Haussa tukihenkilöitä lhbtiq*- nuorille!
Yhteistyössä HelsinkiMission kanssa nousi ajatus sateenkaarevista tukihenkilöistä lhbtiq*-nuorille. Seuraava peruskoulutus on 16.−18.4.2015 ja nyt voit hakea mukaan! HelsinkiMissio kouluttaa tukihenkilöitä olemaan mukana nuorten arjessa. Tukihenkilönä olet luotettavana aikuisena tukea tarvitsevalle nuorelle. Tapaat tuettavaasi omaan elämäntilanteeseesi sopivalla tiheydellä, tutustumisvaiheen jälkeen kuitenkin vähintään kerran kuukaudessa. Tukihenkilöksi tulee sitoutua vähintään vuodeksi.
Lisätietoja Mission sivuilta tukihenkilötoiminnasta http://helsinkimissio.fi/?sid=39 sekä Mission Riikalta riikka.keskitalo@helsinkimissio.fi
Nuorten_Pride
Lisää tukihenkilötoiminnasta:
Tukihenkilönä olet luotettavana aikuisena tukea tarvitsevalle nuorelle. Tapaat autettavaasi omaan elämäntilanteeseesi sopivalla tiheydellä, tutustumisvaiheen jälkeen kuitenkin vähintään kerran kuukaudessa. On tärkeää muistaa, että ihmissuhde ei synny hetkessä. Siksi sinun tulisi sitoutua nuoren tukihenkilöksi vähintään vuodeksi. Tukihenkilönä voit toimia nuoren ihmisen tukena arjen pulmakohdissa, kanssakulkijana elämänkaareen liittyvien uusien haasteiden kohtaamisessa sekä erilaisten ongelmatilanteiden oppaana ja ohjaajana. Tukihenkilön tehtävänä on olla läsnä, kuunnella avoimesti ja auttaa nuorta myös selkiyttämään elämäntilannettaan. Tukihenkilö ei ole ammattiauttaja, vaan hänen tehtävänään on olla nuorelle läsnä oleva aikuinen, josta välittyy aito kiinnostus nuoren elämää kohtaan. Tukihenkilöt ovat tavallisia ihmisiä, jotka ammentavat omasta elämästään ja kulkevat rinnalla.
Vapaaehtoistyöntekijöiltä ei edellytetä erityistä ammatillista koulutusta tai työkokemusta. Sen sijaan edellytämme tervettä itsetuntoa ja aikuisuutta, aikaa ja sitoutumista työhön sekä positiivista elämänasennetta ja rauhallista elämäntilannetta. Kaikilta vapaaehtoistyöntekijöiltä edellytetään 25 vuoden ikää. Kaikki mukaan haluavat haastatellaan henkilökohtaisesti. Mukaan valituille järjestämme peruskoulutuksen sekä säännöllisesti jatkokoulutusta ja työnohjausta. Vapaaehtoistyöntekijä sitoutuu olemaan mukana toiminnassa säännöllisesti sekä osallistumaan työnohjaukseen ja koulutuksiin. Kaikki vapaaehtoistyöntekijät ovat vaitiolovelvollisia. (Ks. Sosiaalihuoltolaki 17.9.1982/710: 8 luku, §§ 57 ja 58, sekä Rikoslaki 40: luku 19 a § 28.12.1940/796). Täytä hakemus nettisivuillammewww.helsinkimissio.fi. Voit myös pyytää postissa lähetettävän hakemuksen soittamalla vaihteeseemme: (09) 2528 2711.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

logo
Ei kategoriaa23.5.2024

”Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa” – virallinen Pride Anthem uudell...

logo
Helsinki Pride 202422.5.2024

Poliittiset toimijat laajasti edustettuina tämän vuoden Helsinki Pride -tapa...

logo
Blogi21.5.2024

Sense of Belonging -hanke vahvistaa yhdenvertaisuuden toteutumista työelämässä