Helsinki Pride -yhteisö jakaa vuosittain Ylpeys muuttaa maailmaa -tunnustuspalkintoja nostaakseen esiin tahoja, joiden työ ihmisoikeuksien edistämisen puolesta on erityisen tunnustuksen arvoista. Vuonna 2022 palkinnon saivat ISIO ry ja Borenius Asianajotoimisto Oy.

Maailmaa muutetaan yhdenvertaisempaan suuntaan yhdessä. Helsinki Pride -yhteisön jakama Ylpeys muuttaa maailmaa -tunnustuspalkinto jaetaan vuosittain kahdelle taholle, jotka ansaitsevat ihmisoikeuksia edistävästä työstään erityisen tunnustuksen. Tänä vuonna palkinnon saivat intersukupuolisten ihmisoikeuksia ajava ISIO ry ja Borenius Asianajotoimisto Oy. Palkinnot jaettiin Helsinki Pride House -avajaisissa nykytaiteen museo Kiasmassa maanantai-iltana 27.6.

ISIO ry ajaa intersukupuolisten ihmisten oikeuksia

Vuonna 2019 perustettu Intersukupuolisten ihmisoikeudet – ISIO ry haluaa olla aikaansaamassa muutosta, jotta intersukupuolisten oikeus keholliseen koskemattomuuteen toteutuu. Yhdistys ottaa kantaa ja tuo keskusteluun intersukupuolisten ihmisten äänen sekä toimii vahvasti heidän oikeuksien edistämiseksi.

Helsinki Pride -yhteisön hallitus haluaa palkita ISIO ry:n Ylpeys muuttaa maailmaa -tunnustuspalkinnolla näkyvästä työstään intersukupuolisten ihmisten ihmisoikeuksien eteen. Hallituksen puheenjohtaja Panu Mäenpää kiittää yhdistystä heidän arvokkaasta työstään:

”ISIO ry on tuonut näkyväksi ja kuuluvaksi intersukupuolisten ihmisoikeudet ja heidän äänensä. Järjestö tekee arvokasta työtä lakimuutosten ja asenneilmaston muuttamisen eteen,” Mäenpää sanoo.

Yhdistyksen puheenjohtaja Kaisli Syrjänen näkee huomionosoituksen merkittävänä ja muistuttaa ISIO ry:n ajamista tärkeistä teemoista:

”Tämä on tärkeä huomionosoitus työllemme. Intersukupuolisten, erityisten intersukupuolisten lasten asema on noussut esiin yhä enemmän, siitä kiitos intersukupuolisille aktivisteille ja meidän tärkeille yhteistyökumppaneille ja tukijoille. Toivottavasti tämän palkinnon saaminen muistuttaa kaikkia, erityisesti lainsäätäjiä siitä, että lapset, joilla on jokin sukupuolipiirteiden variaatio, tarvitsevat erityistä suojelua,” hän kommentoi.

Borenius Asianajotoimisto tekee arvokasta pro bono -neuvontaa

Borenius Asianajotoimisto Oy toimii laajasti yhteiskunnallisen muutoksen edistäjänä erilaisten järjestötoimijoiden kautta. Asianajotoimisto on toiminut jo useiden vuosien ajan Helsinki Pride -yhteisön kumppanina. Boreniuksen tarjoama ammattiosaaminen on mahdollistanut Helsinki Pride -yhteisön toiminnan vahvan pohjan rakentamisen, jotta maailmaa voidaan muuttaa yhdessä entistä vahvemmin yhdenvertaiseksi.

Mäenpää kiittelee Boreniusta vuosien yhteistyöstä:

”Olemme todella kiitollisia Boreniukselta saamastamme tuesta yhdistyksemme toiminnan kehittämiseksi, ympäri vuoden. Ylpeys muuttaa maailmaa -tunnustuksella haluamme kiittää heitä tinkimättömästä työstä yhdenvertaisen maailman eteen, jota he tekevät auttamalla meidän lisäksi myös useita muita järjestötoimijoita omalla ajallaan ja ammattitaidollaan. On ilo jatkaa Boreniuksen kanssa yhteistyötä myös tulevaisuudessa,” Helsinki Pride -yhteisön puheenjohtaja hymyilee.

Boreniuksen osakas ja hallituksen puheenjohtaja Samuli Simojoki avaa yrityksen työtä yhdenvertaisemman yhteiskunnan eteen:

”Helsinki Pride -yhteistyömme tarjoaa meille ainutlaatuisen mahdollisuuden vaikuttaa yhdenvertaisemman yhteiskunnan kehittymiseen. Osana vastuullisuusohjelmaamme tarjoamme pro bonona oikeudellista neuvontaa useille sellaisille yhteistyökumppaneille, joiden toiminnan kautta voimme edistää tärkeitä yhteiskunnallisia ja lainsäädäntöön liittyviä aiheita,” hän toteaa.

Lisätietoja antaa:

Panu Mäenpää
hallituksen puheenjohtaja, Helsinki Pride -yhteisö
panu@pride.fi
+358 50 3011332

Voit ladata kuvia palkintojenjakotilaisuudesta mediakansiostamme.

Helsinki Pride -yhteisö on ihmisoikeus- ja kansalaisjärjestö joka tekee monipuolista sosiaali- ja nuorisotyötä, tarjoaa koulutus- ja konsultointipalveluita sekä järjestää ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma Helsinki Pride -viikon edistääkseen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ja hyvinvointia.