Helsinki Pride -yhteisö järjestää tulevalla syyskaudella monipuolista avointa toimintaa, joka on suunnattu täysi-ikäisille LHBTIQ- ihmisille. Toiminta on pääosin maksutonta, esimerkiksi mahdollisista materiaalimaksuista tiedotetaan erikseen. Kaikessa Helsinki Pride -yhteisön toiminnassa noudatetaan turvallisemman tilan sääntöjä, eikä minkäänlaista syrjintää sallita. Pääosin illat, työpajat ja toiminnot järjestetään Helsinki Pride – yhteisön tilassa Kaapelitehtaalla, Tallberginkatu 1 C, 4 krs, hisseistä oikealle.

 

Toimintaa ohjaavat Helsinki Pride -yhteisön koulutetut vapaaehtoiset ja työntekijät. Vapaaehtoisemme ovat meille korvaamattoman tärkeitä, ilman heitä, toimintamme ei pyörisi. Mikäli vapaaehtoisuus kiinnostaa, seuraava koulutus on syyskuussa ja siihen on mahdollista hakea elokuun puoleen väliin saakka. Lisätietoa koulutuksesta ja vapaaehtoisuudesta saat työntekijöiltämme. 

Vanhoina tuttuina toiminnan muotoina jatkavat Kirjoneulojat, KVV, Pride Up, Viittova Sateenkaari ja Naisten Illat. Uusina tuttavuuksina käynnistyvät Kulttuurikerho, Bi-illat ja Selfcare Sundayt.  

 

Lue tarkemmin toiminnasta alta:

 

Kirjoneulojat on suunnattu kaikille täysi-ikäisille lhbtiq-ihmisille, joita innostavat erilaiset käsityöt. Ei ole väliä, oletko jo vikkelä virkkaaja, meneekö lanka solmuun tai jos haluat verestää koulussa hankkimiasi taitoja. Ota hyvän mielen lisäksi omat käsityövälineet ja materiaalit mukaan ja tule neulomaan kanssamme mukavan jutustelun ja kahvittelun ohessa! Syksyn ensimmäistä tapaamista vietetään Ke 4.9. klo 18.00-20.00. Lisätietoa täältä: www.pride.fi/tapahtuma/kirjoneulojat/2019-09-04/

 

KVV eli “Kahden vähemmistön väki”, on eri tavalla vammaisten ja pitkäaikaissairaiden seksuaali- sekä sukupuolivähemmistöjen edustajien oma ryhmä, jossa voi kohdata samankaltaisia ihmisiä ja jakaa kokemuksia elämästä kahdessa vähemmistössä. Ryhmää ohjaa itsekin liikuntavammainen kvv-ihminen Raila Riikonen. Syksyn ensimmäinen tapaaminen on To 15.8. klo 17.00-19.00. Lisää tietoa täältä: www.pride.fi/tapahtuma/kvv-kahden-vahemmiston-vaki-2/2019-08-15/

 

Pride Up Your Friday -tapaamiset kokoavat yhteen yli 20-vuotiaita sateenkaarevia henkilöitä, jotka haluavat viettää aikaa hyvässä seurassa ja turvallisessa ympäristössä. Pride Up -tapaamisissa painottuvat Queer-kulttuuri sekä siihen liittyvät erilaiset teemat ja aiheeseen liittyvät vierailijat. Syksyn ensimmäistä tapaamista vietetään Pe 27.9. klo 18.30-21.00.

 

English:

Pride Up Your Friday -meetings gather up 20+ year old LGBTIQ*-people who are looking to spend time together in good company and in a safe environment. They will involve visitors and different topics that touch various aspects of Queer-culture and history. Fall season’s first gathering is Fri 27th of September at 6.30 pm-9 pm.

