Nuorten Pride ONLINE Summer Camp - Helsinki Pride -yhteisö ry

Nuorten Pride ONLINE Summer Camp

Tule ja koe vuoden sateenkaarevin nuorten viikko Helsingissä!

Nuorten Pride on Helsinki Priden yhteydessä, järjestettävä sateenkaareva tapahtumaviikko 13-25 -vuotiaille nuorille! Juhannuksen jälkeisellä viikolla nuorille on luvassa ohjelmaa keskustelutapahtumista, peli-illoista ja kesäretkistä päihteettömiin bileisiin, työpajoihin, ja leffailtoihin. Viikko huipentuu lauantaiseen Pride-kulkueeseen ja puistojuhlaan mahtavassa seurassa!

 

Tänä vuonna Nuorten Pride -tapahtumaviikkoa vietetään 7.-13.9.2020 – tätä ennen vietämme ONLINE Summer Campin 22-28.6!

 

ONLINE Summer Camp

  1. Viikon aikataulu
  2. Taidetempaus ohjeistus
  3. Puhelinajat
  4.  Taidetempauksen teoksia

 

1 – Viikon aikataulu

Tällä viikolla on ensimmäinen Nuorten Pride Online Summer Camp. Mukana toteuttamassa ohjelmaa mm. Helsingin kaupungin sateenkaareva nuorisotyö, Kirkkonummen suomalainen seurakunta.

Tässä on tämän viikon ohjelma:

 

Snellun Sukupuoltaan pohtivien ja sukupuoleltaan moninaisten nuorten vertaistukiryhmä ma 22.6. klo 17-18.30 Teamsissa

Pohditko, mitä sukupuolta olet? Koetko että et mahdu sinulle annettuun sukupuoleen? Onko sukupuoli ylipäätään sinun juttusi, oletko sukupuoleton?

Tervetuloa Snellun järjestämään ohjattuun vertaistukiryhmään jakamaan ajatuksia, kuuntelemaan ja voimaantumaan muiden noin 15–21 -vuotiaiden nuorten parissa. Aiemmin ryhmä toteutettiin yhdessä Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksen kanssa.

Käytämme Teams-sovellusta, jota voit käyttää myös internet-selaimen kautta. Voit osallistua etäryhmään videoyhteydellä tai pelkällä ääniyhteydellä. Teknisten pulmien sattuessa voit osallistua myös kirjoittamalla chat-ikkunaan.

Ryhmään osallistuville on ennakkoilmoittautuminen Lennulle: 050 3839419 tai leena.korhonen@evl.fi, samalla saat tarvittavat tiedot ryhmää liittymiseen. Ilmoittaudu maanantaina klo 14 mennessä, niin sinuun ollaan yhteydessä klo 14-16 välillä.

 

Instalivet:

Tule seuraamaan, mitä tapahtuu ensimmäisellä Summer Campilla! Instalivet maanantaina ja perjantaina klo 15.00 Nuorten Pride Instagram tilillä.

Discord-tapaamiset:

Discordissa tavataan maanantaina, tiistaina ja torstaina klo 17-19.00. Discordiin voi tulla juttelemaan, tapaamaan muita nuoria ja ohjaajia sekä pelaamaan yhdessä online-pelejä.

Discordiin voi pyytää linkin @nuortenpride DM.

Maanantaina klo 17-18, 13-17-vuotiaille

Maanantaina klo 18-19, 18-29-vuotiaille

Tiistaina klo 17-19, 13-17-vuotiaille

Torstaina klo 17-19, 18-29-vuotiaille

 

Taide-/askartelupajat tiistaina ja torstaina Zoomissa.

Tiistaina klo 15.30-16.30 @happipride:n kesätyöläiset järjestävät taidepajan Zoomissa, jossa tehdään yhdessä paperimosaiikkia/kollaaseja. Tarvitset vain lehtiä/värillisiä papereita, kyniä, sakset ja liimaa. Linkkejä taidepajaan saa, laittamalla @nuortenpride instagram directissä viestiä.

Perjantaina klo 15.30-16.30 @happipride:n kesätyöläiset järjestävät rannenauhojen punontapajan Zoomissa, jossa voi punoa helposti rannenauhoja esim. Pride-lippujen väreissä. Tarvitset vain pahvia, sakset ja narua. Linkkejä saa tähänkin @nuortenpride instagram directin kautta.

2 – Taidetempaus:

*EN BELOW

Tervetuloa osallistumaan Nuorten Priden Summer Online Campin järjestämään nuorten taidetempaukseen!

Kyseessä on rento Pride henkinen tapahtuma, jossa ei ole kyse kilpailusta ja taidoista, vaan hyvän mielen ja yhteisöllisyyden luomisesta. Lähde siis taitotasosta riippumatta mukaan toteuttamaan itseäsi taiteellisesti!

 

Aiheina tempaukselle ovat “Mitä Pride sinulle merkitsee?” ja “Esikuvat”. Voit valita kumman vain aiheista tai vaikkapa yhdistellä niitä, jos siltä tuntuu. Tempaukseen voi osallistua kaikki 13-29 -vuotiaat joko kirjoittamalla, piirtämällä/maalaamalla tai valokuvaamalla aiheiden puitteissa. Osallistuaksesi lähetäthän teoksesi irishelsinki@gmail.com.

