Meillä kaikilla tulisi olla vapaus olla juuri sellaisia kuin olemme. Vapaus pukeutua ja ilmaista itseämme juuri niin kuin haluamme. Olemisen vapautta on yhtä monenlaista kuin ihmisiäkin. Mitä se sinulle itsellesi tarkoittaa? Lue alta, mitä olemisen vapaus merkitsee Zalandon Vapauden vaatekaappia hostaaville esikuville.

 

Tuure Boelius / @helsinkipride IG Live ti 8.9. klo 19

Vapaus olla merkitsee mulle onnellisuutta. Kun on itse ollut joskus lukossa itsensä kanssa ja kun siitä vapautui, niin se vaikutti kokonaisvaltaiseen onnellisuuteen. Siksi vapaus merkitsee niin paljon. Tyyli on keskeinen osa itseilmaisua. Sanotaan että vaatteet värittää kantajansa, mutta itse ajattelen että kantaja värittää vaatteensa. Vaatteilla ei ole sukupuolta.

 

Kevin Koho / @helsinkipride IG Live ke 9.9. klo 19

Olen aina arvostanut vapautta enemmän kuin turvallisuutta, joista tietysti molemmista kannattaa pitää kiinni. Mulle vapaus merkitsee mahdollisuutta olla aito itselleni ja siksi onnellinen. Haluan pukeutumisella kyseenalaistaa heteronormatiivisia sääntöjä ja sukupuolirooleja – niillekin voi naljailla. Haluan viestiä että glamour ja näyttävyys kuuluvat kaikille sukupuolesta riippumatta. Toivon, että ihmiset ymmärtäisivät, että koskaan ei voi miellyttää kaikkia, joten kannattaa toteuttaa itseään. Toivottavasti jokaiselle löytyy lähipiiri, joka hyväksyy ja arvostaa.

 

Kelet / @helsinkipride IG Live to 10.9. klo 19

Millaista elämä olisi, jos ei olisi vapautta olla oma itsensä? Toisille voi sopia valmiiden polkujen kulkeminen, mutta jotkut tukehtuu siihen. En ole itse sellainen jota voi lokeroida. Mulla on erilaisia tyylejä, mutta yleensä pukeudun näyttävästi. Luonteeltani olen ”big personality” ja sitä haluan ilmaista myös vaatteilla. Mulla on afrikkailaisia vaatteita, tiukkoja, vaatteita, näyttäviä vaatteita…. Bottom line mun pukeutumisessa on että kaikki on mua.

 

Pehmee / @helsinkipride IG Live pe 11.9. klo 19

Mulle vapaus tarkoittaa rajattomuutta. Sitä, että voi olla rajaton itse asettamiensa rajojen sisällä. Sukupuoli on sosiaalinen konstruktio. Vaatteilla ei ole sukupuolta. Vapaus ei vielä toteudu täysin omassa pukeutumisessani, koska valikoima, johon minulla on mahdollisuus päästä käsiksi on erittäin rajallinen. Pukeutuminen on tärkeä osa itseilmaisua ja itseilmaisu on ihmisoikeus. Muotikentän on muututtava.

– Caroline

 

Vapautta on tuntea olevansa kokonainen. Se on yhteiskunnan asettamien raamien rikkomista. Oli sun keho millainen tahansa, sulla on lupa määritellä mikä itsestä näyttää hyvältä ja toteuttaa sitä. Se on osa identiteettiä ja sitä kautta ihmisoikeus. Mun pukeutumisessa vapaus näkyy aktiivisena päätöksenä olla peloton ja olla välittämättä paheksunnasta. Haluan rohkaista kaikkia etsimään omaa yhteisöä, jonka kautta voi löytyä oman tyylin ydin.

– Meriam

 

 

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

logo
Tiedotteet & kannanotot14.6.2024

Yhteiskannanotto: rauha tuo vähemmistöille turvaa – vähemmistöjen oikeudet o...

logo
Helsinki Pride 202431.5.2024

Helsingin pormestarikunta Helsinki Pride -tapahtuman suojelijaksi vuonna 2024

logo
Ei kategoriaa23.5.2024

”Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa” – virallinen Pride Anthem uudell...