Tässä uutiskirjeessä:
 

Ajankohtaista HeSetalla:

1.) H-lehti ilmestyy 20.3.
2.) Suljettu ryhmä naisten välisestä seksistä
3.) Sateenkaari-jooga
4.) Haussa tukihenkilöitä lhbtiq*- nuorille!
5.) Aseksuaalien illat
 

Muuta sateenkaarevaa toimintaa, uutisia & tapahtumia:

6.) Sukupuolien moninaisuus ja sensitiivinen kohtaaminen-koulutuskiertue
7.) HeSetan jäsenkortilla alennusta DIVA VULVA – Keho kapitalismin symbolina -tanssiteoksen lipuista
8.) Haastateltavia etsitään sateenkaaritutkimuksiin!
9.) Setan uutiskirje
 

1. Maaliskuun H-lehti on ilmestynyt

HeSetan H-lehden kolmas numero ilmestyi perjantaina 20.3. Lehti postitetaan kaikille HeSetan jäseneksi  viimeistään 20.3. liittyneille. H:n voi myös napata mukaan jakelupisteestä tai lukea näköisversiona verkosta.
Maaliskuun H:ssa matkataan maailmalle. Aiheina ovat mm. sateenkaariperheiden tilanne Venäjällä sekä kärjistyvä homovastaisuus Ugandassa. Inspiraatio-juttusarjassa tavataan Vuoden esikuvana palkittu uimari Ari-Pekka Liukkonen.
www.h-lehti.fi


 

2. Suljettu ryhmä naisten välisestä seksistä

Hae mukaan HLBTIQ*-naisten seksuaalisuutta ja naisten välistä seksiä käsittelevään ryhmään!  Ryhmän tarkoituksena on vertaistutkijoiden avulla koota tietoa niin tutkimuksista kuin kokemustietona naisten välisestä seksistä. Ryhmän toteutus ja sen aikana koottu materiaali ovat osa seksuaalikasvattajakoulutuksen lopputyötä, jonka tavoitteena on tuottaa ensimmäinen suomenkielinen materiaali naistenvälisestä seksistä.
Ryhmän aiheina ovat mm. naisen seksuaalisuus, seksuaalisuuden eri vaiheet, seksitavat, turvallisempi seksi, sosiaalinen seksuaalisuus, hyvinvointi ja identiteetti, kumppanin etsiminen, ulostulo, halu ja päihteet. Ryhmässä tehdään keskustelemisen lisäksi toiminnallisia harjoituksia sekä pieniä kotitehtäviä.
Toivomme, että omien ajatusten jakaminen ryhmän luottamuksellisessa ja positiivisessa ilmapiirissä tarjoaa osallistujille peilauspintaa omille kokemuksille sekä eväitä tulevaan. Tavoitteenamme on tuottaa asiallista tietoa niin naisille kuin esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan ammattilaisillekin aiheesta, josta sitä vielä on kovin vähän.
Ryhmä kokoontuu HeSetan tiloissa Kaapelitehtaalla (Tallberginkatu 1 C 4.krs) viitenä peräkkäisenä sunnuntaina:
22.3 klo 18 – 19:45
29.3 klo 15 – 16:45
5.4 klo 15 – 16:45
12.4 klo 18 – 19:45
19.4 klo 15 – 16:45
Ryhmän kesto on 2 x 45 min sisältäen kahvitauon välissä.
Ryhmään mahtuu mukaan 8 henkeä. Osallistujiksi toivomme 18 vuotta täyttäneitä, itsensä naiseksi määritteleviä henkilöitä, joita ryhmän teema ja siitä jakaminen yhdessä kiinnostaa. Lähetä lyhyt vapaamuotoinen kirjoitus itsestäsi, mikä ryhmän teemassa kiinnostaa ja mitä mahdollisesti voisit tuoda mukaan kokemuksien jakamisen tai muun tiedon avulla. Hakemukset ja keskustelut ryhmässä ovat luottamuksellisia.
Ilmoittautumiset ja kysymykset toivomme 21.3.2015 mennessä osoitteeseen naistenseksista@gmail.com . Ryhmää ohjaavat vapaaehtoisohjaajat Birgit ja Terhi. Tervetuloa!
https://www.heseta.fi/suljettu-ryhma-naisten-valisesta-seksista

3. Sateenkaari-jooga

Sateenkaari-jooga on tutkimusmatka omaan kehoon ja mielen reaktioihin joogan liikekielen ja harjoitusten keinoin. Tiiviskurssilla opitaan tekemään joogan perusasentoja yhdessä, mutta yksityiskohtaisten ohjeiden ansiosta jokainen oppilas keskittyy ja tutustuu omaan, yksilölliseen kehoonsa. Kevään tiiviskurssilla on myös teemana, miten keho kantaa itseään. Harjoitus vahvistaa, avaa ja tasapainottaa sekä kehoa että mieltä kokonaisvaltaisesti ja opettaa hyväksymään itsensä sellaisena kun on. Kurssin opettajana toimii sertifioitu iyengarjoogan opettaja Lauha Halonen. Kurssimaksu HeSetan jäsenille 40 euroa, ei-jäsenille 45 euroa.
Kevätkauden kurssit  järjestetään maaliskuussa 27.3.-29.3. ja heinäkuussa 10.7.-12.7. Kurssien tunnit pidetään perjantaisin klo 18-20, lauantaisin klo 10-13 ja sunnuntaisin klo 10-13. Sitovat ilmoittautumiset kursseille sossu@heseta.fi / 0451210026 (ti klo 13-15). Kursseille mahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä 15 osallistujaa. Kurssit toteutetaan yhteistyössä KSL:n kanssa.
https://www.heseta.fi/kevatkauden-2015-kursseja
 

4. Haussa tukihenkilöitä lhbtiq*- nuorille!

Yhteistyössä HelsinkiMission kanssa nousi ajatus sateenkaarevista tukihenkilöistä lhbtiq*-nuorille. Seuraava peruskoulutus on 16.−18.4.2015 ja nyt voit hakea mukaan! HelsinkiMissio kouluttaa tukihenkilöitä olemaan mukana nuorten arjessa. Tukihenkilönä olet luotettavana aikuisena tukea tarvitsevalle nuorelle. Tapaat tuettavaasi omaan elämäntilanteeseesi sopivalla tiheydellä, tutustumisvaiheen jälkeen kuitenkin vähintään kerran kuukaudessa. Tukihenkilöksi tulee sitoutua vähintään vuodeksi.
Lisätietojawww.heseta.fi/tukihenkiloksi-lhbtiq-nuorelle sekä Mission sivuilta tukihenkilötoiminnasta http://helsinkimissio.fi/?sid=39 tai Mission Riikalta riikka.keskitalo@helsinkimissio.fi

5.Aseksuaalien illat

Tammikuussa lopulla HeSetassa aloitti uutena yhteisötoimintana Aseksuaalien illat. Kerran kuussa lauantaisin keskustellaan aseksuaalisuuteen liittyvistä asioista. Iltoihin ovat tervetulleita aseksuaalien lisäksi myös henkilöt, jotka haluavat saada tietoa aiheesta. Voit tulla mukaan keskustelemaan ja kyselemään, tai vaikka vain kuuntelemaan.
Kevätkaudella 2015 seuraavat aseksuaalien illat järjestetään HeSetan tiloissa 21.3., 18.4., 16.5. ja 13.6. klo 18-21
https://www.heseta.fi/aseksuaalisuudesta

Muuta sateenkaarevaa toimintaa, uutisia & tapahtumia:

 

6. Sukupuolien moninaisuus ja sensitiivinen kohtaaminen-koulutuskiertue 30.3.-10.4.2015!

Juha Kilpiä, seksuaalipedagogi, kouluttaja, ryhmänohjaaja ja työnohjaaja, toteuttaa tänä keväänä Sukupuolien moninaisuus ja sensitiivinen kohtaaminen – koulutuskiertueen 30.3.-10.4.2015!
Juha on ohjannut kohta kymmenen vuotta transmiesten ryhmiä sekä kirjoittanut juuri ilmestyneen, upean Nimestä minut tunnet – kirjan, transsukupuolisuuden sensitiivisestä kohtaamisesta.
Kiertue toteutetaan kahdeksalla paikkakunnalla yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa dialogisen koulutusiltapäivän ja illalla avoimen keskustelutilaisuuden sukupuolien moninaisuudesta sekä sensitiivisestä kohtaamisesta. Suosittelemme osallistumista lämmöllä!
Lisätiedot: www.aktuaali.fi/koulutus
Koulutuspaikkakunnat: www.aktuaali.fi/koulutus/koulutuspaikkakunnat
Kirja:www.aktuaali.fi/kirja
https://www.heseta.fi/sukupuolien-moninaisuus-ja-sensitiivinen-kohtaaminen-koulutuskiertue-30-3-10-4-2015
 

