Tänäkin vuonna Helsinki Prideen kuuluu tuttuun tapaan kulkue, puistojuhla ja konsertti, mutta niiden toteutus tapahtuu yleisötilaisuuksien rajoitusten vuoksi hybriditapahtuman muodossa. Pääset osaksi Helsingin kartalle levittäytyvää Virtuaalikulkuetta, johon voit liittyä kadulta, puistosta tai vaikkapa kotisohvaltasi – fyysinen sijaintisi ei rajoita osallistumistasi.

Huikeasta Helsinki Pride -konsertista pääset nauttimaan tapahtumasivun livestreamin tai Yle:n kautta. Pride-viikonlopun tapahtumien lisäksi viikon varrella järjestetään paljon muutakin ohjelmaa, esimerkiksi bileitä, luentoja ja vertaistapaamisia. Lisää tietoa tämän vuoden tapahtumaan osallistumisesta löytyy pride.fi sivujen ohjeesta, helsinkipride2020.fi -tapahtumasivulta ja Helsinki Priden sosiaalisesta mediasta.

Vietä Prideä turvallisesti

 

  • Vietä Helsinki Prideä kotonasi ilman ulkopuolisia, fyysisiä ihmiskontakteja, jos sinulla on flunssan oireita (nuha, yskä, kuume, kurkkukipu) tai muita koronavirustautiin viittaavia oireita (pahoinvointi, ripuli, väsymys, lihaskipu, hengenahdistus (THL)).
  • Käsiä kannattaa pestä usein ja huolellisesti. Tämä on tärkeää erityisesti sen jälkeen, kun olet yskinyt, niistänyt, koskenut kasvojasi tai tullut ulkoa sisälle sekä ennen ruokailua.
  • Jos vesipistettä ei ole saatavilla, hoida puhdistus hieromalla tehokasta käsihuuhdetta perinpohjaisesti käsiisi.
  • Noudata 1–2 metrin turvavälejä muihin ihmisiin. Voit tarvittaessa myös lempeästi ohjeistaa kanssakokoontujia fyysisen etäisyyden pitämiseen.
  • Yskiessäsi tai aivastaessasi muista peittää suusi kertakäyttönenäliinalla tai sellaisen puuttuessa hihalla.
  • Halutessasi voit käyttää kasvomaskia. Maski suojaa parhaiten huolellisesti käytettynä. Käyttöä voi harjoitella esimerkiksi THL:n ohjevideon avulla.
  • Jos kokoonnutte ystävienne tai muiden läheisten kanssa, pitäkää osallistujamäärä rajattuna.
  • Noudata aina ajantasaisia viranomaisten koronavirustilannetta koskevia ohjeistuksia.

Miten suojaan itseni ja läheiseni verkossa?

 

Kun klikkaat itsesi osallistujaksi lauantain virtuaalikulkueeseen, todellista sijaintiasi ei näytetä. Osallistujien värit levittäytyvät hajautetusti Helsingin kartalle. Jos haluat osallistua vielä näkyvämmin, jaa kuvasi ja tarinasi sosiaalisessa mediassa tägäämällä #helsinkipride2020, #imwithpride tai @helsinkipride.

Osallistuessasi virtuaalisesti kannattaa noudattaa yleistä verkkoturvallisuutta ja välttää jakamasta sellaista tietoa, jota et muutenkaan jakaisi. Jos esimerkiksi et halua muiden tietävän asuin- tai olinpaikkaasi, kiinnitä huomiota valokuvien taustalla näkyviin kyltteihin, nimiin ja maamerkkeihin. Huolehdi myös kavereittesi, rakkaimpiesi ja muiden kanssa-pridettäjien turvallisuudesta.

Hyvä toimintatapa on pyytää lupa aina, kun kuvaat heitä, julkaiset heihin liittyvää sisältöä tai lisäät heidät julkaisuun tägäämällä. 

Kuinka osallistun turvallisesti tilaisuuksiin ja tapahtumiin?

 

Noudata tapahtumissa yleisiä koronaviruksen torjuntaan tähtääviä ohjeita (yllä) sekä tapahtuman järjestäjien antamia ohjeistuksia. Osaan tapahtumista vaaditaan ennakkoilmoittautuminen tai lipun osto, joita varten kannattaa tarkastaa tiedot ohjelmasivulta.

Ohjelmajärjestäjät huolehtivat tapahtumien turvallisuudesta muun muassa pitämällä pinnat puhtaina, järjestämällä tarvittavat turvavälit ja mahdollisuuden käsihygieniaan, sekä tiedottamalla asioista omilla kanavillaan. Aina, jos huomaat jonkin turvallisuuspuutteen, ilmoita asiasta viipymättä tapahtuman järjestäjälle, koska saatat olla ensimmäinen asian huomannut! 

Hätätapauksissa ja onnettomuustilanteissa ota yhteys yleiseen hätänumeroon 112. Pyri mahdollisuuksien mukaan huolehtimaan yleisestä turvallisuudesta. Anna tarvittaessa ensiapua tai pyydä jotakuta auttamiseen kykenevää antamaan ensiapua. 

Mitä teen, jos tilanne muuttuu?

 

Helsinki Pride 2020 noudattaa ajantasaisia viranomaissuosituksia. Seuraamme tilannetta tiiviisti ja tiedotamme viipymättä mahdollisista muutoksista tapahtumien järjestämisessä. 

Pride syntyy ihmisistä

 

Pridea ei voi peruuttaa, koska sen ydin on ihmisissä, kaikissa meissä. Tänä vuonna tapoja osallistua on monia, toivottavasti niistä löytyy sinulle hyvä ja turvallinen vaihtoehto.

helsinkipride2020.fi

#helsinkipride #helsinkipride2020 #imwithpride

#ylpeysmuuttaamaailmaa #changingtheworldwithpride

Kirjoituksen apuna: THL, AVI

 

 

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

logo
Rekry12.7.2024

Helsinki Pride -yhteisö rekrytoi: Helsinki Pride -tapahtuman kumppanuuspääll...

logo
Helsinki Pride 202429.6.2024

Helsinki Pride -yhteisö jakoi Ylpeys muuttaa maailmaa -tunnustuspalkinnot yh...

logo
Tiedotteet & kannanotot26.6.2024

Avoin kirje lakivaliokunnalle