Pride-viikon aikana Helsinki täyttyy myös monipuolisesta erityisesti HLBTQI+ lapsille, vanhemmille, isovanhemmille, muille perheenjäsenille, läheisille ja perheestä haaveileville suunnatusta ohjelmasta. Jaa syviä tuntojasi ja luo uusia tuttavuuksia vertaistapaamisissa, rentoudu perhekahviloissa tai piknikillä, nauti koko perheelle suunnatuista musiikki- ja teatteri-esityksistä tai juhli Pride-viikonloppua brunssilla.

 

Alla koostettujen erityisesti lapsiperheille ja perheellistymistä suunnitteleville suunnattujen tapahtumien lisäksi Pride-viikkoon mahtuu kymmeniä tapahtumia, joista löytyy varmasti lisää kiinnostavaa ohjelmaa yhteiseksi tekemiseksi kaiken muotoisille perheille!

 

Retkiä

 

Perheretki Fazerilaan — Maanantaina 7.9. kello 17.00 alkaen, Sateenkaariperheet Ry järjestää perheretken Fazerin tehtaalle. Makealle retkelle ovat tervetulleita kaiken näköiset sateenkaariperheet, sateenkaariperheiden lapset ja sateenkaariperheestä haaveilevat. Ilmoittautuminen vaaditaan.

 

Perheretki Vallisaareen — Sunnuntaina 13.9. kello 11.00 alkaen, Sateenkaariperheet Ry toivottaa saateenkaariperheet ja heidän läheisensä iloiselle retkelle Vallisaareen. Retkellä nautitaan saaren luonnosta ja historiasta, sekä syödään retkieväitä. Yhteinen retki alkaa Vallisaaren Luotsilaiturilta, joten perheitä pyydetään saapumaan Vallisaareen Kauppatorilta lähtevällä yhteysaluksella itsenäisesti. Ilmoittautuminen vaaditaan.

 

Teatteria, musiikkia ja tanssia

 

Tanssiva satuhetki — Keskiviikkona 9.9. kello 10.00 alkaen, Annantalolla perheen pienimmät voivat osallistua satuhetkeen, jossa tarinoidaan, improvisoidaan ja tanssitaan sateenkaaren kaikissa väreissä.

 

“Minun näköiseni dinosaurus” — Torstaina 10.9. kello 11.30-12.30 sekä kello 18.30-19.30, Kansallismuseossa sijaitsevassa Pride Housessa nautitaan teatterista, kun Liskoliitto-työryhmän trans- ja muunsukupuolisten haastatteluista syntynyt esitys valtaa lavan. Esitys on suunnattu kaikille yli kuusivuotiaille.

 

Kahvia ja keskustelua perheille

 

Sosiaaliset vanhemmat — Maanantaina 7.9. kello 18.00 alkaen Sateenkaariperheet Ry:n tiloissa jaetaan vapaamuotoisesti kokemuksia ei-synnyttävänä/ei-biologisena vanhempana olemisesta.

 

Perhekahvila — Tiistaina 8.9. kello 10.00-12.30, Sateenkaariperheet Ry:n tiloissa on tarjolla vapaata keskustelua kahvin äärellä. Lapset ovat myös tapaamiseen tervetulleita ja tiloista löytyy leikki- ja askartelu mahdollisuus.

 

Sateenkaari-isien ilta — Tiistaina 8.9. kello 17.00, Sateenkaariperheet Ry kutsuu itsensä isäksi kokevat, isyydestä haaveilevat ja isämieliset keskustelemaan ja jakamaan tarinoitaan vapaamuotoiseen iltamaan.

 

Sukupuolivähemmistövanhemmat — Tiistaina 8.9. kello 17.00, Sateenkaariperheet Ry:n tiloissa keskustellaan rennosti aiheista, jotka koskettavat transihmisiä ja muita sukupuoleltaan moninaisia ihmisiä, jotka haaveilevat lapsista tai joilla lapsia jo on perheessään.

 

Sukupuolen moninaisuus -perhekahvila — Keskiviikkona 9.9. kello 17.00 alkaen, Sateenkaariperheet Ry:n tiloissa tarjolla on yhdessäoloa ja jutustelua sukupuoleltaan moninaisten perheille ja perhettä suunnitteleville.

 

Väriä perhehoitoon — Torstaina 10.9. kello 12.00-14.00, Kansallismuseon Pride Housessa järjestetään Sateenkaariperheet Ry:n perhehoito-teemainen vertaistapaaminen.

 

Sateenkaariperhekoululaiset —Torstaina 10.9. kello 17.00 alkaen, Sateenkaariperheet Ry järjestää tiloissaan vertaistapaamisen sateenkaariperheille, joissa on koululaisia.

