Tiedote. 1.6.2023 

Suomen suurin ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma, Helsinki Pride, muistuttaa tänä vuonna riemusta ja kapinasta – sillä maailmaa muuttaaksemme tarvitsemme molempia. Tänä vuonna tapahtuman suojelijana toimii presidentti Tarja Halonen

Presidentti Halosella on historiallinen näkökulma seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuksien edistämiseen: hän on toiminut vuosina 1980-81 Seta ry:n puheenjohtajana, ollut edistämässä työelämän laaja-alaista yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa sekä pitänyt tasavertaisuuden tematiikkaa esillä. 

”Suomessa on saavutettu suuria yhteiskunnallisia uudistuksia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien toteutumisen eteen oman elämäni aikana. Ihmisoikeudet ja perusoikeudet kuuluvat jokaiselle. Yhteiskunnalliset muutokset ovat vaatineet sekä vähemmistöjen edustajilta että heidän tukijoiltaan rohkeutta nousta epätasa-arvoa ja syrjintää vastaan. Muutosten toteuttamiseksi tarvitaan myös kärsivällistä yhteistyötä ja enemmistön tukea. 

Ihmisten välinen tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat jatkuvia prosesseja erilaisine haasteineen. Parantamisen varaa riittää edelleen niin lainsäädännössä kuin ihmisten arkipäiväisissä asenteissa. Ihmisen identiteetille ja elämälle nämä ovat aina isoja asioita. Pride on tapahtumana muodostunut täällä Helsingissä jo iloiseksi kansanjuhlaksi, mutta tämäkään perinne ei jatku itsestään. 

Kiitos, että olette tulleet mukaan. Pride on mahdollisuus juhlia moninaisuutta riemulla, mutta myös pitää yllä sitä kapinahengen kipinää, jolla maailmaa on onnistuttu muuttamaan”, kertoo presidentti Tarja Halonen. 

“Haluamme osoittaa kunniaa suomalaiselle tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyölle ja sateenkaari-liikkeen juurille. Kutsuimme presidentti Tarja Halosen Helsinki Priden vuoden 2023 suojelijaksi ennen kaikkea siksi, että hänellä on arvokasta historiallista ja myös elettyä kokemusta sateenkaari-ihmisten oikeuksien eri vaiheista ja kehityspoluista Suomessa“, kertoo Helsinki Pride -yhteisön puheenjohtaja Senni Moilanen

Helsinki Pride -tapahtumassa on tänä vuonna 1.6.–2.7.2023 runsaasti virallista ohjelmaa, ja tapahtuma huipentuu 1.7.2023 järjestettävään Pride-kulkueeseen ja puistojuhlaan. 

Lisätietoja: 

Annu Kemppainen
Toiminnanjohtaja, Helsinki Pride -yhteisö
044 744 8042
annu@pride.fi 

Senni Moilanen
Puheenjohtaja, Helsinki Pride -yhteisö
senni@pride.fi 

Helsinki Pride -yhteisö on ihmisoikeus- ja kansalaisjärjestö joka tekee monipuolista sosiaali ja nuorisotyötä, tarjoaa koulutus- ja konsultointipalveluita sekä järjestää ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma Helsinki Pride -viikon edistääkseen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ja hyvinvointia.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

logo
Ei kategoriaa23.5.2024

”Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa” – virallinen Pride Anthem uudell...

logo
Helsinki Pride 202422.5.2024

Poliittiset toimijat laajasti edustettuina tämän vuoden Helsinki Pride -tapa...

logo
Blogi21.5.2024

Sense of Belonging -hanke vahvistaa yhdenvertaisuuden toteutumista työelämässä