TIEDOTE         Helsinki Pride 2014 / 14.5.2014

Riku Nieminen kumartaa tasa-arvolle ja pyllistää ennakkoluuloille

Helsinki Pride 2014 on jälleen kasvattanut kummijoukkoaan. Riku Nieminen on uusi ylpeä Pride-kummi, jolla on vahvat mielipiteet yhtäläisistä ihmisoikeuksista. Pride-kummi tukee tapahtumaa ja sen viestiä ihmisoikeuksien puolesta: kaikilla on oikeus tulla nähdyksi ja kunnioitetuksi yhdenvertaisina.

”Jos yhdelle kumartaa, toiselle pyllistää. Minä kumarran tasa-arvolle, yhtäläisille ihmisoikeuksille ja rakkaudelle. Pyllyäni näytän pelokkaille ennakkoluuloille ja tietämättömyydelle! Siksi olen ylpeä Pride -kummi”, toteaa Riku Nieminen.

Myös Stefan Wallin,Krista Kosonen, Armi Toivanen,Jaakko Saariluoma ja Maria Veitola sekä musiikkimaailmasta tunnetuksi tulleet Stig ja Iisa toimivat Helsinki Pride 2014 kummeina.

Helsinki Pride 2014 pääteemana on työelämä. Tapahtumaviikolla kiinnitämme huomiota myös Venäjän ihmisoikeustilanteeseen ja urheilumaailman suhtautumiseen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin.

Helsinki Pride on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen teemaviikko. Kyseessä on Suomen suurin kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma yhdenvertaisuuden puolesta. Tapahtuma on avoin kaikille ja se järjestetään tänä vuonna 23.-29.6.

Helsinki Priden järjestäjänä toimii kansalaisjärjestö HeSeta ry, ja tapahtuma toteutetaan lähes kokonaan vapaaehtoisvoimin.

Helsinki Pride tapahtumaviikon kävijämäärät ovat kasvaneet vuosittain. Vuonna 2013 tapahtuma keräsi yli 30 000 kävijää, joista noin 8000 osallistui myös Pride-kulkueeseen. Tänä vuonna paikalle odotetaan entistä enemmän väkeä.

 

www.helsinkipride.fi

Helsinki Pride 2014 Facebook

Helsinki Pride 2014 Twitter

 

Lisätietoja:

Senni Moilanen

Tuottaja / producer, Helsinki Pride 2014

tuottaja@helsinkipride.fi

+358 40 525 6571

 

Nina Autio
Viestintäkoordinaattori, Helsinki Pride 2014

viestinta@helsinkipride.fi