Syyskokouksessa 29.11. HeSeta (vuonna 2019 Helsinki Pride -yhteisö) sai uuden upean hallituksen!
 

Yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Juha Kilpiä. Hallituksen varsinaisiksi jäseniksi kaksivuotiskaudelle valittiin Hassen Hnini, Noora Nurminen ja Luca Lönnfors ja vuoden kaudelle Laura Pönkänen. Varajäseniksi valittiin vuoden kaudelle Kristoffer Ignatius ja Rosa Meriläinen. Kauttaan jatkavat Danielle Gargour ja Siiri Viinikainen.
Tuore hallitus vastasi omin samoin pariin kysymykseen itsestään, kokemuksestaan ja odotuksistaan.

 1. Kerro vähän itsestäsi // Tell us a little bit about yourself
 1. Millaista osaamista/kokemusta tuot mukanasi Helsinki Pride -yhteisön hallitukseen? // What kind of expertise/experience you are bringing to Helsinki Pride Community´s board?
 1. Mitä odotat vuodelta 2019 hallituksessa? // what are your expectations for 2019 in the board?

 
Juha Kilpiä

 1. Olen Juha Kilpiä, 47-vuotias työnohjaaja, ryhmänohjaaja ja seksuaalipedagogi, jota kiinnostaa yhdessä ajattelemisen taito, ihmisten moninaisuus ja yhdenvertaisuuden, hyvän elämän sekä osallisuuden kysymykset
 2. Tuon hallitukseen mukanani pitkän ja moninaisen ammatillisen kokemuksen seksuaalisuuden- ja sukupuolisuuden hyvinvoinnin edistämisestä, halun eettiseen vastuunkantoon, dialogisen yhteyttä hakevan työotteen ja innon kirjoittamiseen.
 3. Odotan mahdollisuuksia edistää ja vahvistaa ihmisten oikeuksia, mahdollisuuksia ja vapauksia toteutua seksuaalisesti ja sukupuolisesti omana itsenään. Lisäksi odotan innolla työskentelyä ja jaettua aikaa muiden hallituslaisten kanssa ja siitä syntyvää ymmärrystä ja kehittämisen tarvetta sekä taitoa.

 
Danielle Gargour

 1. Hi! I’m Dani, I am on my second year in HeSeta board (next year Helsinki Pride -yhteisö); I was vice chair of the board in 2018. I am a “third culture kid”, which means I was raised in cultural settings outside of my own and do not feel I am part of any culture or nationality. For this reason, I am most interested in international affairs, or operations dealing with people of multiple backgrounds.
 2. I have been a rainbow activist since 2008 in the US, baltics and of course Finland. I am particularly experienced in international affairs, activism and communications. A bit of a change from last year, when I took responsibility for administrative operations with Aaro.
 3. To support the Helsinki Pride -yhteisö workers the best I can; to take what was learned from last year and ensure smooth operations for 2019!

 
Siiri Viinikainen

 1. Olen Siiri, 31-vuotias kulttuuririennoissa ja keikoilla kävijä. Työpäivät täyttyvät osallisuuden ja viestinnän suunnittelusta. Sunnuntaisin kuuntelen radio Suomen musaohjelmat ja juon pannullisen kahvia kissojeni kanssa.
 2. Hallituksen jäsenenä olen ollut kaksi vuotta, joten tiedän järjestön viime vuosien kehityskulun ja ymmärrän millaisia tarpeita on ja mihin pitää keskittyä, jotta toimintaa voidaan kehittää. Osaamista löytyy etenkin markkinointiviestintään ja tapahtumatuotantoon.
 3. Saamme kehitettyä hallituksen toimintaa enemmän strategiseen suuntaan sekä luotua järjestölle toimintalinjoja, jotka ohjaavat työskentelyä. Odotan myös hyvää yhteishenkeä, joka heijastuu työntekijöihin sekä jäseniin.

 
Hassen Hnini

 1. Hassen Hnini, Gay and Human Right activist, born in 1983. Board member of Heseta 2016 and the chair of Heseta for 2017/2018. Project worker in Loisto Setlementti. Involved with different network and organizations to support the asylum seekers and the refugees in Finland.
 2. Visibility for LGBTIQ the people of colors, and my expertise of working with asylum seekers.
 3. Be more involved in media, giving more for the communication and visibility of Helsinki Pride Community.

 
Noora Nurminen

 1. Hei, olen Noora ja työskentelen järjestökentällä turvapaikanhakijoiden kotoutumista tukevassa hankkeessa. Olen saanut tehdä hyvää yhteistyötä HeSetan kanssa viimeiset kolme vuotta niin työn kautta kuin vapaaehtoisenakin ja siksi olen innolla mukana toiminnassa myös hallituksen jäsenenä.
 2. Tuon hallitukseen akateemista osaamista ihmisoikeuksista, joita olen opiskellut kandi- ja maisteriopintojeni pääaineena. Tuon myös työkokemusteni kautta kehittynyttä vankkaa osaamista vapaaehtoistoiminnan kehittämisestä ja ymmärrystä haavoittuvassa asemassa olevien turvapaikanhakijoiden tilanteesta.
 3. Olen iloinen, että pääsen tutustumaan uusiin hallituksen jäseniin ja työntekijöihin paremmin sekä ideoimaan yhdessä vuotta 2019. Odotan työskentelyä tiiminä ihmisoikeuksien ja yhteisten tavoitteiden eteen.

