Haluamme kiittää jäseniämme, kumppaneitamme ja muita työmme tukijoita upeasta vuodesta 2018!
 

Sateenkaarierityinen nuorisotyömme tavoitti viikottain kymmeniä nuoria vertaistoiminnassa, jota kehitämme yhteisteistyössä pääkaupunkiseudun kuntien ja muiden järjestöjen kanssa. Myös kesän Nuorten Pride -viikko kokosi päivittäin satoja nuoria yhteen. Vuonna 2019 tulemme jatkamaan työtä sateenkaarinuorten kohtaamisten, tukemisen ja osallisuuden vahvistamiseksi!
 

Together -työssämme turvapaikanhakijoiden ja pakolaistaustaisten lhbtiq*-ihmisten tukemiseksi avun tarvitsijoiden määrä kasvoi ja tilanne on muuttunut entistä haastavammaksi.
Vuodesta 2015 peräänkuulutetut muutokset turvapaikkaprosesiin, koskien muun muassa kohdennettua majoitusta sekä vahvempia resursseja erityisen haavoittuvassa asemassa olevien tukemiseksi, eivät ole juurikaan toteutuneet. Sen sijaan ihmisten oikeusturva, mahdollisuudet pysyä tukipalveluiden piirissä sekä viranomaisten kyky tunnistaa haavoittuvassa asemassa olevat on huonontunut entisestään. Työ yhteisömme haavoittuvimpienkin oikeuksien ja hyvinvoinnin tukemiseksi tulee vaatimaan työtä entistä enemmän tehdäksemme muutoksen nykytilaan.  
 

Yhteisötoiminnan vapaaehtoisia rekrytoitiin ja koulutettiin uudella toimintamallilla syyskaudella 2018, johtaen upean vapaaehtoisjoukkomme kasvuun vahvalla tusinalla! Seuraava koulutus järjestetään kevätkaudella 2019 ja pyrimme lisäämään mahdollisuuksia osallistua ja toimia tulevassa entisestään!
 

Historiankirjoihin jää kesän 2018 Helsinki Pride -viikko, jonka kulkue toi Helsingin keskustaan ennätykselliset 100 000 ihmistä ihmisoikeuksien ja yhdenvertaisuuden puolesta. Helsinki Pride -viikon ja ympärivuotisen yhteisötoiminnan mahdollistivat yli 250 vapaaehtoista. Kiitos niin kaikille vapaaehtoiskonkareille kuin uusille toimintamme mahdollistaneille vapaaehtoisille – ilman teitä ei olisi meitä!
 

Vuonna 2018 työntekijätiimimme täydentyi jopa viidellä uudella toimenkuvalla, ja syyskaudella HeSetan toimintaa suunnitteli ja toteutti ennätykselliset kuusi täysipäiväistä työntekijää.  Syyskokouksessa saimme uuden upean hallituksen ja puheenjohtajan, joihin voit tutustua täältä.
 

Tuleva vuosi on monin tavoin merkittävä. Alkuvuodesta HeSetan nimi muuttuu Helsinki Pride -yhteisöksi. Uusi nimi on osa 2018-2022 strategiaa kehittääksemme järjestön toimintaa ja tehdäksemme ainutlaatuisen työmme asiakkaille, yhteisölle ja kumppaneille entistä tunnistettavammaksi.
Toivomme, että olet myös ensi vuonna rinnallamme edistämässä sateenkaariyhteisön jäsenten yhdenvertaisuutta ja hyvinvointia sekä ihmisoikeuksien toteutumista!
 
Aaro Horsma
toiminnanjohtaja