TIEDOTE         Helsinki Pride 2014 / 5.5.2014

Stefan Wallin liputtaa Helsinki Pride 2014 puolesta

Helsinki Pride 2014 on saanut mukaansa Stefan Wallinin ja joukon muita julkisuuden henkilöitä toimimaan tapahtuman kummeina. Pride-kummit antavat tukensa tapahtumalle ja sen viestille ihmisoikeuksien puolesta: kaikilla on oikeus tulla nähdyksi ja kunnioitetuksi yhdenvertaisina.

“Helsinki Pride muodostaa sateenkaaren kaikkien suvaitsevien ja rakastavien ihmisten välillä, jotka haluavat olla mukana rakentamassa entistäkin tasa-arvoisempaa Suomea. Lainsäätäjänä teen kaikkeni, jotta tämä iloinen asia etenisi myös politiikassa ja päätöksenteossa”, sanoo Wallin ja tiivistää ajatuksensa myös ruotsiksi: “Regnbågsfolkets sak är vår och jag är stolt över att få vara med och bygga ett ännu mer jämställt Finland.”

Myös Jaakko Saariluoma ja Maria Veitola sekä musiikkimaailmasta tunnetuksi tulleet Stig ja Iisa toimivat Helsinki Pride 2014 kummeina.

Helsinki Pride 2014 pääteemana on työelämä. Tapahtumaviikolla kiinnitämme huomiota myös Venäjän ihmisoikeustilanteeseen ja urheilumaailman suhtautumiseen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin.

Helsinki Pride on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen teemaviikko. Kyseessä on Suomen suurin kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma yhdenvertaisuuden puolesta. Tapahtuma on avoin kaikille ja se järjestetään tänä vuonna 23.-29.6.

Helsinki Priden järjestäjänä toimii kansalaisjärjestö HeSeta ry, ja tapahtuma toteutetaan lähes kokonaan vapaaehtoisvoimin.

Helsinki Pride tapahtumaviikon kävijämäärät ovat kasvaneet vuosittain. Vuonna 2013 tapahtuma keräsi yli 30 000 kävijää, joista noin 8000 osallistui myös Pride-kulkueeseen. Tänä vuonna paikalle odotetaan entistä enemmän väkeä.

 

www.helsinkipride.fi

Helsinki Pride 2014 Facebook

Helsinki Pride 2014 Twitter

 

Lisätietoja:

Senni Moilanen

Tuottaja / producer, Helsinki Pride 2014

tuottaja@helsinkipride.fi

+358 40 525 6571

 

Nina Autio
Viestintäkoordinaattori, Helsinki Pride 2014

viestinta@helsinkipride.fi