Vuosi 2022 lähenee loppuaan ja samalla loppuu mahtavat kaksi vuotta Helsinki Pride -yhteisön puheenjohtajana, minun osaltani. Ylpeästi ja etuoikeutettuna olen saanut olla mukana muuttamassa maailmaa, yhdessä mahtavan porukan kanssa, teidän kanssanne. 

Kaksi vuotta on ollut monellakin tavalla kummallista aikaa: ensimmäisenä vuonna olimme vielä pandemian keskellä ja niin kuin kaikilla, meilläkin oli mielikuvituksessa venymistä siinä, miten saimme toiminnan pyörimään ja miten kaiken sen keskellä saimme Suomen suurimman ihmisoikeustapahtuman järjestettyä. Yhteisöllisyys on aina ollut keskeinen arvomme ja sen luominen maailmassa, jossa ihmisten kohtaaminen ja kohtauttaminen oli mahdotonta, tuntui lähes ylitsepääsemättömältä. Mutta mahdotontahan se ei ollut, yhteisömme maan mainiot työntekijät tekivät siitä mahdollista, yhdessä vapaaehtoistemme ja kumppaniemme kanssa. Se varmasti jää meille kaikille vahvasti mieleen, osoituksena yhteisön vahvasti voimasta ja tuesta toisillemme. 

Kuluneena vuotena olemme kukoistaneet entistä kirkkaampina. Yhteen tuleminen ja yhdessä oleminen ovat vahvistuneet entisestään, ymmärrys ihmisten kohtaamisen tärkeydestä on aina vain kirkastanut voimaansa. On ollut suuri, suuri, ylpeyden aihe, miten olemme pystyneet nousemaan jaloillemme ja tarjoamaan edelleen yksilökohtaamisia, ryhmätoimintaa, koulutuksia, valmennuksia ja jälleen, Suomen suurimman ihmisoikeustapahtuman, livenä! 

Minulle puheenjohtajana toiminen, tässä järjestössä, on ollut aina suuri kunnia ja kuten sanoin, etuoikeus. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asia on minulle henkilökohtainen, mutta tämän järjestön luotsaaminen on aina ollut ennen kaikkea palvelutehtävä. Palvelutehtävä yhteisöllemme, toimistolle, hallitukselle, kumppaneille ja koko yhteiskunnalle. Ja se tehtävä on ollut ja tulee olemaan meidän kaikkien yhteinen. Ja yhdessä sitä on ollut ilo tehdä. 

Näiden kahden vuoden aikana olen saanut mahdollisuuden tavata mitä voimaannuttavimpia ihmisiä, jotka haluavat rakentaa yhdenvertaista maailmaa. Kaikilta teiltä olen oppinut, kaikilta teiltä olen saanut uskoa siihen, että jokainen meistä haluaa hyvää elämää paitsi itselle, niin myös toisille ihmisille. 

Meidän liikkeemme on vahva, se koostuu moninaisista ihmisistä, joilla kaikilla on vahva halu muuttaa maailmaa. Nyt on minun aikani siirtyä marssimaan tämän ison porukan mukana ja antaa joukon johtaminen oivalliselle seuraajalleni. Mies voi lähteä ylpeydestä, mutta ei ylpeys miehestä! 

Sydämellinen kiitos teille kaikille, teihin on hyvä ollut kuulua ja teihin kuulun vastakin! 

Panu Mäenpää