Eilen meitä oli poliisin kertoman mukaan 70 000–80 000 ihmistä Helsingin kaduilla ja vielä enemmän varmasti puistossa, puiden suojissa. Kahden pandemiavuoden jälkeen tunne oli hykerryttävän ihana. Siellä me olimme, yhtenä joukkona, liikkeenä, jonka etenemistä kukaan ei voinut estää. Joukkoamme olimme kutsuneet johtamaan Norjan suurlähettilään, Dag Stangnesin, jotta voisimme kulkea kunnioittavasti Oslo Priden tukena ja jotta voisimme näyttää, että norjalaisia ei hiljennetä. 

Kiitos sinulle, joka olit mukana. Kiitos sinun rohkeudestasi, voimastasi, halustasi tehdä maailmasta yhdenvertaisempi paikka meille kaikille. Ihan kaikille. Kiitos siitä, että sinä uskot hyvään ja sinä uskot ihmisiin. 

Kiitos tehokkaalle ja osaavalle henkilökunnallemme, joka pienestä lukumäärästä huolimatta pystyy, voi ja haluaa järjestää Suomen suurimman ihmisoikeustapahtuman meille kaikille. Puheenjohtajana sydämessäni on suuri ylpeys ja kiitollisuus heitä kohtaan. Kiitos vapaaehtoisillemme, joiden määrä on sadoissa laskettavissa ja jotka haluavat olla mukana meidän kanssamme tekemässä tätä vuodesta toiseen. Teissä osuu voima ja viisaus! 

Kiitos kumppaneillemme, joiden kanssa ohjelma rakennetaan ja joille me haluamme toimia alustana, jotta liikkeemme moninaisuus ja moniäänisyys toteutuisi mahdollisimman hyvin. Kiitos yrityskumppaneillemme, joiden kanssa yhteisellä matkalla opimme toisistamme ja joiden kera teemme työtä ympäri vuoden, jotta myös työelämässä yhdenvertaisuus etenee ja jokainen meistä saisi olla töissäkin juuri se oma, paras itsensä. 

Koko viikko ja kuukausi oli mahtava. Ihmisoikeustyö jatkuu tänäänkin ja joka päivä, ympäri vuoden. Tule mukaan tekemään sitä kanssamme ja tee vielä yksi teko tänään: liity jäseneksemme

Eilenkin olimme äänekkäitä, olimme näkyvissä! Olen ylpeä meistä kaikista, sillä vastasimme meihin kohdistettuun vihaan isolla joukolla, isolla äänellä. Me loimme toivoa ja niin kauan kun meillä on toivoa, on meillä myös paremman tulevaisuuden valoa, valoa joka vahvistaa uskoamme ja valaisee toimiamme. 

Kiitos, että kohtasimme ja saimme toisemme tuntemaan arvokkuutta. Sillä sitä me olemme: arvokkaita ihmisiä. 

Kiitollisena ja ylpeänä,

Panu Mäenpää, puheenjohtaja, Helsinki Pride -yhteisö