Helsinki Pride Week päättyy tänään ja on aika kiitosten. Kiitos erityisesti sinulle, joka luet tätä ja olet ollut mukana tällä viikolla, tänä vuonna ja jatkossakin tulet työskentelemään kanssamme yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistämisen tiellä. 

 

 

 

Kiitos pääministeri Sanna Marin. Kiitos sinulle, että toimit suojelijana viime vuonna ja uudelleen tänä kesänä. Niin kuin me kaikki näimme eilisessä konsertissa, että ajatuksissasi ja toimissasi pyrit edistämään LHBTIQ+ -vähemmistön asemaan paitsi omalla esimerkilläsi, niin myös työssäsi. Tukesi tapahtumallemme ja asiallemme on meille erittäin tärkeää ja se tapa, millä kauttasi teet meidät näkyväksi, saa sydämeni läikähtämään. Kiitos tuestasi, kiitos lämmöstäsi, kiitos yhteistyöstä. Tästä on hyvä jatkaa, yhdessä. 

 

Kiitos yritys- ja yhteisökumppanimme. Kiitos teille, että haluatte olla tukemassa tapahtumaamme ja ympärivuotista toimintaamme ihmisoikeuksen eteen. Kiitos niistä hyvistä kohtaamisista jo nyt ja kiitos siitä dialogista, jonka olemme saaneet aikaiseksi. Helsinki Pride -yhteisö haluaa olla tukemassa ihmisoikeustyötä, jota tehdään yhdessä, yhteisö huomioiden ja kunnioittaen. Pyrimme vahvasti auttamaan ja kehittämään yhdenvertaisuus- ja tasa-arvotyötä virallisten kumppaneidemme kanssa niin, että ihmisoikeustyö jatkuu ympäri vuoden ja jokainen kumppani saa mahdollisuuden kehittää omaa toimintaansa, niin sisäisesti kuin ulkoisestikin, jotta työelämässä myös yhdenvertaisuus lisääntyisi, harppauksin. Tästä on hyvä jatkaa, yhdessä. 

 

Kiitos kaikille teille, joille työtä teemme ja joiden kanssa yhdessä tätä työtä tehdään. Kiitos kaikille vapaaehtoisillemme, jotka niin tällä viikolla, kuin ympäri vuoden mahdollistavat toimintaamme yhteisöllemme. Yksilö- ja ryhmätapaamisemme, kahvi-iltamme, kaikki toimintamme perustuu hyvin paljon myös vapaaehtoistemme voimaan, ja se voima on suuri. Kiitos liittolaisillemme, jotka auttavat meitä viemään viestiä eteenpäin ja joiden tukeen voimme luottaa. Tästä on hyvä jatkaa, yhdessä. 

 

Kiitos Helsinki Pride -yhteisön henkilökunta. Kiitos toiminnanjohtaja Aaro Horsman luotsaamalle, huippuammattilaisten ja asiantuntijoiden joukolle, porukalle, työperheelle, jotka ovat tämänkin viikon meille kaikille valmistaneet ja varmistaneet. Tämä joukko ihmisiä ansaitsee meidän kaikkien kiitoksen. He ovat työskennelleet väsymättömästi kuukausia ja nyt lurkkineet taustalla ja varjoissa, jotta me muuta olemme voineet tulla valmiiseen pöytään nauttimaan. Hatten av, olette timanttia. Tästä on hyvä jatkaa, yhdessä. 

 

Ihmisoikeustaistelija Harvey Milk sanoi aikoinaan: ”Hope will never be silent” ja hänen sanojaan haluan muokaten lainata: Toivo on aina kovaääninen. Helsinki Pride Weekin tarkoituksena on tuoda esille se ihmisoikeustyö, jota me ja kumppanimme tekevät ympäri vuoden. Sen tarkoituksena on edelleen, kaikkien näiden vuosien jälkeen, tehdä selvästi näkyville meidän yhteisömme, ja osoittaa, että työtä on tehty, mutta paljon on vielä tehtävää. Me olemme täällä, me olemme osa tätä yhteiskuntaa, olemme olleet, tulemme olemaan. Huomenna työ jatkuu, entistä kiivaampana, entistä nälkäisempänä kohti uusia edistysaskelia. 

 

Pride in Progress jatkaa kulkuaan, me teemme uusi edistysaskelia, joka päivä. Valtioneuvosto liputti eilen meidän asiamme puolesta, osoittaen vahvasti, miten me olemme näkyviä, me olemme tärkeä osa yhteistä yhteiskuntaamme. Tästä on hyvä jatkaa, yhdessä. 

 

Panu Mäenpää

puheenjohtaja

Helsinki Pride -yhteisö