Saanko olla totta?- ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä kokoontuu HeSetan tiloissa kaapelitehtaalla (Tallberginkatu 1 C, 4. krs HELSINKI) 8 kertaa tiistaisin klo 18-20 3.3.2015 alkaen ja päättyen 21.4.2015 (poikkeus viikolla 13 tapaaminen 26.3)
Vertaistukiryhmä toteutetaan yhteistyössä HeSetan ja UUT:n (Uskontojen uhrien tuki ry) kanssa. Ryhmään ovat tervetulleita henkilöt, jotka kuuluvat tai ovat irtautuneet ahtaasta uskonnollisesta yhteisöstä ja kokevat että oman sukupuolisuuden tai seksuaalisuuden kanssa ei ole saanut olla totta. Ryhmä on tarkoitettu niin sateenkaareville kuin muillekin, joilla on omaa seksuaali-identiteettiä rajoittavia kokemuksia. Vertaistukiryhmässä opetellaan puhumaan totta omista kokemuksista ja tunteista. Jokainen on ryhmässä itseään varten. Ryhmässä on mahdollisuus käydä läpi omaa elämäntarinaansa ja katsoa hiljalleen tulevaisuuteen.
Ryhmän jäsenet sitoutuvat noudattamaan ryhmäsääntöjä, jotka luovat turvalliset raamit. Sääntöjä ovat mm. ehdoton luottamuksellisuus, ajan jakaminen tasan ja toisten kuunteleminen ilman neuvomista.
Ryhmänohjaajana toimii seksuaalineuvoja ja psykoterapeutti opiskelija. Ilmoittautuminen ja tiedustelu 20.2.2015 mennessä sähköpostiosoitteeseen: aaro.horsma@heseta.fi tai joni.valkila@uut.fi Ilmoittautuessasi kerro nimesi ja puhelinnumerosi. Jokainen ryhmään tulija esihaastatellaan puhelimitse 23.2 klo 14-16 tai 26.2 klo 17-19. Ryhmään mahtuu mukaan 8 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksen ja esihaastattelun perusteella.