7. HeSetan jäsenkortilla alennusta DIVA VULVA – Keho kapitalismin symbolina -tanssiteoksen lipuista

Huhtikuussa saa ensi-iltansa K&C Kekäläinen Companyn tuottama uusi tanssiteos DIVA VULVA – Keho kapitalismin symbolina. HeSetan jäsenkortilla esityksen liput saa alennushintaan 23/13 euroa (norm 25/15).
Onko olemassa paikkaa, johon spektaakkelin normisto ei yllä? Herkässä ja hienovireisessä teoksessaan Sanna Kekäläinen kietoo yhteen ainutlaatuisella tavalla runouden, rakkauden, ajattelun ja kehon.
Sanna Kekäläinen tunnetaan feministisestä ja kantaaottavasta nykytanssitaiteestaan. DIVA VULVA jatkaa Kekäläisen vallan ja sukupuolen kysymyksiä käsittelevien teosten sarjaa. Esitysten yhteydessä järjestetään kolme keskustelutilaisuutta otsikolla ”Keho kapitalismin symbolina.”
Esityksen ensi-ilta on 18.4.2015.
Muut esitykset 22.4, 25.4, 29.4, 6.5, 9.5, 13.5 sekä 16.5
Kaikki esitykset klo 19:00, K&C Tila Kaapelitehtaalla, Tallberginkatu 1C, 4. kerros.
http://www.kekalainencompany.net/fi_works_diva.html
 

8. Haastateltavia etsitään sateenkaaritutkimuksiin!

Haastattelukutsu: Seksuaalivähemmistöt joukkueurheilussa
Oletko seksuaalivähemmistöön kuuluva ihminen joka on harrastanut tai harrastaa joukkueurheilua? Oletko valmis kertomaan kokemuksistasi seksuaalisen suuntautumisesi mahdollisesta vaikutuksesta urheilujoukkueen ryhmädynamiikkaan/joukkuehenkeen?
Olemme kaksi Mikkelin ammattikorkeakoulun yhteisöpedagogikoulutusohjelman opiskelijaa. Teemme opinnäytetyötä, joka koskee seksuaalivähemmistöihin kuuluvien ihmisten kokemuksia seksuaalisen suuntautumisen vaikutuksesta urheilujoukkueen ryhmädynamiikkaan/joukkuehenkeen.
Haluamme haastatella sinua kokemuksistasi. Kaikki kokemukset ovat meille tärkeitä. Pyrimme opinnäytetyömme kautta lisäämään tietoisuutta sekä avartamaan ilmapiiriä joukkueurheilussa, jotta jokaisella joukkueen jäsenellä olisi mahdollisuus olla oma itsensä ja nauttia harrastamisesta.
Voit osallistua haastatteluun nimettömästi. Tallennamme haastattelut, joiden pohjalta kokoamme aineiston opinnäytetyötä varten. Varmistamme osallistujien anonymiteetin niin, että haastatteluiden pohjalta ketään ei voida tunnistaa. Tallennetut keskustelut käydään läpi vain haastattelijoiden toimesta, jonka jälkeen tallenteet tuhotaan.
Jos haluat kysyä lisää aiheesta, haastatteluista tai ilmoittautua osallistujaksi, ota rohkeasti yhteyttä!
Ystävällisin terveisin, yhteydenottoanne odottaen
Pasi Harmoinen, pasi.harmoinen@edu.mamk.fi
Iiro Vainonen, iiro.vainonen@edu.mamk.fi
https://www.heseta.fi/haastattelukutsu-seksuaalivahemmistot-joukkueurheilussa
Haastattelukutsu: HLBTIQ -perheet ja julkinen terveydenhuolto
Oletko parisuhteessa samaa sukupuolta olevan kanssa? Onko sinulla ja kumppanillasi lapsi tai lapsia? Tarvitsemme apuasi!
Ota osaa tutkimusprojektiimme, joka käsittelee ​HLBTIQ -​­perheitä ja heidän kokemuksiaan julkisen terveydenhuollon piirissä. Haluamme kuulla tarinasi. Ota meihin yhteyttä ja sovitaan lyhyt, luottamuksellinen haastattelu. Haastattelut olevat tärkeä osa graduamme, jonka teemme Etelä-Tanskan yliopistossa. Toivomme, että sinulle sopii, jos haastattelu tehdään englanniksi. (Paikalla apunasi on kuitenkin myös suomalainen haastattelija.)
Laita sana kiertämään, ota meihin yhteyttä ja sovi haastattelu ​maaliskuulle 2015​ tai kysy lisää:
M.Sc. Beatrice Carraro, carraro.beatrice@gmail.com M.Sc. Saana Sirkkala, saana.sirkkala@gmail.com
https://www.heseta.fi/haastattelukutsu-hlbtiq-perheet-ja-julkinen-terveydenhuolto
 

9. Setan uutiskirje

Setan helmikuun uutiskirje on ilmestynyt. Uutiskirjeessä kerrotaan muun muassa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä koskevan lainsäädännön tilasta Suomessa, sekä uutisia Setan toiminnasta.
Lue koko uutiskirje osoitteessa:
http://seta.fi/setan-uutiskirje-helmikuu-2015/