Seta järjestää syksyllä yhden täydennyskoulutuksen ja maksullisen avoimen koulutuksen. Lisäksi syksyllä järjestetään englanninkielinen koulutus hlbti-teemoista koulutusalan ammattilaisille sekä turvapaikkakoulutus Setan jäsenjärjestötoimijoille.

Hlbti-turvapaikanhakijat ja kiintiöpakolaiset Suomessa – koulutus turvapaikkajärjestelmästä ja keskustelua Setan tukitoiminnasta 25.10.

Hlbti-turvapaikanhakijat ja kiintiöpakolaisina Suomeen tulleet sateenkaari-ihmiset ottavat usein yhteyttä Setaan ja jäsenjärjestöihin tuen ja neuvonnan toivossa. Tuen tarpeet vaihtelevat hyvinkin paljon. Miten Setan jäsenjärjestöt ja aktiivit voivat tukea ja neuvoa turvapaikanhakijaa? Miten jäsenjärjestöjen jäsenyys ja vapaamuotoiset lausunnot auttavat turvapaikkaprosessissa?
Seta järjestää turvapaikkakoulutuksen lauantaina 25.10. klo 14.15–17.15 Helsingissä. Paikkana on Pasilanraitio 5:n 6. kerroksen kokoustilat. Koulutus on avoin Setan jäsenjärjestöjen luottamushenkilöille ja työntekijöille sekä muille Setan toiminnassa mukana oleville. Seta korvaa matkat (halvimmalla julkisella kulkuneuvolla matkustaessa, kuitteja vastaan) yhdelle henkilölle per jäsenjärjestö. Majoitus ja ruoka ovat omakustanteiset. Pyydämme ilmoittautumisia 1.10. mennessä, jotta voimme tarvittaessa järjestää suuremman tilan koulutukselle.
Koulutus on suunnattu Setan jäsenjärjestöille, hallitukselle, valiokunnille, työryhmille ja työntekijöille sekä muille järjestön aktiiveille. Kulku koulutustilaan on esteetön. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä myös liikkumiseen ja järjestelyihin liittyvistä tarpeistasi!
Ilmoittautumiset ja lisätietoa:
Outi Lepola, outi.lepola@gmail.com

LGBT in Education: Strategic workshop 5.12.

Global Alliance for LGBT Educationin toiminnanjohtaja Peter Dankmeijer saapuu Suomeen ja pitää strategisen työpajan opetusalan viranomaisille, opettajille ja muille toimijoille sekä hlbti-järjestöille. Työpajassa mietitään miten lisätä sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöön kuuluvien ihmisten yhdenvertaisuutta koulutuksessa. Päivän aikana myös verkostoidutaan ja kehitetään uusia yhteistyömuotoja. Työpaja on ilmainen.
Koulutus on englanniksi ja kestää koko päivän, joten se kannattaa merkata kalenteriin jo nyt! Lisätietoja koulutuksesta annetaan pian.

Täydennyskoulutus 6.12.

Setan kouluttajille ja muille vapaaehtoisille suunnattu täydennyskoulutus järjestetään 6.12. Peter Dankmeijer GALE:sta (The Global Alliance for LGBT Education) saapuu Alankomaista Suomeen ja antaa Setan vapaaehtoisille käytännönläheistä koulutusta esimerkiksi homo- tai transfobisiin kommentteihin vastaamisesta koulutustilanteissa. Koulutus on englanniksi. Tarkempaa tietoa annetaan myöhemmin.

Avoin Vauvasta vaariin -koulutus sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuudesta 16.12.

Mitä tehdä, kun Jere haluaa pukeutua prinsessamekkoon tarhassa? Entä kun halu jatkuu koulussakin? Mitä pukuhuonetta muunsukupuolinen nuori käyttää koulun liikuntatunneilla? Miten tukea transnuorta? Entä miten kohdata sateenkaariperheitä? Mistä voimavaroja omana itsenä olemiseen? Miksi vuosikymmenien mittaisesta kumppanista tulee vanhuspalveluissa vain ”ystävä”?
Koko päivän mittaisessa koulutuksessa keskitytään lapsuuteen ja nuoruuteen (aamupäiväosuus) sekä aikuisuudesta vanhuuteen (iltapäiväosuus). Koulutukseen voi osallistua koko päiväksi tai vaihtoehtoisesti vain aamu- tai iltapäiväksi. Osallistumismaksu koko päivältä on 60 euroa ja puolikkaalta 30 euroa.
Koulutuspaikkana on Setan toimisto Länsi-Pasilassa Helsingissä. Merkkaa päivä ylös kalenteriisi. Koulutuspäivän tarkempi ohjelma julkaistaan lokakuussa.
Lisätietoja muista kuin turvapaikkakoulutuksesta antaa Setan koulutussuunnittelija Outi Tjurin, outi.tjurin@seta.fi, puh. 050 462 42 12.