 
Luca Lönnfors

 1. Luca Lönnfors, 26v. Viihtynyt Helsingin seudulla jo puolenkymmenyä vuotta, olen valmistunut medianomiksi ja tällä hetkellä työskentelen kaupan alalla ja vapaana toimittajana. Aiemmin olen tehnyt jonkin verran vapaaehtoisena työtä Transtukipisteelle ja ollut Seta ry:lla työharjoittelussa. Vapaa-ajalla harrastan koiria ja retkeilyä.
 2. Haluan varmistaa, että transihmiset ja heidän asemansa otetaan huomioon päätöksenteossa, sillä olemme edelleen yhteiskunnassa hyvin haavoittuvassa asemassa oleva vähemmistö. Transihmiset ovat helposti alttiina muutoksille ja päätöksille, joiden takana ovat henkilöt joilla ei itsellään ole transtaustaa tai transsensitiivistä lähestymistapaa asioihin. Koulutukseni ansiosta minulla on myös kattava kuva tämänhetkisestä mediakentästä ja sen haasteista ja mahdollisuuksista sekä kokemusta erilaisten yhteisöjen ja organidaatioiden sisäisestä ja ulkoisesta viestinnästä.
 3. Meillä on koossa hieno ja monipuolinen hallitus, josta löytyy usean eri alan asiantuntijoita. Odotan innolla kaikkiin hienoihin uusiin ihmisiin tutustumista ja sitä, että lyömme kaikki viisaat päämme yhteen tasavertaisuuden ja hyvän meiningin hyväksi Helsingissä!

 
Laura Pönkänen

 1. Olen Laura Pönkänen, tuore Helsinki Pride -yhteisön hallituksen jäsen. Olen ammatiltani psykologi ja viimeistelen myös opintoja mediakulttuurin alalta. Harrastan roller derbyä ja elokuvia. Helsingissä olen ehtinyt asua vasta vajaan vuoden verran.
 2. Olen tehnyt monen alan töitä mm. tutkijana, koulupsykologina ja mediakasvatuksen asiantuntijana, joten tuon hallitukseen osaamista ja kokemusta järjestötyöstä, erityisesti projektien ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen suunnittelusta, sekä monenlaisesta mielenterveystyöstä nuorten ja aikuisten parissa. Nykyisessä työssäni Loisto setlementissä, kunniaan liittyvän väkivallan hankkeessa, on kuluneen syksyn aikana ollut jo paljon yhteistyötä HeSetan kanssa mm. ryhmien järjestämisessä ja asiakastyössä, ja hallituksessa on hyvä jatkaa tämän yhteistyön kehittämistä ja pohtia muita yhteistyökuvioita.
 3. Odotan avointa ja lämminhenkistä yhteistyötä ja uusia avauksia etenkin yhteiskunnallisessa vaikuttamistyössä. Sitä, että saamme Helsinki Pride -yhteisöstä entistä lähestyttävämmän ja saavutettavavamman kaikille.

 
Kristoffer Ignatius

 1. Moi, mä oon Kristoffer! Pohjoisen kasvatti, Hollannissa käväissyt ja nyt Helsingissä asuva nelikymppinen mies. Olen tehnyt uraa mediassa pitkään ja antanut sille valtavasti aikaa ja intohimoa. Minua kiinnostaa ihmiset, ihmisoikeudet, musiikki, tanssi, puutarha, keittiö ja sellainen arkinen hyvä olo. Haluan, että jokaisella olis mahdollisuus arkeen sellaisena kuin on, ilman pelkoa, ilman muiden määrittelyä, ilman lakien määrittelemää statusta.
 2. Uskon, että yli 15 vuoden työskentely mediakentällä ja myös kaupallisilla toimijoilla on erinomainen lähtökohta tuomaan tuntemusta viestinnästä, mediasta, mediasuhteista ja sosiaalisesta mediasta. Koen, että minulla on myös tietämystä tuoda esille asioita ”kansankielellä”. Olen myös itse kokenut henkilökohtaisesti rankan koulukiusaamisen liittyen seksuaalisuuteni ja taistellut sieltä ylös kohti omia unelmia. Uskon, että pystyn samaistumaan usean henkilön saappaisiin ja sitä kautta viemään ja tuomaan asioita molempiin suuntiin. Minulla on kokemusta vuosien vapaaehtoistyöstä, yhdistystystoiminnasta, sekä tapahtumien suunnittelusta & tuottamisesta. Haluan antaa osaamiseni mahdollisimman hyvin käyttöön.
 3. Olen innoissani alkavasta vuodesta! Uutta verta :) Haluan tuoda ihmisiä + asioita enemmän yhteen ja samalla viestittää kaikesta selvästi niin, että jokainen ymmärtää ne! Kansankielisyys käyttöön tässäkin.

 
Rosa Meriläinen

 1. Olen Rosa Meriläinen, Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry:n pääsihteeri eli päätyöni on nostaa kulttuurin ja taiteen yhteiskunnallista arvostusta ja rahoitusta. Homokulttuuri on tietysti mitä tärkein osa Suomea!
 2. Erinomaiset yhteiskuntasuhteeni.
 3. Vaalivuosi voi tehdä Pridesta suurimman ja kauneimman ikinä!

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

logo
Ei kategoriaa23.5.2024

”Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa” – virallinen Pride Anthem uudell...

logo
Helsinki Pride 202422.5.2024

Poliittiset toimijat laajasti edustettuina tämän vuoden Helsinki Pride -tapa...

logo
Blogi21.5.2024

Sense of Belonging -hanke vahvistaa yhdenvertaisuuden toteutumista työelämässä