 

Lisätietoa / More info: www.pride.fi/tapahtuma/pride-up-your-friday/2019-09-27/

 

Viittova sateenkaari on nimensä mukaisesti tarkoitettu viittomakielisille LHBTIQ-ihmisille ja heidän ystävilleen. Avointa keskustelua viittomakielellä, yhteistä ajanvietettä kahvin ja teen merkeissä. Kaikki viittomakieltä käyttävät ja osaavat (kuurot, codat, tulkit, tulkkiopiskelijat…) ovat tervetulleita sateenkaareviin tapaamisiin. Syksyn tapaamiset: La 21.9. klo 14.00-17.00 ja La 23.11. klo 14.00-17.00.

 

Naisten Illat on avoin kaikille lesbo-, bi- ja muille sateenkaareville naisille. Iltoihin osallistuu kaikenikäisiä naisia aina parikymppisistä yli viisikymppisiin. Tapaamisissa on mahdollista osallistua vapaamuotoiseen keskusteluun sekä tutustua uusiin ihmisiin. Niin uudet kuin vanhat kävijät ovat tervetulleita. 

Osa tapaamisista on tietyn teeman ympärille rakennettuja ja osa vapaampaa ajanviettoa yhdessä. Syksyn ensimmäinen tapaaminen on Pe 6.9. Tarkempaa tietoa tapaamisten ajankohdista ja teemoista tulossa pian, valtaosa tapaamisista järjestyy tuttuun tapaan kuun ensimmäisenä perjantai-iltana. 

 

Kulttuurikerho on avointa toimintaa kaikille yli 20-vuotiaille sateenkaareville henkilöille. Kerhon ohjelmassa on vaihtelevasti erilaista kulttuurisisältöä, kuten elokuvia, dokumentteja, lukupiirejä ja luentoja. Ensimmäinen Kulttuurikerho järjestetään Ke 11.9. Lisätietoa: www.pride.fi/tapahtuma/kulttuurikerho/2019-09-25/

 

Bi-illat ovat kaikille täysi-ikäisille biseksuaaleiksi identifioituville suunnattuja keskusteluiltoja. Luvassa on rentoa yhdessäoloa, keskustelua eri teemoista sekä työpajoja. Iltoja järjestetään syyskauden aikana kaksi kertaa, lokakuussa ja joulukuussa. Tarkempia tietoja tulossa pian. 

 

Selfcare Sunday on kaikille yli 20-vuotiaille sateenkaareville henkilöille suunnattu itsen hemmotteluun ja itsestä huolehtimiseen keskittyvä työpaja. Luodaan yhdessä työkaluja parempaan hyvinvointiin, keskustellaan aktivistien itsehoidosta ja tehdään toiminnallisia harjoituksia. Tapaamisia on syksyn aikana kahdesti, 15.9 ja 17.11, tarkemmat tiedot teemoista tulevat pian verkkosivuillemme tapahtumakalenteriimme. 

 

Ottakaa rohkeasti yhteyttä työntekijöihin mikäli kaipaatte lisätietoa tai haluatte antaa palautetta, myös toiveita otetaan mieluusti vastaan: 

Lililtä (lili@pride.fi) saa lisätietoa Kirjoneulojista, KVV:stä, Kulttuurikerhosta, Pride Upista ja Viittovasta sateenkaaresta sekä nuorille suunnatusta toiminnasta. 

Mimosa (mimosa@pride.fi) vastaa kysymyksiin ja antaa lisätietoa vapaaehtoisrekrystä, Naisten illoista, Bi-illoista ja Selfcare Sundaystä sekä kahdenkeskisestä tuesta.

 

Huomaattehan, että olemme elokuussa enemmän ja vähemmän lomilla, mutta vastaamme mahdollisuuksien mukaan. 

 

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

logo
Rekry12.7.2024

Helsinki Pride -yhteisö rekrytoi: Helsinki Pride -tapahtuman kumppanuuspääll...

logo
Helsinki Pride 202429.6.2024

Helsinki Pride -yhteisö jakoi Ylpeys muuttaa maailmaa -tunnustuspalkinnot yh...

logo
Tiedotteet & kannanotot26.6.2024

Avoin kirje lakivaliokunnalle