TIEDOTE     Helsinki Pride 2014     13.5.2014

Tarja Filatov Helsinki Pride 2014 suojelijana

Entinen työministeri, kansanedustaja Tarja Filatov toimii Helsinki Pride 2014 virallisena suojelijana. Filatov on toimiessaan työministerinä taistellut työttömyyden nujertamiseksi ja eriarvoistumisen ehkäisemiseksi. Eriarvoistumisen ehkäisy sopii myös Helsinki Pride 2014 teemaan, jossa pääteemana on työelämä. Tapahtumaviikolla kiinnitetään huomiota myös Venäjän ihmisoikeustilanteeseen ja urheilumaailman suhtautumiseen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin.

“Minusta ihmisoikeudet ovat jakamattomia. Suomessa on vielä paljon työtä todellisen tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden rakentamisessa. Kyse on lainsäädännöstä, ihmisten asenteista ja syrjivistä käytänteistä. Pride on upea tapahtuma, joka nostaa esiin seksuaali-ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia. Tasa-arvossa ei ole kysymys hyväntekeväisyydestä, vaan siitä, että jokainen ihminen  voi kasvaa täyteen potentiaaliinsa omana itsenään. Tästä hyötyy yksilö ja koko yhteiskunta”, sanoo Filatov.

Helsinki Pride 2014 tapahtumatiimissä iloitaan Filatovin mukaan lähtemisestä. “Todella hienoa, että juuri Tarja Filatov on lupautunut Helsinki Pride 2014 suojelijaksi”, sanoo tuottaja Senni Moilanen. “Filatovin  toiminta yhdenvertaisuuden puolesta tukee täysin tämän vuoden tapahtumaviikon teemaa”, jatkaa Moilanen.

Tapahtumaviikon aikaisempien vuosien suojelijoina ovat toimineet Eva Biaudet, Pekka Sauri, Anni Sinnemäki, Jutta Urpilainen, Alexander Stubb, Paavo Arhinmäki ja Mikael Jungner.

Helsinki Pride on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen teemaviikko. Kyseessä on Suomen suurin kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma yhdenvertaisuuden puolesta. Tapahtuma on avoin kaikille ja se järjestetään tänä vuonna 23.-29.6.

Helsinki Priden järjestäjänä toimii kansalaisjärjestö HeSeta ry, ja tapahtuma toteutetaan lähes kokonaan vapaaehtoisvoimin.

Helsinki Pride tapahtumaviikon kävijämäärät ovat kasvaneet vuosittain. Vuonna 2013 tapahtuma keräsi yli 30 000 kävijää, joista noin 8000 osallistui myös Pride-kulkueeseen. Tänä vuonna paikalle odotetaan entistä enemmän väkeä.

www.helsinkipride.fi

Helsinki Pride 2014 Facebook

Helsinki Pride 2014 Twitter

Lisätietoja:

Senni Moilanen

Tuottaja / producer, Helsinki Pride 2014

tuottaja@helsinkipride.fi

+358 40 525 6571

Nina Autio
Viestintäkoordinaattori, Helsinki Pride 2014

viestinta@helsinkipride.fi

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä