Puistojuhla Helsingin Kaivopuistossa

Olemme onnellisia siitä, että saamme jälleen kokoontua yhdessä päättämään Pride-kuukauden lauantain perinteisellä puistojuhlalla Helsingin Kaivopuistossa!

Meille on ensisijaisen tärkeää, että Pride-viikon ytimessä oleva yhteisöllisyys säilyy, vaikka tapahtuma osallistujamäärineen on kasvanut viime vuosina. Juhlan tekevät ihmiset ja haluamme säilyttää kaiken Pride-viikon ohjelman maksuttomana ja siten tuoda kaikkien saataville mahdollisuuden viettää Pride-viikkoa yhdessä.

Tapahtuman kasvaessa haluamme myös taata että vuorovaikutuksellisuus säilyy, ja että yhteisöllämme on mahdollisuus matalan kynnyksen kohtaamisiin.

Alapuolelta näet puistojuhlan kartan kokonaisuudessaan.
Puistojuhlan kartta

Info

Aikataulu

Helsinki Pride -yhteisön järjestämä puisto-ohjelma tapahtuu lauantaina 1.7. klo 13-19 välillä, jonka jälkeen alamme purkamaan ohjelmaa liittyvää tekniikkaa pois ja vapautamme puiston takaisin kaupungin käyttöön.

Turvallisuus ja ensiapu

Puistojuhla turvallisuudesta vastaa Securitas Oy. Järjestyksenvalvojat tunnistatte joko keltaisista tai oransseista huomioliiveistä, joissa lukee Securitas.

Puistojuhlassa on tapahtuman aikana paikalla SPR. Ensiaputeltta sijaitsee Kaivopuistossa Helsinki Pride -yhteisön info-teltan vieressä.

Omia vesipulloja voi täyttää Kaivopuiston vesipisteillä, jotka on merkitty karttaan.
Puistojuhlan kartta

Siivous ja kierrätys

Puistojuhla-alueelle on varattu lukuisia saniteettitiloja sekä kaksi vesipiste-alutta käsienpesua ja vesipullon täyttöä varten. Alueelta löytyy roska-astioita, joita toivomme jokaisen kävijän käyttävän. Huomiottejan, että bioroskat, sekajäte ja lasipullot menevät oikeisiin roskiksiin.Katso sijainnit kartasta.

Pidetään puisto siistinä ja viihtyisänä juhlan ajan. Näin helpotatte myös Helsinki Priden siivoustiimin työtä! ❤️

Tapahtuman jälkeen puisto tullaan siivoamaan myös ammattilaisten toimesta.
Puistojuhlan kartta

Esteettömyys

Pride-alue Kaivopuistossa on lähtökohtaisesti tasainen ja helppo kulkea. Alueella on tasaisia kulkuväyliä, joita pitkin pääsee kulkemaan puistojuhlan palvelupisteille.

Puistossa on neljä erillistä wc-aluetta, joissa jokaisessa on erikseen merkityt inva-bajamajat. Alueella on yhteensä 14 inva-bajamajaa.

Iso Puistotie on suljettu liikenteeltä tapahtuman ajan, mutta saattoliikenne voi saapua Ison Puistotien kautta Kaivohuoneen edustalle.

Jos puistojuhlan aikana sataa voimakkaasti, voi alueesta tulla vaikeampi kulkea.
Esteettömyystiedot

Mitä alueelle saa ja ei saa tuoda?

Alueelle saa tuoda iloista mieltä, ääntä, piknik-vilttejä, ruokaa ja juomaa! Koirat ovat erittäin tervetulleita viettämään leppoista puistojuhlaa kanssamme!

Puistoon EI saa tuoda omia telttarakenteita tai omia aggregaatteja.

Jätäthän kertaköyttögrillit kotiin, niitä ei saa puistossa käyttää tapahtuman aikana. Avotulen teko on alueella myös kiellettyä.

Tekemistä puistojuhlassa

Puistojuhlan lava: Supported by Zalando

Puistojuhlan lavalla nähdään klo 14.30-18 paljon ohjelmaa!

Aikataulu:
14.30 Avajaisseremonia
15.00 Linda Fredriksson Juniper
15.40 Knife Girl
16.20 Isaac Sene
17.00 Yllätysesiintyjä!
18.00 Ohjelma päättyy
MILK DJ’s JanneX ja Mr. A viihdyttävät yleisöä koko päivän ajan.
Lavan hostina säihkyy Cristal Snow.

Puistojuhlan lava toteutetaan yhteistyössä kumppanimme Zalandon kanssa.

Tekemistä puistossa

Puistossa on paljon kumppaneidemme järjestämää kivaa tekemistä!

Läheltä lavaa löydät kumppaneidemme Chill out -alueen, jossa voit hengailla ja viettää rennosti aikaa. Lisäksi puistosta löytyy myös disko ja karaoke.

Puistosta löydät seuraavat kumppanimme: Musti & Mirri, Marimekko, ITIS, Burger king, Zalando, Alko, Helen, Forum.
Katso kumppaneiden pisteet

Tietoa ja tukea puistossa

Puistossa nähdään taas lukuisia yhteisökumppaneitamme omilla pisteillään. Yhteisökumppaneiden pisteillä tarjotaan tietoa ja tukea puistokävijöille.

Nuorten alue

Nuorten Pridelle on varattu oma päihteetön alue puistosta. Kunnioitattehan tätä aluetta – annetaan nuorille tilaa omaan Pride- juhlintaan! Nuorten Priden alueelta löytyy nuorille oma lava, jossa on mahdollisuus osallistua open mic -esitykseen (klo 13-14.30). Nuorten Pride järjestetään yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa.
Nuorten Pride

Lasten alue

Lapsiperheille on alueella aktiviteetteja Kirjastobussin, pomppulinnan, sirkus Magentan muodossa. Kaikki aktiviteetit ovat ilmaisia ja juuri teitä varten! Lasten alue on auki klo 13-16, ja se järjestetään yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa.

Ruokaa ja juomaa puistojuhlassa

Share Company on Helsinki Priden ruoka- ja juomakumppani puistojuhlassa

Share Companyn ravintoloissa yhdistyy karkelointi ja hyvä tunnelma! Puistojuhlassa mukana ovat seuraavat ravintolat: The Pantry (www.thepantry.fi), Pink Pepper (www.pinkpepper.fi), HALO Food & Events (www.halorestaurant.fi) ja Taito Café (www.taitocafe.fi).

Annokset:
12 € Vegaaninen Pride Bowl
12 € Chicken Bowl
12 € The Veggie Burger (Portobello Burger ja chips)
12 € The Burger (Härkä Burger ja chips)
10 € Mediterranean picnic (Halloumi Mezet)
10 € Vegan picnic (Mezet)
Jokaisesta myydystä Pride bowlista lahjoitetaan 1 € lyhentämättömänä Helsinki Pride -yhteisön toimintaan.
Lisäksi puistojuhlan kävijöitä palvelee Pullabiili.
Share Company