”Totta kai jokainen ihminen tukee Helsinki Prideä. Valitettavasti vain kaikki Homo sapiensit eivät ole vielä kasvaneet ihmisiksi saakka.” Esko Valtaoja

eskovaltaojapratka

Voiko asiaa paremmin kiteyttää? Yhtälaisten ihmisoikeuksien toteutuminen on nimenomaan inhimillisyyden mittari. Näiden oikeuksien puolesta puhuvat Valtaojan lisäksi myös seuraavat Pride-kummimme:

”Ajatelkaa, että jos kaikki maailmassa olevat homoavioliittoja vastustavat ihmiset vastustaisivat sen sijaan lapsiavioliittoja.”

Arman Alizad

Arman promokuva

iinakuustonen

Myös näyttelijä Iina Kuustonen on vahvasti sitä mieltä, ettei kenelläkään ole oikeutta tuomita toisen rakkautta. ”Kuuluu ihmisoikeuksiin saada rakastaa ketä tahansa sukupuoleen, tai ihonväriin katsomatta. Rakastakaa ja näyttäkää se!”.

Rakkauden vilpittömyydestä eteenpäin vievästä voimasta puhuvat myös upeat artistit JannikaB ja Maija Vilkkumaa

JannikaB tiivistää tärkeimmän: ”Kenenkään ei kuulu pelätä tai hävetä rakastaa. Rakkaus on maailmassa ainut vilpitön asia”

jannikab

maija

“Rakkaus ja seksuaalisuus ovat ihmiskunnan tärkeimmät voimat. Ne vievät eteenpäin, yhdistävät, antavat voimaa ja turvaa. On kummallista ajatella, että rakkaudelle voisi rakentaa karsinan, että sen voisi voimakeinoin rajata vain miehen ja naisen väliseksi. Se ei ole rakkauden luonne. Rakkaus ei tottele kaavoja eikä lopu uhkailuihin ja loukkauksiin. Samaa sukupuolta olevilla pareilla pitää olla täsmälleen samat yhteiskunnalliset oikeudet kuin heteropareilla: oikeus avioliittoon ja adoptioon.” Maija Vilkkumaa

Kummikavalkadi kasvaa entisestään

Helsinki Pride on saanut tänä vuonna taakseen näyttävän ja kuuluvan joukkion julkisuudenhenkilöitä, ihmisiä, jotka haluavat tuellaan osoittaa olevansa tärkeällä asialla tasa-arvon ja ihmisoikeuksien puolesta. Tässä oli heistä jälleen muutama, lisää on luvassa!

/Hanna

Kuvat:

Iina Kuustonen: Miikka Lommi (kuva Pop Slut-esityksestä)
JannikaB: Ville Juurikkala
Maija Vilkkumaa: Jonna Öhrnberg