HeSetan sääntömääräinen syyskokous 4.12. valitsi yhdistyksen puheenjohtajaksi vuodelle 2014 Olli-Pekka Koposen. Olli-Pekka on toiminut kuluvan kaksivuotiskauden HeSetan hallituksessa sihteerinä. Puheenjohtajan kausi on yksi vuosi.
Syyskokous valitsi hallitukseen puheenjohtajan lisäksi neljä uutta jäsentä. Kahdestatoista hallitukseen hakijasta valituksi tulivat Anni Pasanen, Katja Rajaniemi, Nitin Sood sekä Reto Wyss. Reton kausi päättyy vuoden 2014 lopussa ja muiden valittujen vuoden 2015 lopussa. Hallituksessa jatkavat viime vuonna kaksivuotiskaudelle valitut Emma Kolu ja Essi Halttunen. Hallituksen varajäseniksi tulivat valituiksi Elina Aksila, Minna Kortesmaa ja Anri Lilja. Uusi puheenjohtaja oli ilahtunut runsaasta kiinnostuksesta hallitustyöskentelyä kohtaan ja lupasi mielellään keksiä tekemistä myös hallituksen ulkopuolelle jääneille hakijoille.
Syyskokous myös hyväksyi yhdistykselle sen historian ensimmäisen strategian. Tiivis yhden sivun strategiadokumentti kokoaa yhteen HeSetan toiminnan kolme ulottuvuutta: tuen, vaikuttamisen ja yhdessäolon. HeSetan tavoite seuraavalla kolmivuotiskaudella on, että ”sateenkaarikansa on kaikilla elämänalueilla yhdenvertainen muun väestön kanssa ja sillä on samat mahdollisuudet elää, osallistua ja vaikuttaa”. Yhdistykselle hyväksyttiin myös talousarvio sekä toimintasuunnitelma, jonka painopistealueet oli saatu jäsenistölle toteutetusta kyselystä.
Syyskokouksen yhteydessä ilmoitettiin, että yhdistyksen sääntömuutos on hyväksytty. Sääntömuutoksen myötä yhdistyksen virallinen nimi muuttuu HeSeta ry:ksi.
Syyskokousasiat houkuttelivat paikalle ennätysmäärän väkeä. Kokoustajia oli paikalla yli 30, jota suurempaa osallistujajoukkoa ei ole viime vuosina nähty. HeSetan syyskuussa aloittanut toiminnanjohtaja Merja Kähkönen toivoo, että kiinnostus yhdistyksen toimintaa kohtaan jatkuu runsaana myös tulevaisuudessa ja kehottaa ottamaan yhteyttä toimistoon, mikäli on kiinnostunut tulemaan mukaan toimintaan.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

logo
Tiedotteet & kannanotot14.6.2024

Yhteiskannanotto: rauha tuo vähemmistöille turvaa – vähemmistöjen oikeudet o...

logo
Helsinki Pride 202431.5.2024

Helsingin pormestarikunta Helsinki Pride -tapahtuman suojelijaksi vuonna 2024

logo
Ei kategoriaa23.5.2024

”Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa” – virallinen Pride Anthem uudell...