Nuorisotyön-viikon teemana on tänä vuonna nuorten mielenterveyden parissa ja hyväksi tehtävä nuorisotyö. 

Helsinki Pride -yhteisö on pitkään toteuttanut sateenkaarevaa nuorisotoimintaa. Vuonna 2014 saimme ensimmäisen projektiavustuksen (LANUKE) sateenkaarierityisen nuorisotyön kehittämiseksi. Tänä päivänä sateenkaarierityistä Nuorten Pride -työtä  tehdään ympäri vuoden vertaistoiminnan, tapahtumien kuin yksilötason tukityön kautta Helsinki Pride -yhteisön toimesta ja yhteistyökumppaneidemme kanssa. Nuorten Pride-verkostoon kuuluu muun muassa pääkaupunkiseudun kuntien, seurakuntien sekä muiden järjestöjen toimijoita.

”Osa nuorista on hyvin ilkeitä. On oltava samaa massaa päästäkseen porukkaan. Jos erottuu muista, jää helposti ulkopuolelle.”, kertoo HS:n artikkelissa 7.10. haastateltu nuori, 16-vuotias Pöly.  Artikkeli kertoo, että yksinäisyyden kokemus on helsinkiläisillä nuorilla on tavallisempaa kuin koko maassa.  

Paljon on vielä tehtävää, jotta sateenkaarinuorilla ei olisi muihin nuoriin verrattuna moninkertainen riski syrjinnän kokemiseen, syrjäytymiseen sekä mielenterveysongelmiin. Ammattilaisten tietotaito kuin resurssit sateenkaarierityiseen nuorisotyöhön ei ole vielä sillä tasolla, kuin niiden pitäisi.

Jotta jokainen nuori voisi kokea olevansa turvassa, tulevansa kohdatuksi ja kokeakseen ylpeyttä itsestään, tulee meidän kehittää niin nuorten parissa toimivien ammattilaisten osaamista kuin vahvistaa sateenkaarierityisen nuoristyötä.

 

”Ammattilaisten kyky kohdata moninaisuutta ja sateenkaarinuoria työssään onnistuneesti on keskeistä jo muun muassa yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolakien sekä ammattieettisten säädösten näkökulmasta, mutta ennen kaikkea myös yksilön hyvinvoinnin edistämisen näkökulmasta. Onnistunut kohtaaminen voi kantaa kauas ja ennaltaehkäistä pahoinvointia.”, kirjoitti yhteisötyöntekijämme Lili Pride-viikolla . Lue koko kirjoitus oppiaksesi lisää sateenkaarierityisestä työstämme!

 

Tukeaksi sateenkaarierityistä nuorisotyötä ja -toimintaamme voit liittyä jäseneksi tai lahjoittaa kohdennetusti Nuorten Pride -työhön!

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

logo
Uutiset24.6.2024

Helsinki Pride -yhteisö julkistaa solidaarisuusohjelman 

logo
Tiedotteet & kannanotot24.6.2024

Helsinki julisti rauhan Pride-viikon ajaksi koko kaupunkiin

logo
Tiedotteet & kannanotot14.6.2024

Yhteiskannanotto: rauha tuo vähemmistöille turvaa – vähemmistöjen oikeudet o...