Ylpeänä julkistamme, että Kansallismuseo on vuoden 2019 virallinen Pride House.

“Meille on ilo ja kunnia toteuttaa Pride House yhdessä Kansallismuseon kanssa. Kivilinna tarjoaa upeat puitteet tapahtumalle aivan Helsingin ydinkeskustassa.  Myös moninaisuuden ja yhteisöllisyyden arvostus luovat hyvän pohjan yhteistyölle”, kertoo Helsinki Pride -yhteisön toiminnanjohtaja Aaro Horsma.

Pride House toimii Pride-viikon sateenkaarevana kohtaamispaikkana ja tapahtumatilana, joka kokoaa samojen seinien sisälle keskustelutilaisuuksia, esityksiä, työpajoja ja runsaasti muuta ohjelmaa maanantaista perjantaihin. Kansallismuseon museokaupassa sijaitsee myös Helsinki Priden infopiste ja Shop, josta löytyvät viralliset Pride-tuotteet.

Kansallismuseon pääjohtaja Elina Anttila iloitsee kumppanuudesta.

“Ihmisoikeudet ja tasa-arvo ovat perusta, joille myös kulttuurinen identiteettimme ja sen kestävä kehitys rakentuu. Pride-liike on osoittanut tärkeällä tavalla, että ne eivät ole itsestäänselvyyksiä, vaan niiden eteen on myös työskenneltävä.”

Pride House on auki 24.-28.6 maanantaista perjantaihin klo 11-20. Pride-tapahtumat levittäytyvät muun muassa Kansallismuseon auditorion ja Ataljee-salin lisäksi museon uudistetulle Kesäpihalle ja paviljonkiin.

Helsinki Pride -viikko on 24. – 30.6.2019 ja sen järjestää ihmisoikeusjärjestö Helsinki Pride -yhteisö ry (ent. HeSeta).