Helsinki Pride -viikko huipentuu vuosittain lauantain Pride Kulkueeseen ja Puistojuhlaan. 

Poliisin ja turvallisuuspalveluiden antaman arvion mukaan osallistujistajamäärä Kulkueessa oli yli 110 000. Vaikka osa osallistujista poistui puistosta ennen koko kulkueen saapumista, oli puistossa kymmeniä tuhansia ihmisiä. Puistojuhla oli ennätyssuuri osallistujamäärältään ja päivä menestys, kiitos siitä kaikille mukana olleille!

Valitettavasti Puistojuhla jätti jälkensä puistoon sen siivouksen epäonnistuttua sovitusta. Tästä uutisoitiin tiistaina 2.7. Helsingin Sanomissa kertoen, että osa roskista oli vielä maanantaina puistossa. Myös meille on tullut huolestuneita viestejä asiasta. Pahoittelemme sotkua ja sen aiheuttamaa mielipahaa. Puisto on tiistaina kuitattu siivotuksi ja kaikki roskat pois viedyiksi.

 

Siivoukseen tilattu ammattiapu ei ollut riittävä

Puistojuhlan siivous on viime vuoteen asti ollut vapaaehtoisten harteilla. Koska tapahtuman kävijämäärä lähes kolminkertaistui 2018, varauduimme tähän tilaamalla kahden eri siivousyrityksen palvelut lauantaille ja sunnuntaille. Mukana oli vapaaehtoisten lisäksi lähes 5000 eurolla ammattiapua siisteydestä huolehtimiseen. Näiden tehtävänä oli pitää puisto siistinä, vastata roskapisteistä, puiston loppusiivouksesta ja roskien pois viennistä sunnuntai iltaan mennessä.

Se, ettei roskia ole sovitun mukaisesti viety pois sunnuntaina ja että nämä ovat uudelleen yön aikana levitetty on todella valitettavaa ja tästä olemme pahoillamme.

Työntekijämme oli kaupungin puisto-osaston ja siivousyritysten kanssa katsomassa puiston tilannetta maanantaina ja toimenpiteistä sovittu. Tiistaina puisto tarkistettiin uudestaan ja kaikki viimeisetkin roskat viety..  Varaamme ensi vuonna siivoukseen lisää resursseja ja huolehdimme, että toteutus tapahtuu sovitun mukaisesti.

 

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

3.7.2021 Tiedotteet & kannanotot Helsinki Pride -yhteisö jakaa Ylpeys muuttaa maailmaa - tunnustuspalkin...