Ensimmäinen Helsinki Pride -yhteisön hallituksen kokous tältä vuodelta on ohi! Suurella ja ilolla ja kunnioituksella pääsen puheenjohtamaan vapaaehtoisten joukkoa, joka on päättänyt ja sitoutunut omistamaan omaa vapaa-aikaansa yhdenvertaisemman ja tasa-arvoisemman yhteiskunnan eteen, meidän kaikkien puolesta, kokous kerrallaan!

Järjestön hallituksessa toimiminen on etuoikeus, joka vaatii jäseneltään paljon. Paljon tietoa, paljon oppimista, paljon sitoutumista tekemään asioita, jotka aina eivät ole hauskoja, mutta joka kerta erittäin tarpeellisia. Tarvitaan kärsivällisyyttä, näkemyksellisyyttä ja isoja korvia. Kuunteleminen on kaikkien tärkein työväline: on huomioitava jäsenistöä, järjestön asiantuntijoita ja käden on oltava koko ajan ympäröivän maailman pulssilla. Kaiken aikaa ollaan valtavan työmaan edessä miettien, mistä päästä aloitetaan hommat?

 

Itse iloitsen siitä, että joukkomme on tänäkin vuonna vahvasti hyvän puolella, valmiina luotsaamaan laivaa niin, että henkilökuntamme saa parhaan mahdollisen tuen tehdä ympärivuotista toimintaamme. Valtakunnallisesti vaikuttavimman tapahtuman, Priden, lisäksi työmme tavoittaa pääkaupunkiseudulla koko vuoden ajan valtavan määrän ihmisiä, eikä sen työn tarve ole korona-aikana vähentynyt, päinvastoin, sen merkitys on kasvanut entisestään. Yhteisön läsnäolo ja yhteisöllisyyden tarve on korvaamattomampaa kuin koskaan aikaisemmin. Siihen tarvitsemme toisiamme, siihen tarvitsemme juuri sinua.

Helsinki Pride -yhteisö rahoittaa toimintaansa pääasiallisesti oman varainhankintansa avulla ja siihen tarvitsemme kaikkia. Sinua. Jos, ja kun, sinä uskot siihen, että me olemme kaikki yhdenvertaisia ja yhteiskunnan muutos lähtee yhdenkin ihmisen uskosta parempaan, olet juuri oikeassa osoitteessa. Tämä joukko ihmisiä ovat sinun ihmisiäsi. Tule siis mukaan yhteisöön, yhteiseen ylpeyteen ja liity joukkoomme saman tien. Jäsenyytesi on meille korvaamaton, sinä olet meille korvaamaton. Juuri sellaisena kuin sinä olet.

 

Tuleva vuosi asettaa meille kaikille varmasti jälleen haasteita ja niiden haasteiden edessä ei yksin kenenkään tarvitse olla. On tärkeää, että voimme jatkaa työtämme, meidän kaikkien yhteisen hyvän eteen. Ja sen voin vakuuttaa, että me hallituksessa haluamme aktiivisesti edistää ylpeyden tunteen kasvamista: ylpeyttä sinusta, ylpeyttä meistä kaikista.
Ylpeys muuttaa maailmaa – sen muutoksen tekemiseen kutsun juuri sinut!

 

Ylpeästi,
Panu Mäenpää
Helsinki Pride yhteisön puheenjohtaja 2021

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä