TIEDOTE   5.6.2014       Helsinki Pride 2014

Kimmo Tiilikainen: työelämässä esiintyy edelleen syrjintää

Kansanedustaja Kimmo Tiilikainen toivoo työmarkkinajärjestöjen heräävän, ja vaatii niiltä astumista 2010-luvulle. Tiilikainen korostaa yhdenvertaisuuden merkitystä työelämässä. Helsinki Pride 2014 kummina hän vie eteenpäin myös tapahtumaviikon laajempaa sanomaa – kaikilla on oikeus tulla nähdyksi ja kunnioitetuksi yhdenvertaisina.

“Jokainen meistä on ainutlaatuinen ja onnellisia voimme olla silloin, kun ei tarvitse teeskennellä olevansa muuta kuin on. Yhdenvertaisuus on edistynyt ja hyväksymme esimerkiksi seksuaalivähemmistöihin lukeutuvia yksilöinä.

Työelämässä löytyy enemmänkin parannettavaa, sillä avointa tai piiloteltua syrjintää esiintyy yleisesti. Haluan olla Helsinki Pride tapahtuman kummina erityisesti siksi, että se nostaa yhdenvertaisuuden työelämässä esiin. Herätys myös työmarkkinajärjestöt! Olemme 2010-luvulla!”, vaatii Tiilikainen.

Myös Minttu Mustakallio, Helsinki Pride kummi hänkin, toteaa: ”Helsinki Pride on tärkeä muistutus siitä, että olemme kaikki yhdenvertaisia. Minusta lause on itsestään selvää, mutta ihan kaikki eivät sitä ole vielä tajunneet.”

Helsinki Pride 2014 on kerännyt taakseen jo joukon julkisuuden henkilöitä, jotka toimivat tapahtuman kummeina. Sateenkaaren värien puolesta liputtavat Stefan Wallin,Arno Kotro, Arman Alizad, Jannika B., Maija Vilkkumaa, Esko Valtaoja, Iina Kuustonen, Krista Kosonen, Armi Toivanen,Jaakko Saariluoma, Maria Veitola, Stig ja Iisa.

Tapahtuman suojelijana toimii Tarja Filatov.

Helsinki Pride 2014 pääteemana on työelämä. Tapahtumaviikolla kiinnitetään huomiota myös Venäjän ihmisoikeustilanteeseen ja urheilumaailman suhtautumiseen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin.

Helsinki Pride on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen teemaviikko. Kyseessä on Suomen suurin kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma yhdenvertaisuuden puolesta. Tapahtuma on avoin kaikille ja se järjestetään tänä vuonna 23.-29.6.

Helsinki Priden järjestäjänä toimii kansalaisjärjestö HeSeta ry, ja tapahtuma toteutetaan lähes kokonaan vapaaehtoisvoimin.

Helsinki Pride tapahtumaviikon kävijämäärät ovat kasvaneet vuosittain. Vuonna 2013 tapahtuma keräsi yli 30 000 kävijää, joista noin 8000 osallistui myös Pride-kulkueeseen. Tänä vuonna paikalle odotetaan entistä enemmän väkeä.

www.helsinkipride.fi

Nuorten Pride 2014 Facebook

Helsinki Pride 2014 Facebook

Helsinki Pride 2014 Twitter

 

Lisätietoja:

Senni Moilanen

Tuottaja / producer, Helsinki Pride 2014

tuottaja@helsinkipride.fi

+358 40 525 6571

 

Nina Autio
Viestintäkoordinaattori, Helsinki Pride 2014

viestinta@helsinkipride.fi

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

logo
Ei kategoriaa23.5.2024

”Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa” – virallinen Pride Anthem uudell...

logo
Helsinki Pride 202422.5.2024

Poliittiset toimijat laajasti edustettuina tämän vuoden Helsinki Pride -tapa...

logo
Blogi21.5.2024

Sense of Belonging -hanke vahvistaa yhdenvertaisuuden toteutumista työelämässä