene

Nitro Group Oy

POWER Finland Oy

SAK

Sun Effects

Tekniikan akateemiset TEK

Telia Finland

Terveystalo

Varma

Vincit

Ylva

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

logo
Ei kategoriaa23.5.2024

”Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa” – virallinen Pride Anthem uudell...

logo
Helsinki Pride 202422.5.2024

Poliittiset toimijat laajasti edustettuina tämän vuoden Helsinki Pride -tapa...

logo
Blogi21.5.2024

Sense of Belonging -hanke vahvistaa yhdenvertaisuuden toteutumista työelämässä