Kirjoitathan teoksen oheen lyhyehkön selostuksen siitä, miten olet aihetta lähestynyt, sekä nimimerkin, jolla haluat tunnistautua. Tempaus alkaa maanantaina 22.6. ja päättyy sunnuntaina 28.6. Osallistujien kesken arvotaan Pride-henkisiä palkintoja ja voittajille ilmoitetaan Instagramissa (@nuortenpride) tiistaina 30.6. klo 12.00.

 

Osallistuneiden teoksia ja niihin liittyviä lyhyitä teosta kuvaavia tekstejä julkaistaan instagramissa (@nuortenpride) ja tähän blogiin nimimerkillä, jonka itse valitset. Teoksista tehdään myös taidenäyttely Kontulan Nuorisotalon grilli-iltaan syksyllä. Jos et kuitenkaan halua työtäsi blogiin, instagramiin tai taidenäyttelyyn kirjoita se osallistuessasi sähköpostiin.

 

 

Art event
Youth Pride is organizing an art event as a part of its Summer Online Camp. Come celebrate Pride and getcreative with us! The art event is laid back and not a competition but a way to create a sense of community and be uplifting overall. You don’t have to be an artist to take part, getting to express yourself in a way that suits you best is the main thing. Themes of the event are “What Pride means to me” and “Icons”. You can choose either of these two or even combine them if you want. The event is open to all 13-29 year olds. You can be creative in writing, drawing, painting or photography. To take part you have to send in your artwork to irishelsinki@gmail.com

Please write a short description to go with your artwork on how you approached the theme of your
choosing and an alias with which you wish to be identified in the event. The art event starts on Monday the 22 nd of June and closes on Sunday the 28 th of June. Everyone who takes part in the event has a chance to win a prize, the winners will be selected at random and notified in person through email on Tuesday the 30 th of June.

We will publish some of the works and descriptions on Instagram @nuortenpride and in this blog. There will also be an art gallery held at the Kontula youth center of all the artworks in the fall. If you don’t want your artwork to be published in all or some of these places, please let us know when you submit your work.

 

3 – Puhelinajat Online Summer Camp:llä

 

Helsinki Pride -yhteisön Aarolle voi soittaa ma ja to klo 15-16 vaikka Nuorten Pride toimintaan tai omaa identiteettiin koskevaan elämäntilanteeseen liittyen. Voit myös laittaa Whatsapp-viestiä tai sähköpostia aaro@pride.fi

Snellun Hensku Kettusaari, erityisnuorisotyö / Snellu, perhe- ja paripsykoterapeutti koul., on varattavissa teams videomiitti sateenkaarinuorten läheisille, myös hengellisissä kysymyksissä, ti-pe klo 10-20, hkettusaari@evl.fi

Lennulle, FM, erityisnuorisotyönohjaaja, puhelin/whatsapp-ajat ti ja to klo 15-17, 050 3839419, voi soittaa nuoret sekä nuorten läheiset sukupuolen moninaisuuteen liittyvissä asioissa, ja myös kaikissa muissakin sateenkaarevissa asioissa.

Helsingin kaupungin nuoriso-ohjaajille voit soittaa, jos haluat puhua aikuisen nuoriso-ohjaajan kanssa, jostain sinulle tärkeästä aiheesta, kuulumisista tai muuten vaan, nuoriso-ohjaajan voi tavoittaa puhelimitse numerosta:

23.6. klo 15-16.00 Sari 041 5121761

24.6. klo 16-17.00 Luna 040 1940892

26.6. klo 16-17.00 Sari 041 5121761

 

 

4 – Taidetempauksen teoksia:

 

Tässä yksi Taidetempaukseen osallistuneiden töistä, josta sen tekijä Edit Aallotar, kertoo näin:
”Pride on minulle yksi vuoden tärkeimmistä tapahtumista ja tänä vuonna se inspiroi minua myös maalaamaan.
Teos kertoo sen mitä Pride minulle merkitsee, maalauksessa tulee ilmi yksinkertaisesti se, miten katson maailmaa. Ja miten toivon myös muiden näkevän maailman, sateenkaaren värisenä, sekä täysin tasa-arvoisena. Teoksen nimi on ”How I see”. ”

Här är ett konstverk av en Edit Aallotar. Temat är ”vad pride betyder till mig” och målningens namn är ”How I see”

Here is an artwork sent to us by Edit Aallotar. The theme here is ”What Pride means to me” and the art piece is called ”How I see”.

 

 

 

Toinen tempauksen valokuvia:

Osallistun tähän tempaukseen nimimerkillä Piipaa. Pride on minulle tosi tärkeä juhla, koska se koskee tasa-arvoa ja sitä että kaikki ovat yhtä tärkeitä riippumatta siitä kenestä tykkä tai minkälainen on. Ajattelen että jokainen ihminen on pieni sateenkaaren hippunen ja yhdessä kaikki ihmiset luovat sateenkaaren ja sen värit tarkoittavat erilaisuuksiamme joka on meidän rikkaus, sen haluaisin kaikkien ymmärtävän.