”Jos yhdelle kumartaa, toiselle pyllistää.
Minä kumarran tasa-arvolle, yhtäläisille ihmisoikeuksille ja rakkaudelle. Pyllyäni näytän pelokkaille ennakkoluuloille ja tietämättömyydelle!
Siksi olen ylpeä Pride -kummi.”

Sitaatti on Riku Niemiseltä, uusimmalta kummijulkistukseltamme. Niemisen lisäksi Priden kummeina toimivat niin ikään Putouksesta (ja toki muistakin tuotannoista) tunnetut Krista Kosonen ja Armi Toivanen. Kosonen sanoo, ettei hänen maailmankuvaansa mahdu se, että ihmisiä arvotetaan heidän rakkautensa kohteen perusteella. ”Kaikki rakkaus on ihanaa ja kaunista, ja samat ihmisoikeudet kuuluvat kaikille!”.

rikunieminenKristaK_kuvaajaElinaSimonen

Armi Toivanen toteaa olevansa tietenkin mukana tukemassa Helsinki Pridea. ”Pride – nimensä mukaisesti ylpeänä, pää pystyssä rummuttaa tärkeää viestiä: Rakkaus ja seksuaalisuus ovat jokaisen ihmisen itsestäänselvä oikeus, siihen ei kuulu häpeä, eikä pelko.”

Toivanen lähettää vielä terveisiä: ”Hävetköön ne, jotka lakeihinsa turvautuen edelleen lataavat kaiken voimansa siihen, ettei Suomen kaltaisessa sivistysvaltiossa vieläkään ole toteutunut ominaisuus, josta meidän piti olla kuuluisa maailmalla; tasa-arvoisuus.”

armi_toivanen_kuva4

Helsinki Pride kiittää ja kumartaa upeita kummejaan!

/Hanna