 

Polyperhemiitti — Torstaina 10.9. kello 17.00 alkaen, Sateenkaariperheet Ry järjestää tiloissaan myös rennon tapaamisen polyperheille, joissa on lapsia tai joissa lapset ovat suunnitteilla.

 

Perhetapaaminen — Perjantaina 11.9. kello 16.00 alkaen, Sateenkaariperheet Ry:n tiloihin ovat tervetulleita kaikenmuotoiset perheet viettämään rentoa iltapäivää pienen lapsille soveltuvan ohjelman, vertaistuen, kahvin ja pienen syötävän merkeissä.

 

Perhetyöntekijän pop up — Perjantaina 11.9. Perhekeskus tarjoaa mahdollisuuden tunnin mittaisiin henkilökohtaisiin keskustelu-tuokioihin ammattilaisen kanssa mieltä askarruttavista perhe- tai lähisuhdeaiheista. Oman tunnin aikasi voit varata sähköpostilla: terhi.vaisanen@perhesuhdekeskus.fi

 

Perheellistymistä suunnitteleville

 

Perheellistymisneuvonta — Keskiviikkona 9.9. Sateenkaariperheet Ry tarjoaa henkilökohtaisia keskustelutuokioita yksilöille, paris- ja moniskunnille, jotka suunnittelevat perheellistymistä. Oman tunnin aikasi voit varata sähköpostilla: kaisa.niittynen@sateenkaariperheet.fi.

 

Alkutaipale — Keskiviikkona 9.9. kello 18.00 alkaen, Sateenkaariperheet Ry:n tiloissa keskustellaan yhdessä perheellistymistä suunnittelevien ja perheellistymisen alkutaipaleella olevien kesken. 

 

Vanhemmuuskumppanuusilta — Torstaina 10.9. kello 17.30-20.00 Sateenkaariperheet Ry järjestää keskustelu-illan vanhemmuuskumppanien etsijöille, kumppanuusvanhemmille ja apilaperheellisille.

 

Miten lapsia tehdään? — Perjantaina 11.9. kello 17.00 Sateenkaariperheet Ry:n tiloissa keskustellaan lapsiperheellistymisen moninaisista kysymyksistä, kun perheestä ei löydy sekä siittiöitä, munasoluja että kohtua. Tilaisuus tarjoaa myös mahdollisuuden vanhemmuuskumppania etsivien tavata toisiaan.

 

Ruokaa ja yhdessäoloa Pride-viikonloppuna

 

Perhepiknik — Lauantaina 12.9. kello 9.00 alkaen Sateenkaariperheet Ry järjestää sään salliessa puistopiknikin kaikille sateenkaariperheille.

 

Koko perheen Pride-brunssi — Lauantaina 12.9. kello 10.00-15.00 Ravintola Oiva järjestää koko perheen brunssin, jolla erityisruokavaliot on huomioitu ja jolle lapset toivotetaan iloisesti tervetulleiksi. Muistathan tehdä pöytävarauksen brunssille.

 

Kotona perheen ja läheisten kesken

 

Pride-viikkoon voit osallistua — ja esimerkiksi sunnuntain juhlapäivän tunnelmaan virittäytyä — myös monin tavoin kotoa käsin perheen kanssa. Luo vaikka perheen pienimpien kanssa värikkäitä leipomuksia ja maalaa vanhasta lakanasta omannäköisesi pride-lippu, tai käy hakemassa Helsingin kaupungin kirjastojen sateenkaarihyllyistä lapsille ja nuorille sopivaa, Pride-teemoihin liittyvää kirjallisuutta luettavaksi yhdessä.

 

Viikon aikana useat tapahtumat, kuten lauantain Helsinki Pride 2020 -konsertti ja Pride-kansan omatoimiset puistojuhlinnat, ovat myös seurattavissa helsinkipride2020.fi -sivuilla Pride-striimistä, joten voit lisäksi nauttia Pride-tunnelmasta perheesi kanssa kotisohvalta. Tänä vuonna lauantain hybridi-muotoinen Pride Kulkue osallistaa myös jokaisen järjestämään omannäköisensä juhlan joko kotona tai kaupungilla läheistensä seurassa, ja klikkaamaan itsensä osaksi ohjelmasivuilta löytyvää Virtuaalikulkuetta, josta voit lastenkin kanssa seurata värikästä Helsingin valtaavaa Pride-aaltoa.

 

Tarkista lisätiedot tapahtumista, sekä päivittyneet aikataulut ja ilmoittautumisohjeet helsinkipride2020.fi -tapahtumasivuilta ‘Ohjelma’ -osiosta.