Keväällä 2015 on luvassa entistä enemmän kurssitoimintaa! Tässä ensimmäiset kurssi-ilmoitukset, kurssivalikoimaa lisätään kevään mittaan. (Päivitetty 7.3.2015)

Nuorten teatteri-ilmaisutyöpaja
Nuorten sateenkaareva teatteri-ilmaisu työpaja on 5 kerran kokonaisuus, jossa tutustaan teatteri- ja ilmaisuharjotteisiin ja kokeillaan esiintymistä rennossa ilmarpiirissä. Työpaja on tarkoitettu 13-18 -vuotiaille nuorille eikä aikaisempaa kokemusta tarvita. Työpajassa on hyvä olla vaatteissa, joissa on itsellä rento olla. Työpajaa vetää teatteri-ilmaisun ohjaaja ja HeSetan nuorten vertaistoiminnan ohjaaja Lau Lukkarila.
Ensimmäinen työpaja on torstaina 19.2. ja muut kerrat 26.2. / 5.3. / 12.3. / 19.3. Kaikki kerrat ovat klo 17:45-20.
Työpaja on ilmainen ja mukaan mahtuu max. 10 osallistujaa. On toivottavaa, että pystyt osallistumaan kaikilla kerroilla! Muistathan ilmottautua 9.2.2015 mennessä tekstiviestillä 045-1210024 tai osoitteeseen: lau.heseta@gmail.com. Työpaja järjestetään Helsingissä, paikka ilmoitetaan myöhemmin. Työpaja järjestetään yhteistyössä KSL:n kanssa.
Tiedustelut: Lau Lukkarila 045-1210024
 
Nuorten räppi- ja riimityöpaja
Nuorten räppi- ja riimityöpajassa harjoitellaan omien räppien ja biisien kirjoittamista. Tutustutaan rap-lyriikoiden eri osa-alueisiin kuten tunteisiin vetoamiseen, voimakkaiden mielikuvien luomiseen, metaforiin, riimiparien muodostamiseen, rytmitykseen sekä punchlineihin. Ennen kaikkea pidetään hauskaa räppäämällä!  Työpajassa ei tarvitse aiempaa kokemusta ja kaikkia kannustetaan löytämään oma ja sisäinen MC. Työpajaa vetää yhteisöpedagogi-opiskelija ja innokas räppityyppi Aleksi Salmela. Pääset katsomaan työpajaa facebookissa täältä.
Aika: 14. ja 15.3.2015 klo 12-15 molempina päivinä
Paikka: Munkkiniemen nuorisotalo, Riihitie 22, 00099 Helsinki
Työpaja on ilmainen ja mukaan mahtuu max. 10 osallistujaa. On toivottavaa, että pystyt osallistumaan molempina päivinä! Työpaja järjestetään yhteistyössä KSL:n kanssa.
Ilmottautumiset 2.3. mennessä tekstiviestillä 045-1210024 tai osoitteeseen: nuortenvertaistoiminta@heseta.fi
 
Sateenkaari-jooga
Sateenkaari-jooga on tutkimusmatka omaan kehoon ja mielen reaktioihin joogan liikekielen ja harjoitusten keinoin. Tiiviskurssilla opitaan tekemään joogan perusasentoja yhdessä, mutta yksityiskohtaisten ohjeiden ansiosta jokainen oppilas keskittyy ja tutustuu omaan, yksilölliseen kehoonsa. Kevään tiiviskurssilla on myös teemana, miten keho kantaa itseään. Harjoitus vahvistaa, avaa ja tasapainottaa sekä kehoa että mieltä kokonaisvaltaisesti ja opettaa hyväksymään itsensä sellaisena kun on. Kurssin opettajana toimii sertifioitu iyengarjoogan opettaja Lauha Halonen. Kurssimaksu HeSetan jäsenille 40 euroa, ei-jäsenille 45 euroa.
Kevätkauden kurssit  järjestetään maaliskuussa 27.3.-29.3. ja heinäkuussa 10.7.-12.7. Kurssien tunnit pidetään perjantaisin klo 18-20, lauantaisin klo 10-13 ja sunnuntaisin klo 10-13. Sitovat ilmoittautumiset kursseille 15.1.. alkaen sossu@heseta.fi / 0451210026 (ti klo 13-15). Kursseille mahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä 15 osallistujaa. Kurssit toteutetaan yhteistyössä KSL:n kanssa.
 
