Tiedoksi asianosaisille,
Olemme vastaanottaneet huolestuneita yhteydenottoja koskien Teemu Mäen näyttelyä ”Transihmisyys – kuvia sukupuolen moninaisuudesta” osana Helsinki Pride -viikkoa.
Huolta on aiheuttanut Teemu Mäen 1988 toteuttama (Kiasman kokoelmiinsa vuonna 1994 ottama ja 2004 Kuvataiteen keskusarkistoon siirretty) taideteos, johon sisältyy eläimeen kohdistuvaa väkivaltaa ja julmuutta sekä HeSetan/Helsinki Priden osallistumista tällaisen taiteen toteuttajan tukemiseen.
HeSetan hallitus on käynyt asiasta pitkän keskustelun, sillä eläinten hyvinvointi ja asiallinen kohtelu ovat meille äärimmäisen tärkeitä emmekä hyväksy minkäänlaista eläinten asiatonta kohtelua osana taiteen tekemistä. Samaan aikaan kuitenkin koemme, että sukupuolivähemmistöjen esiin tuominen on yhteiskunnassamme erityisen tärkeää ja transihmisten oikeuksien edistäminen iso osa myös Helsinki Pridea.
Aiheen monisäikeisyyden takia emme päässeet yksimielisyyteen parhaasta toimintatavasta hallituksen kesken. Tästä huolimatta näyttely tulee pysymään osana Helsinki Pride ohjelmaa sen vähemmistöaiheen vuoksi. HeSeta kokee, että tämän vuoden Helsinki Pride teeman ollessa ääni, on erityisen tärkeää edes auttaa että transyhteisömme ääni tulee kuulluksi.
 
Haluamme kiittää kritiikistä ja keskustelusta, jota tämä aihe on saanut aikaan ja josta voimme kaikki oppia. Kaikkien huolenaiheiden esille nostaminen koskien Helsinki Pridea ja sen arvoja on tärkeää ja toivotamme teidät tervetulleeksi keskustelemaan kanssamme HeSetan Loungeen puistojuhlan aikana klo 14-18 30.6. Teidän ajatuksilla ja tuntemuksilla koskien LHBTIQ+ yhteisön osallisuutta eläinten hyvinvointiin ja siihen, minkälaista toimintaa voimme olla tukemassa, on merkitystä.
 
Ystävällisesti,
HeSeta ry:n hallitus
 
hallitus(@)heseta.fi

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

logo
Ei kategoriaa23.5.2024

”Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa” – virallinen Pride Anthem uudell...

logo
Helsinki Pride 202422.5.2024

Poliittiset toimijat laajasti edustettuina tämän vuoden Helsinki Pride -tapa...

logo
Blogi21.5.2024

Sense of Belonging -hanke vahvistaa yhdenvertaisuuden toteutumista työelämässä