_DSF2499

Esittelyssä Priden tuottaja Aleksi Saikkonen

Ella Airas-Salminen

Aleksi Saikkonen, 27, innostui kulttuurituotannosta järjestäessään opiskelijabileitä. Siihen aikaan hän opiskeli vielä biologiaa Turun yliopistossa.

”Järjestin bileitä, joista muodostui enemmänkin klubeja. Niiden keskipisteenä olivat bändit. Tämä toimi ja tajusin, että tätä voisi tehdä työkseen.”

Saikkonen päätyi opiskelemaan kulttuurituotantoa.

”Festivaalit, taide-elokuvat ja kaupunkikulttuuri ovat aina kiinnostaneet minua.”

Priden tuottaja Saikkonen on nuoresta iästään huolimatta ollut jo monessa mukana, joten hänellä on vahva tapahtumatuotannon tuntemus. Viimeisimpänä hän on vaikuttanut Rakkautta & Anarkiaa -festivaaleilla.

Miksi Priden tuottajaksi?

Saikkonen kiinnostui Priden tuottajan tehtävästä, koska tapahtuma on Suomen suurin ihmisoikeustapahtuma ja HLBT-aiheet ovat olleet tapetilla viime aikoina.

”Pride on hyvämaineinen, avoin, lämminhenkinen, monipuolinen ja kiinnostava tapahtuma, jossa on kuitenkin paljon kehitettävää, erityisesti rahoituksen saralla. Tuotantoprosesseissa, viestinnässä ja tuotteissa on myös riittänyt uudistettavaa.”

Tänä vuonna Priden elokuvapuoli laajenee huomattavasti.

”Lähdimme yhteistyöhön Kansallisen Audiovisuaalisen Instituutin kanssa. Myös esiintyjäkirjo tulee olemaan vakuuttavampi kuin aiempina vuosina, ennakkoklubille on suunnitelmissa jotain ennenkuulumatonta! Lisäksi pyrimme selkeyttämään tapahtumakartassa esimerkiksi sitä, mitkä klubit ovat meidän järjestämiä ja mitkä ulkopuolisten. ”

Viime vuoden Prideilla kävijöitä oli ennätysmäärä. Tavoite pysyy samana eli kulkueeseen ja Puistojuhlaan odotetaan noin 20 000 kävijää, koko Prideen yli 35 000.

Mitä Priden tuottajan työhön kuuluu?

Priden taustalla pyörii noin 40 ammattitaitoista ja idearikasta tekijää.

”Teema oli jo valmis ja pyörät pyörivät jo ennen palkkaamistani, joten liikkuvaan junaan oli helppo hypätä.”

Tuottajalla on vetovastuu projektista ja tapahtumasta.

”Minun työni on pitää valtavaa työryhmää ja yleislinjoja kasassa. Tuottajan pitää hahmottaa isoja kokonaisuuksia, olla luova, määrätietoinen, myyntitaitoinen, viestintätaitoinen ja ymmärtää tuotteistamisen ja talouden päälle.”

Saikkosen vapaa-aika kuluu suurilta osin kulttuurielämän parissa. Taidenäyttelyt, elokuvat ja teknokulttuuri ovat sydäntä lähellä.

”Olen myös pienpanimoiden ja ruokahifistelyn ystävä.”

Hän kertoo olevansa avoin, mutta kuitenkin harkitsevainen ja tarkka ulosannistaan.

 

Nimetön