”Voimme elää yhdenvertaisina suhteessa toisiimme vasta kun olemme sitä myös lain edessä. Samalla kun lainsäädäntömme päivittyy, täytyy näihin sitoutua ja viedä ne käytäntöön jotta niillä olisi vaikutusta meidän todellisuuksiimme. Vaarana on, että ilman sitä edistyksellinenkin lainsäädäntö jää koristeeksi.

Ilman ymmärrystä niiden toteutumisesta voi syntyä yhdenvertaisuuskupla, valheellinen mielikuva edistyksestä ja saavutetusta tilasta, joka ei ole totta”, kirjoittaa Helsinki Pride -yhteisön toiminnanjohtaja Aaro Horsma.

Helsingin Uutiset kolumnissaan Aaro nostaa esille erityisesti sateenkaarinuoret ja 2019 kouluterveyskyselyn tulokset.
Kyselyn mukaan joka neljäs yläkoululainen sateenkaarinuori kokee kotonaan fyysistä väkivaltaa ja yli 40 prosenttia kokee kotonaan myös henkistä väkivaltaa.

”Työtä on vielä tehtävä, jotta jokaisella nuorella olisi todellisesti yhdenvertainen kasvuympäristö, turvallinen koti, koulu ja vapaa-aika. Sateenkaarinuorten aseman edistämiseksi meidän täytyy kyetä kuulemaan hiljaisempiakin ääniä, olla dialogissa ja tuntea kulttuuriamme. Luodaksemme turvallisia kohtaamisia, tarjotaksemme tukea ja vahvistaaksemme yhteisön ääntä ovat yhteisöt kuten Helsinki Pride avainasemassa”, Aaro kirjoittaa.

Helsingin Uutisten uudessa kolumnistiringissä on edustettuna eri puolueet, elinkeinoelämä, kulttuuri, urheilu ja kolmas sektori. Aaro lisäksi kolumneja kirjoittaa muun muassa Jan Vapaavuori, Ritva Viljanen, Jukka Mäkelä, Tuula Haatainen ja Mari Männistö.

 

Lue koko kolumni TÄÄLTÄ

Aaro Horsma