Voitin Veikko Sinisalo -lausuntakilpailun heinäkuussa 2018, ja voiton yhteydessä multa tilattiin esitys kesälle 2019. Olin juuri valmistunut Teatterikorkeakoulusta näyttelijäksi, ja näin tämän täydellisenä tilaisuutena laatia unelmieni työryhmän kanssa unelmieni monologi.

Transtaustaisena ammattinäyttelijänä koen, että mulla on sekä valta että vastuu kertoa (myös) transtarinoita. Mulla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, millaisina transnarratiivit näyttäytyvät ja tilaisuuksia luoda ja muovata niitä. Voin oman työni kautta tuoda positiivista ja todenmukaista transrepresentaatiota Suomen näyttämöille — siitä Kepeä elämäni on ensimmäinen esimerkki.

Kuva: A. Halttu

Kepeä elämäni on omakohtainen, runollinen, laulullinen, vastaansanomaton ja pohjattoman leikkisä monologi siitä, miten sen kertojan transhistoria on kääntynyt voimavaraksi ja onnellisuuden lähteeksi. Se on mun ehdotus siitä, minkälaisia näkökulmia voidaan tuoda traagisten ja synkkien kertomusten rinnalle.
Kepeän ensi-ilta oli Kajaanin Runoviikolla heinäkuussa 2019, sittemmin oon esittänyt sitä mm. Lahdessa, Oulussa ja Hämeenlinnassa.
Loppusyksyksi esitys saa vihdoin omat esityskautensa Helsingissä, ensin Teatteri Takomossa, sitten Q-teatterissa.

Kuva: Timo Suutarinen

Näitä juhlistaakseni mulla on ilo saapua Helsinki Pride -yhteisön Kulttuurikerhon vieraaksi tiistaina 19.11. klo 18. Sinne voi tulla juttelemaan tai kuuntelemaan juttelua esityksestä, näyttelijäntyöstä, transihmisyydestä ja taiteesta, ja kaikesta.
Monologin voi siis käydä katsomassa joko ennen tai jälkeen tämän visiitin. Oon ollut mykistyneen kiitollinen yleisöpalautteen edessä, ja olisi ihanaa jos sateenkaariyhteisön sisältä pääsisi jengiä katsomoihin.

Esitykset Helsingissä seuraavasti:

 

TEATTERI TAKOMO 
– Pe 1.11. klo 19
– La 2.11. klo 19
– Ma 4.11. klo 19
– Ti 5.11. klo 19
– Ke 6.11. klo 19
Liput 28 / 14 €
Lipunmyyntiin tästä
SAMOVA FEST (Koko Teatteri)
– Su 3.11. klo 16
Liput 25 / 15 €
Lipunmyyntiin tästä
Q-TEATTERI
– To 28.11. klo 19
– Pe 29.11. klo 19
– Ke 4.12. klo 19
Liput 28 / 16 €
Lipunmyyntiin tästä

Juliste: Kajo Rauni

Näyttämöllä: Miiko Toiviainen
Ohjaaja: Riikka Oksanen
Dramaturgi: Aino Pennanen
Sävellys ja äänisuunnittelu: Eeva Kontu
Visuaalinen suunnittelu: Sofia Palillo
Musiikin tuotanto: Mikko Renfors
Kesto n. 1 h
Ja ps. jos kuulut itse sukupuolivähemmistöön ja vähävaraisuus tekee lippuostoksesta mahdotonta, ole yhteydessä niin yritetään keksiä jotain.

 

Yhteydenotot: kepeaelamani@gmail.com

———————————————————-
Miiko Toiviainen on helsinkiläinen näyttelijä, joka valmistui Teatterikorkeakoulusta 2018 ja on sittemmin näytellyt muun muassa Helsingin Kaupunginteatterissa, Samppalinnan Kesäteatterissa, Teatteri Takomossa, Teatteri Vanhassa Jukossa ja NAMT-musikaalifestivaaleilla New Yorkissa. Miiko on myös suorittanut musiikkiteatterin maisteritutkinnon arvostetussa Mountview Academy of Theatre Arts -korkeakoulussa Lontoossa. Miiko on improvisaatioteatteri Stella Polariksen jäsen, ja seuraavaksi hänet voi nähdä Suomen Komediateatterin Maailma on tehty meitä varten -musikaalissa.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

logo
Tiedotteet & kannanotot14.6.2024

Yhteiskannanotto: rauha tuo vähemmistöille turvaa – vähemmistöjen oikeudet o...

logo
Helsinki Pride 202431.5.2024

Helsingin pormestarikunta Helsinki Pride -tapahtuman suojelijaksi vuonna 2024

logo
Ei kategoriaa23.5.2024

”Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa” – virallinen Pride Anthem uudell...