Helsinki Pride -yhteisön työ on kehittynyt ja kasvanut 2010-luvulla hurjasti ja olemme toimineet ensimmäisenä monessa.
Nuorisotyön ja -palveluiden kehittäminen alkoi ensimmäisellä sateenkaarierityisen nuorisotyön hankkeella vuonna 2014. Olemme saaneet niin kunnat kuin muita kolmannen sektorin toimijoita mukaan vahvistamaan sateenkaarinuorten osallisuutta ja oikeuksia osana ympärivuotista Nuorten Pride -työtämme.
Vuodesta 2015 olemme pilotoineet Together-työtä, turvapaikanhakijoiden ja pakolaistaustaisten yksilötason tukityötä ja vertaistoimintaa. Olemme yhdessä luoneet turvallista yhteisöä ja tukea erityisen haavoittuvassa asemassa oleville ja pyrkineet tuomaan heidän tarpeet sekä turvapaikkaprosessin epäkohtia näkyviksi näiden muuttamiseksi.
Helsinki Pride -viikko on nykyään Suomen suurin ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma, tavoittaen kymmeniä tuhansia ihmisiä lisäämään tietoa moninaisuudesta, edistämään yhdenvertaisuutta ja ihmisoikeuksia sekä tekemään näkyväksi meidät, sateenkaariyhteisön.
Ympärivuotinen työmme mahdollistuu julkisilla avustuksilla, vahvoilla ja vaikuttavilla kumppanuuksilla, satojen upeiden vapaaehtoisten työpanoksella sekä Suomen kovimmalla asiantuntijatiimillä.
Allekirjoittaneen kanssa sosiaali- ja nuorisotyön tehtävissä toiminut Mimosa Puumalaisen jatkaa tukipalveluiden kehittämistä ja toteuttamista. Osa-aikaisena maaliskuun loppuun asti Espoon nuorisotyötä kehittää ja koordinoi Lili Pakalén. Kumppannuustyön ja Pride-viikon yritysyhteistyön uudelle tasolle nostanut Ossi Lehto jatkaa kumppanuusvastaavana.
Jo aiemmin julkistimme, että maaliskuussa järjestön HR- ja taloushallinnon sekä kumppanuustyön tehtäviin astuu Emma Kolu, joka tuo työhömme vahvaa järjestötyön, vaikuttamisen ja organisaation kehittämisen osaamista.
Nyt suurella ylpeydellä esittelemme työntekijätiimimme kolme uutta timanttista asiantuntijaa: Annu Kemppainen, Yasmin Yusuf ja Aiski Ryökäs!
– tervetuloa mukaan muuttamaan maailmaa ylpeydellä! Lue heidän esittelyt kuvan alta.
-Aaro Horsma, toiminnanjohtaja
Annu Kemppainen
Tapahtumien ja yhteisöllisyyden asiantuntija
Kulttuurituottaja (AMK) ja yhteisöpedagogi (YAMK) Annu on taiteen ja kulttuurin monitaituri, pitkän linjan lhbtiq+ -aktivisti ja feministi. Annu on toiminut aiemmin mm. Todellisuuden tutkimuskeskuksen toiminnanjohtajana, perustanut Transforces-yhteisökollektiivin sekä tuottanut lukemattomia taide- ja kulttuuriprojekteja.
“Haluan antaa yhteisölle asiantuntemukseni ja väsymättömän intohimoni maailman muuttamiseen! Tavoitteeni on, että voimme yhdessä, upeiden sateenkaariyhteisömme ihmisten ja kumppaniorganisaatioiden kanssa, tehdä Helsingistä hauskemman ja turvallisemman paikan olla ja asua, sekä lisätä ihmisten kohtaamisia, yhteisöllisyyttä, iloa ja solidaarisuutta” kertoo Annu odotuksistaan tulevassa tehtävässä.
Yasmin Yusuf
Together- työn ja inkluusion asiantuntija
Sosionomi (AMK) Yasmin on maahanmuuttaja- ja turvapaikkatyön asiantuntija ja tinkimätön aktivisti. Yasmin on aiemmin tehnyt töitä Monika Naiset -liitossa, Helsingin Diakonissalaitoksella , Kotimajoituksen Tuki Refugees Welcome Finland ry:llä ja toiminut feministisen ja antirasistisen kansalaisjärjestö Fem-R:n hallituksessa.
“Aiempi työkokemukseni on tehnyt näkyväksi sen, että erityisen haavoittuvassa asemassa olevat asiakasryhmät kuten seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvat turvapaikanhakijat eivät saa oikeita palveluita oikea-aikaisesti. Työssäni haluan tehdä tämän problematiikan näkyväksi, jotta yksilöt saavat tarvitsemansa tuen ja, jotta voisimme varmistaa, että heidän oikeutensa toteutuvat. Haluan myös varmistaa, että päättäjät ja sidosryhmät ymmärtävät yllä mainitun haasteen ja seksuaali- sekä sukupuolivähemmistöön kuuluvien turvapaikanhakijoiden aseman ja vaikean tilanteen, jotta he voivat sisällyttää nämä kysymykset linjauksiinsa ja päätöksiinsä”, kertoo Yasmin tavoitteistaan pian alkavassa työssä.
Aiski Ryökäs
Vapaaehtoistoiminnan ja osallisuuden asiantuntija
Kulttuurituottaja (AMK) sekä sosiologian ja sosiaalisen antropologian maisteri Aiski on kansainvälisestikin kokenut ihmisoikeustyön ammattilainen. Aiski palasi vuosien jälkeen Suomeen Unkarista, jossa hän toimi muun muassa tuottajana, vapaaehtoistyön- sekä ohjelmakoordinaattorina että hankepäällikkönä erityisesti turvapaikka- ja pakolaistyön äärellä.
“Haluan työssäni tukea yhdenvertaisuutta ja elinvoimaista demokratiaa. Vapaaehtoistyön koordinointikokemukseni nojaa vahvasti osallisuuden ja vaikuttamisen näkökulmaan, ja sitä olen toki jatkanut aktivistitoiminnassa mm. 80 000 hengen mielenosoitusten järjestämisessä Unkarissa. Työskentely Unkarin ihmisoikeuskentällä koulutti minut priorisoimaan työhyvinvoinnin ja vaalimaan yhteisön sisäistä tukea. Näen vahvan ja ammattimaisen organisaation rakentuvan läpinäkyvällä työilmapiirillä, jossa on turvallista olla, oppia ja tehdä virheitä, ja jokaiselle tilaa löytää potentiaalinsa”, kertoo Aiski taustastaan ja tavoitteistaan osana Helsinki Pride -yhteisöä.
Uudet työntekijät tavoitettavissa 1.3.2020 alkaen.
Lisätietoja: aaro@pride.fi