HeSeta ja Kotimajoitusverkosto järjestävät keskiviikkona 21.11 klo 18-20 infoillan kotimajoittamisesta kiinnostuneille.
Illassa Kotimajoitusverkosto kertoo kotimajoituksesta ja paikalle tulee myös majoittajina toimivia vapaaehtoisia kertomaan kokemuksistaan. Tarkoituksena on löytää majoittajia HeSetan Together-toiminnassa mukana oleville turvapaikanhakijoille.
HeSetan vuonna 2015 perustama Together-toiminta koostuu seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvien turvapaikanhakijoiden ja pakolaistaustaisten vertaistuellisesta ryhmätoiminnasta sekä asiakastyöstä.
Tavoitteena on lisätä erityisen haavoittuvassa asemassa olevien lhbtiq*-turvapaikanhakijoiden psykososiaalista hyvinvointia. Togetherin jäsenet tulevat muun muassa Lähi-idästä, Venäjältä kuin Afrikan eri maista.
Usein seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien turvapaikanhakijoita uhkaa siirto Helsingistä muualle Suomeen. Siirto pois pääkaupunkiseudulta riistää erityisen haavoittuvassa asemassa olevilta ihmisiltä mahdollisuuden kohdennettuun tukitoimintaan ja verkostoihin, joita heille ei ole tarjolla muualla Suomessa.
Lisäksi seksuaali – ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien turvapaikanhakijoiden tilanne vastaanottokeskuksissa on hyvin paineistettu, syrjintä ja väkivallan uhka varjostavat monen arkea keskuksissa. Kotimajoitus voi mahdollistaa pääkaupunkiseudun erityistuen piirissä turvallisen arjen elämisen.
Lisätietoa HeSetan Together-toiminnasta: heseta.fi/together
Kotimajoitusverkosto on yli 4000 vapaaehtoisen muodostama valtakunnallinen kansalaisverkosto, joka tekee läheistä yhteistyötä kotimajoituksen järjestämmisessä Maahanmuuttoviraston, kunnallisten viranomaisten, vastaanottokeskusten sekä kolmannen sektorin toimijoiden kanssa. Toiminnan tavoitteena on varmistaa, että Suomeen saapuvien turvapaikanhakijoiden uusi elämä Suomessa alkaa kotoutumista ja kohtaamista edistävällä, mielekkäällä ja ihmisarvoa kunnioittavalla tavalla. Käytännössä Kotimajoitusverkoston työstä suurin osa on kotimajoittajien ja turvapaikanhakijoiden saattamista yhteen.
Lisätietoa Kotimajoitusverkostosta: kotimajoitusverkosto.fi
Tapahtumassa on kahvi – ja teetarjoilu sekä pientä vegaanista purtavaa, ilta järjestetään HeSetan tiloissa Kaapelitehtaalla.
Ilmoittauduthan tapahtumaan etukäteen HeSetan vastaavalle yhteisötyöntekijälle Mimosalle sähköpostitse, mimosa(at)heseta.fi niin osaamme varautua kävijämäärään. Voit myös kysellä lisätietoa Mimosalta.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

logo
Tiedotteet & kannanotot14.6.2024

Yhteiskannanotto: rauha tuo vähemmistöille turvaa – vähemmistöjen oikeudet o...

logo
Helsinki Pride 202431.5.2024

Helsingin pormestarikunta Helsinki Pride -tapahtuman suojelijaksi vuonna 2024

logo
Ei kategoriaa23.5.2024

”Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa” – virallinen Pride Anthem uudell...