Suljettu ryhmä naisten välisestä seksistä
Hae mukaan HLBTIQ*-naisten seksuaalisuutta ja naisten välistä seksiä käsittelevään ryhmään!  Ryhmän tarkoituksena on vertaistutkijoiden avulla koota tietoa niin tutkimuksista kuin kokemustietona naisten välisestä seksistä. Ryhmän toteutus ja sen aikana koottu materiaali ovat osa seksuaalikasvattajakoulutuksen lopputyötä, jonka tavoitteena on tuottaa ensimmäinen suomenkielinen materiaali naistenvälisestä seksistä.
Ryhmän aiheina ovat mm. naisen seksuaalisuus, seksuaalisuuden eri vaiheet, seksitavat, turvallisempi seksi, sosiaalinen seksuaalisuus, hyvinvointi ja identiteetti, kumppanin etsiminen, ulostulo, halu ja päihteet. Ryhmässä tehdään keskustelemisen lisäksi toiminnallisia harjoituksia sekä pieniä kotitehtäviä.
Toivomme, että omien ajatusten jakaminen ryhmän luottamuksellisessa ja positiivisessa ilmapiirissä tarjoaa osallistujille peilauspintaa omille kokemuksille sekä eväitä tulevaan. Tavoitteenamme on tuottaa asiallista tietoa niin naisille kuin esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan ammattilaisillekin aiheesta, josta sitä vielä on kovin vähän.
Ryhmä kokoontuu HeSetan tiloissa Kaapelitehtaalla (Tallberginkatu 1 C 4.krs) viitenä peräkkäisenä sunnuntaina:
22.3 klo 18 – 19:45
29.3 klo 15 – 16:45
5.4 klo 15 – 16:45
12.4 klo 18 – 19:45
19.4 klo 15 – 16:45
Ryhmän kesto on 2 x 45 min sisältäen kahvitauon välissä.
Ryhmään mahtuu mukaan 8 henkeä. Osallistujiksi toivomme 18 vuotta täyttäneitä, itsensä naiseksi määritteleviä henkilöitä, joita ryhmän teema ja siitä jakaminen yhdessä kiinnostaa. Lähetä lyhyt vapaamuotoinen kirjoitus itsestäsi, mikä ryhmän teemassa kiinnostaa ja mitä mahdollisesti voisit tuoda mukaan kokemuksien jakamisen tai muun tiedon avulla. Hakemukset ja keskustelut ryhmässä ovat luottamuksellisia.
Ilmoittautumiset ja kysymykset toivomme 20.3.2015 mennessä osoitteeseen naistenseksista@gmail.com . Ryhmää ohjaavat vapaaehtoisohjaajat Birgit ja Terhi. Tervetuloa!
 
Parisuhdelauantait sateenkaaripareille
Kataja Parisuhdekeskuksen Sateenkaariparit -projekti  järjestää yhteistyössä HeSetan kanssa kaksi parisuhdelauantaita keväällä 2015. Tapahtumaan osallistutaan yhdessä kumppanin kanssa.Teemana parisuhdelauantaissa parisuhteen voimavarat ja suhteen vahvistaminen. Luentoon sisältyy myös työskentelytehtäviä ja keskustelua oman kumppanin kanssa sekä ryhmässä. Luennon alustajina toimivat Sateenkaariparit -projektin koulutettu vertaispari. Tapahtuma on maksuton. Mukaan mahtuu 8 paria. Aika: klo 11.30-14.30
21.2.2015 Parisuhdelauantai 18–29 -vuotiaille sateenkaaripareille, ilmoittautumiset 14.2. mennessä
14.3.2015 Parisuhdelauantai sateenkaaripareille, ilmoittautumiset 7.3. mennessä
Tiedustelut: Kataja Parisuhdekeskus, Nina Autio, p. 041 543 8611 tai nina.autio@parisuhdekeskus.fi
 
Saanko olla totta?
Saanko olla totta? on ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä kokoontuu HeSetan tiloissa kaapelitehtaalla (Tallberginkatu 1 C, 4. krs HELSINKI) KURSSIN ALOITUS SIIRTYY SYYSKAUDELLE!
Vertaistukiryhmä toteutetaan yhteistyössä HeSetan ja UUT:n (Uskontojen uhrien tuki ry) kanssa. Ryhmään ovat tervetulleita henkilöt, jotka kuuluvat tai ovat irtautuneet ahtaasta uskonnollisesta yhteisöstä ja kokevat että oman sukupuolisuuden tai seksuaalisuuden kanssa ei ole saanut olla totta. Ryhmä on tarkoitettu niin sateenkaareville kuin muillekin, joilla on omaa seksuaali-identiteettiä rajoittavia kokemuksia. Vertaistukiryhmässä opetellaan puhumaan totta omista kokemuksista ja tunteista. Jokainen on ryhmässä itseään varten. Ryhmässä on mahdollisuus käydä läpi omaa elämäntarinaansa ja katsoa hiljalleen tulevaisuuteen.
Ryhmän jäsenet sitoutuvat noudattamaan ryhmäsääntöjä, jotka luovat turvalliset raamit. Sääntöjä ovat mm. ehdoton luottamuksellisuus, ajan jakaminen tasan ja toisten kuunteleminen ilman neuvomista.
Ryhmänohjaajana toimii seksuaalineuvoja ja psykoterapeutti opiskelija. Ilmoittautuminen ja tiedustelu 20.2.2015 mennessä sähköpostiosoitteeseen: aaro.horsma@heseta.fi taijoni.valkila@uut.fi Ilmoittautuessasi kerro nimesi ja puhelinnumerosi. Jokainen ryhmään tulija esihaastatellaan puhelimitse 23.2 klo 14-16 tai 26.2 klo 17-19. Ryhmään mahtuu mukaan 8 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksen ja esihaastattelun perusteella.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

logo
Uutiset24.6.2024

Helsinki Pride -yhteisö julkistaa solidaarisuusohjelman 

logo
Tiedotteet & kannanotot24.6.2024

Helsinki julisti rauhan Pride-viikon ajaksi koko kaupunkiin

logo
Tiedotteet & kannanotot14.6.2024

Yhteiskannanotto: rauha tuo vähemmistöille turvaa – vähemmistöjen oikeudet o...